Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance data-modelleur voor canoniek (zzp)

Geplaatst 8 aug. 2024
Project ID: YIS 9163619
Plaats
Utrecht, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
2 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 15 nov. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 11 sep. 2024 12:00
  • Startdatum: 16-9-2024

  • Einddatum opdracht: 15-11-2024

  • Aantal uren per week: minimaal 24 , maximaal 32

  • Maandag en dinsdag zijn vaste dagen op kantoor, andere dagen thuis of in overleg

  • Dit is een opdracht van de Stichting Hogeschool Utrecht niet de Gemeente Utrecht


Opdracht opnieuw uitgezet, LET OP: DATA MODELLING MOET IN CV VEELVULDIG EN DUIDELIJK TERUGKOMEN. (Zoeken geen analisten, administrator, datawarehousers, BI'ers etc. )


De organisatie maakt gebruik van een Enterprise Service Bus (ESB) voor het realiseren en onderhouden van koppelingen tussen informatiesystemen. In de komende maanden wordt Topdesk (IT Service Management Platform) ontsloten in het IT-landschap en hiervoor is het nodig om een canoniek model op te stellen voor het uitwisselen van data tussen Topdesk en omliggende systemen. De organisatie zoekt een interim data-modelleur om de canoniek op te stellen voor Topdesk gerelateerde entiteiten en attributen. Kennis en ervaring met Topdesk en/of het onderwijsveld zijn een pré.


Naast het opstellen van canoniek verwacht de organisatie tevens een professionele inhaalslag te kunnen maken. Het opzetten en onderhouden van canonieke modellen is recent bij het team systeemintegratie ondergebracht en dit team is nog lerend m.b.t. data-modellering. Van de interim data-modelleur wordt verwacht om kennis en ervaring zoveel mogelijk te delen, zodat het team systeemintegratie tevens een professionele inhaalslag kan maken.



Achtergrond opdracht:


Een wendbare organisatie is van strategisch belang en hiervoor wordt gebruik gemaakt van logische datamodellen. Middels deze canonieke modellen wordt data uitwisseling gestandaardiseerd en systemen in het IT-landschap ontkoppeld.



Eisen:


· Aantoonbare ervaring met data-modellering

· Aantoonbare ervaring met het modelleren van logische datamodellen

· Ervaring in het onderwijsveld is een pré

· Ervaring met Topdesk is een pré



Competenties:

· Analytisch. Je doorziet eenvoudig complexe informatie en weet goed te motiveren waarom je kiest voor specifieke datastructuren.

· Inhoudelijk sterk. Je weet goed waar je het over hebt en weet dat prima uit te leggen.

· Communicatief. Je kunt jouw ideeën en resultaten goed verwoorden.

· Teamspeler. Je werkt graag met anderen samen om van elkaar te leren en een beter resultaat te bereiken.

· Resultaatgericht. Je focus ligt op het tijdig opleveren van de canoniek voor het ontsluiten van Topdesk in het IT-landschap.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten