Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance data analist (zzp)

Geplaatst 1 nov. 2022
Project ID: YIS 9123158
Plaats
Dordrecht, Zuid Holland
Uren
36 uur/week
Periode
Start: 1 nov. 2022
Tarief
0 - 90 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 4 nov. 2022 12:00

Aantal uren p/w: 32- 36 (24 of 28 ook bespreekbaar)

Duur: 6 maanden met optie tot verlenging

Startdatum: liefst zsm

Richttarief: €90,- op basis van schaal 10 Gemeente CAO

Hybride werken 50/50 thuis/kantoor - tijdens het inwerken meer op locatie

 

Hoe kunnen we de data en informatie binnen de stad Dordrecht nog beter inzetten bij het helpen van de Dordtenaren? Als data-analist ben je een belangrijk onderdeel van deze ontwikkeling en ben jij in staat om jouw toekomstige collega's te overtuigen van de structurele mogelijkheden die data biedt.

 

Wil jij de uitdaging aan gaan voor 1,5 jaar en de stad Dordrecht overtuigen dat data werkt? Lees dan zeker verder.

 

Data Analist

(fulltime 36 uur per week voor de periode van 1,5 jaar)

 

Welkom in de stad Dordrecht!

Dordrecht is met 119.120 inwoners de vijfde gemeente van de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De stad Dordrecht maakt deel uit van de grootstedelijke agglomeratie Drechtsteden die ongeveer 280.000 inwoners telt. Als stad zijn we volop in beweging, waarbij jij als data analist een enorme bijdrage kunt leveren. Mede dankzij jouw inbreng kan het Sociaal Domein gerichter kwetsbare inwoners ondersteunen en ontwikkelt de Gemeente Dordrecht zich verder vooruit naar een meer data gedreven gemeente.

 

Waar kom je te werken?

Met samenwerken bereik je meer dan alleen.

Je komt te werken in het cluster Versterking Bestuur en Organisatie (VBO), onderdeel van dit team zijn adviseurs data, Informatiemanagement en –beveiliging. De uitdaging van het cluster is om krachtig en deskundige advisering op uiteenlopende vraagstukken te combineren met heldere kaderstelling, alert toezicht en uitstekende dienstverlening. Wij werken samen vanuit het principe van zelforganisatie.

 

Je werkt inhoudelijk samen met collega's en partners uit het Sociaal Domein en werkt zo dicht mogelijk bij de inwoners, organisaties en instellingen.

 

In het sociaal domein kom je te werken met twee teams: Jeugd, Onderwijs en Cultuur (JOC) en Zorg & Ondersteuning (Z&O). De collega's in deze teams houden zich bezig met beleidsontwikkeling in het brede sociale domein. Denk bijvoorbeeld aan jeugd, Wmo, P-wet, armoede, onderwijs, sociale veiligheid en gezondheid. De teams JOC en Z&O bestaan uit zo'n 25 maatschappelijk betrokken collega's.

 

Vanuit de datakant werk je o.a. samen met het regionale Onderzoekscentrum / Smart Data Center Drechtsteden om de ingezette aanpak en voorziening verder uit te bouwen.

 

Wat ga je doen?

Je analyseert de groeiende hoeveelheid data die op het gebied van Sociaal Domein beschikbaar is binnen en buiten de organisatie en gaat actief op zoek naar nieuwe databronnen die van invloed zijn op het Sociaal Domein. Waarbij jij in staat bent om de correlatie tussen betreffende data en het gebruik van voorzieningen te leggen. Het gaat daarbij om diverse soorten data van de gemeente en van partners zoals Sociale Dienst en Service Organisatie Jeugd. Je werkt hierbij samen met een data-adviseur en gebruikers binnen het Sociaal Domein. Met jouw expertise maak jij voor collega's de data en relaties inzichtelijk. Op basis van de data-gedreven inzichten ontwikkelt het Sociaal Domein gerichte interventies om kwetsbare personen eerder en beter te ondersteunen. Je levert een maatschappelijke bijdrage voor verschillende projecten.

 

Als data analist gebruik je allerlei data voor het ontwikkelen van inzichten en interventies waarover je adviseert. Hierdoor kunnen op basis van de analyse concrete acties genomen worden om waarde te creëren voor de stad. Als data analist ben je verantwoordelijk voor de beschikbaarheid, kwaliteit en consistentie van data-analyses en – visualisaties hiervan, aansluitend bij de behoeften van de organisatie, ter ondersteuning van de besluitvorming. Je werkt toe naar voorspelmodellen voor verschillende vraagstukken.

 

Je werkt (samen met de andere collega's) aan:

  • Het bijdragen aan het ontwikkelen van een datagestuurde aanpak Sociaal Domein

incl. het toewerken naar voorspelmodellen;

  • Het bijdragen aan het doorontwikkelen van een gemeentebrede datagestuurde aanpak, waaronder aanjagen/begeleiden/ophalen en advies in de gemeentelijke organisatie;
  • Het analyseren van beschikbare Sociaal Domein data o.b.v. vragen uit de organisatie;
  • Het doen van verbetervoorstellen aan de hand van de analyse-uitkomsten;
  • In samenwerking met de business vraagstukken uitwerken en informatieproducten borgen.

 

Hoe ga je dat doen?

Bij aanvang maak jij het data- en applicatielandschap eigen, gaat op zoek naar nieuwe data-bronnen en relaties en bouwt een netwerk van collega’s intern en extern. Aan de hand van lopende praktijkvraagtukken rol je hier steeds verder in en krijg jij de kans om jezelf verder te ontwikkelen op dit vlak. Jij maakt het succes door met enthousiasme aan de vraagstukken te werken. Zowel door dit uit te dragen naar je collega's, als achter de schermen te werken aan verbetertrajecten draag je bij aan een meer datagedreven gemeente!

 

Wat breng je mee?

·        hbo werk- en denkniveau aangevuld met minimaal 3 jaar aantoonbare relevante werkervaring;

·        Ervaring met data-analyse en visualisatie;

·        Je hebt kennis van de relevante Business Intelligence-tools (zoals Tableau of Power BI), bekend met talen R en/of Phyton en ETL-tools (FME) en Excel heeft geen geheimen meer voor je. Waar kennis nog ontbreekt ben je bent bereid dit te leren;

 

Je hebt een klant- en resultaatgerichte aanpak, waarbij je planmatig en organisatorisch te werk gaat. Met een grote dosis aan overtuigende, adviserende vaardigheden neem je het team, collega's en klanten mee in de uitkomsten van je analyses. Niet alleen het talent om data te analyseren en te vertalen naar bruikbare informatie is hierin essentieel, maar ook de beschikking over uitstekende communicatieve vaardigheden om de informatie over te brengen.

Je gaat voortvarend aan de slag met het verbeteren van processen en het data gedreven werken, waarbij het beheer en de controle van de data uit de administratieve en financiële processen centraal staat. Wat resulteert in actieve bijdrage aan het begeleiden en vertalen van de informatiebehoefte.

 

 

 

 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten