Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance data engineer (24-36 uur, zzp)

Geplaatst 23 jun. 2023
Project ID: YIS 9135582
Plaats
Asten, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
1 maand
Start: 3 jul. 2023
Einde: 4 aug. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 30 jun. 2023 12:00

Start: zsm

Eind: wanneer opdracht klaar is verwachting hooguit 2 maanden

Uren: 24-36 uur

Schaal: 9


Opdrachtomschrijving data-analyse mailbox 

Voor de gemeente Asten is het vereist om een data-extract te maken uit een mailbox met 25.000 e-mails, inclusief circa 23.000 bijlagen

 

Opdrachtonderdelen:

1.   Converteren van de mailbox: Zorg voor een geautomatiseerd proces om de volledige inhoud van de mailbox, inclusief bijlagen, naar een databaseformaat te migreren. Daarbij moet rekening worden gehouden dat een groot aantal documenten gescande documenten zijn. Anders gezegd: ook pdf-bestanden met enkel pixel-informatie. Dus geen ASCI-informatie. Waardoor OCR zal moeten worden toegepast.

2.   Database-analyse: Voer een grondige analyse uit van de database om privacygevoelige gegevens* te identificeren en te clusteren op basis van de betrokken personen.

3.   Gegevensclustering: Implementeer geschikte algoritmen en technieken om de gegevens in de database te clusteren op basis van de unieke persoonsidentificatie.

4.   Excel-rapportage: Genereer een gestructureerd Excel-bestand waarin voor elke persoon wordt vermeld welke specifieke gegevens van hen in de 25.000 e-mails en bijbehorende bijlagen zijn aangetroffen.

5.   Gegevensbescherming: Zorg ervoor dat alle gegevensverwerking in overeenstemming is met de geldende wet- en regelgeving met betrekking tot gegevensbescherming en privacy.

 

Opdrachtresultaten:

-     Eén maand na starten van de opdracht een eerste resultaat. Met de mogelijkheid om eenmalig met maximaal één maand te verlengen.

-     Inzet tussen de 24 uur en 36 uur per week.

-     Elke 2 weken een update van voortgang en beschrijving van query’s tot dat moment.

-     Een gespecificeerde analyse van de database, inclusief geclusterde gevoelige gegevens per persoon.

-     Een nauwkeurig Excel-bestand met een overzicht van personen en de specifieke gegevens die in de 25.000 e-mails inclusief 23.000 bijlagen zijn geïdentificeerd.

-     Beschrijving van gebruikte query’s.

Veiligheidsdisclaimer

Alle verzamelde gegevens blijven te allen tijde eigendom van gemeente Asten. Er mag geen enkele vorm van reproductie, distributie of openbaarmaking van de data plaatsvinden zonder de uitdrukkelijke toestemming van gemeente Asten.

De verkregen data moet met als vertrouwelijkheid worden behandeld. Alle betrokken partijen en medewerkers moeten maatregelen treffen om de vertrouwelijkheid en integriteit van de data te waarborgen. Dit omvat de juiste technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen om ongeoorloofde toegang, verlies, misbruik of wijziging van de data te voorkomen.

Voorafgaand aan de opdracht moet een VOG worden overlegd en een geheimhoudingsverklaring worden ondertekend.

 

Privacygevoelige- / persoonsgegevens

Zoals ook in de privacywet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) staat, dat een persoonsgegeven ‘alle informatie is over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon’. Dit betekent dat informatie ofwel direct over iemand gaat, ofwel naar deze persoon te herleiden is. Onder andere:

o   Persoonsgegevens in het algemeen

§ Naam

§ Adres

§ Geslacht

§ Geboortedatum en/of leeftijd

§ Burgerservicenummer (BSN)

§ Contactgegevens

§ Toegangs- of identificatiegegevens

§ Financiële gegevens

§ (kopieën van paspoorten of andere legitimatiebewijzen

§ Locatiegegevens

§ Persoonsgegevens betreffende strafrechtelijke veroordelingen en strafbare feiten of daarmee verband houdende veiligheidsmaatregelen

o   Bijzondere persoonsgegevens

§ persoonsgegevens waaruit iemands ras of etnische afkomst blijkt;

§ persoonsgegevens waaruit iemands politieke opvattingen blijken;

§ persoonsgegevens waaruit iemands religieuze of levensbeschouwelijke overtuigingen blijken;

§ persoonsgegevens waaruit het lidmaatschap van een vakvereniging blijkt;

§ gegevens over iemands gezondheid;

§ gegevens over iemands seksueel gedrag of seksuele gerichtheid;

§ genetische gegevens;

§ biometrische gegevens (bedoeld voor de unieke identificatie van een persoon).

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten