Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance coordinator MDA++ (zzp)

Geplaatst 6 dec. 2023
Project ID: YIS 9145436
Plaats
Venlo, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
11 maanden
Start: 15 jan. 2024
Einde: 1 jan. 2025
Tarief
85 - 105 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 13 dec. 2023 13:00

Startdatum:15-01-2024

Einddatum:01-01-2025

Aantal uren per week:16

Aantal dagen per week:2

Salarisindicatie: 85-95 euro per uur


Coördinator MDA++ Regio Noord- en Midden-Limburg

 

Als coördinator MDA++ ben je verantwoordelijk voor het coördineren en implementeren van de pilot MDA++ in de regio Noord- en Midden-Limburg. Het betreft een regionale functie die ondergebracht wordt bij één van de Zorg- en Veiligheidshuizen in Noord- en Midden - Limburg.


Opdracht                                                                                                                              

De opdracht behelst het implementeren en coördineren van de pilot MDA++ in Noord- en Midden-Limburg. In het eerste jaar (2023) lag de nadruk op het nader uitwerken van de processen, de randvoorwaarden en het samenstellen van het analyseteam. Vanaf 2024 vindt de eerste instroom plaats.

De coördinator draagt bij de start van de aanpak samen met de procesregisseur MDA++ zorg voor het oppakken van de aangemelde casuïstiek, het organiseren en het voorzitten van het analyseteam. Daarnaast is de coördinator verantwoordelijk voor de monitoring, evaluatie en bijsturing ten aanzien van het werkproces, de samenwerking en de te behalen resultaten.

 

Looptijd: 1 december 2023 tot 31 december 2024.

Aantal uren per week: 16 uur per week de eerste 6 maanden, daarna 8 uur per week.

Tarief:  richttarief maximaal schaal 11


Achtergrondinformatie

Eind 2022 is in de 14 gemeenten van de regio Noord- en Midden-Limburg besloten om een 3 jarige pilot te MDA++ te starten. Het doel van de pilot MDA++ is het stoppen van ernstige vormen van structurele onveiligheid (huiselijk geweld, kindermishandeling en seksueel geweld) in de regio Noord- en Midden-Limburg. Met als uiteindelijk doel het duurzaam doorbreken van cirkel van geweld in huishoudens waar het structureel onveilig is.

De ambitie van de pilot MDA++ is het (achtereenvolgens) realiseren van:

-      Directe veiligheid

-      Stabiele en structurele veiligheid in de relaties

-      Herstel (van trauma’s) en ontwikkelkansen

-      Participatie (toekomst) en kwaliteit van leven voor kinderen en volwassenen.

 

De eerste plus staat voor de samenwerking tussen de domeinen hulpverlening, veiligheid en medische zorg en de tweede plus staat voor specialistisch: alle professionals hebben, naast hun eigen specifieke expertise, ook expertise op het gebied van huiselijk geweld en kindermishandeling.

In het MDA++ team brengen meerdere netwerkpartners hun expertise in, gericht op het gezamenlijke doel: het duurzaam doorbreken van de cirkel van geweld. Alle netwerkpartners werken daarbij samen vanuit de visie gefaseerd samenwerken aan veiligheid.

De pilot MDA++

In juni 2023 is er een projectleider gestart met het uitwerken van de processen en randvoorwaarden om daadwerkelijk te kunnen starten. Er is een analyseteam samengesteld en er ligt een basis voor de samenwerking. De pilot wordt vanaf 2024 overgedragen aan een coördinator. 


Verantwoordelijkheden en taken:

-      Projectmanagement: Leiden en coördineren van de pilot MDA++.

-      Samenwerking: Opbouwen en onderhouden van samenwerkingsverbanden met de betrokken professionals in de aanpak

-      Verbinden: Professionals vanuit verschillende organisaties verbinden aan het te bereiken doel

-      Monitoring en evaluatie: Het ontwikkelen van meetbare doelstellingen en indicatoren om de impact van MDA++ te beoordelen. Het evalueren van de aanpak en het aanbrengen van verbeteringen waar nodig.

-      Rapportage: Eindevaluatie van de pilot over de effectiviteit van de pilot en advies voor vervolg.

-      Budgetbeheer: Beheer van de financiële middelen van de pilot MDA++.

-      Informatieverstrekking: Het verstrekken van informatie en advies aan de ketenpartners en belanghebbende over de aanpak en de voortgang van de pilot.



Competenties en vaardigheden

-      Inhoudelijke kennis van de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling, zowel wat betreft de kenmerken als de relevante organisaties;

-      Bij voorkeur kennis van het sociaal domein in Noord- en Midden-Limburg

-      Kennis en ervaring met bovenregionaal werken. Dit vraagt lenigheid en inzicht in de complexiteit van het speelveld waarin je werkt.

-      Kennis van relevante ontwikkelingen in de sector, zoals het Toekomstscenario kind- en gezinsbescherming

-      Oog en oor voor de verschillende belangen die spelen en partijen uitdaagt om over eigen organisatiegrenzen heen te denken en handelen.

-      Bekend zijn met de visie gefaseerd samenwerken aan veiligheid

-      Kunnen werken in een politieke en bestuurlijke context.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten