Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance controller (zzp)

Geplaatst 11 jan. 2024
Project ID: YIS 9147832
Plaats
Lelystad
Uren
36 uur/week
Periode
3 jaren , 11 maanden
Start: 1 feb. 2024
Einde: 31 dec. 2027
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 22 jan. 2024 10:00

Startdatum: 1 februari 2024 (indien de VOG beschikbaar is)

Duur opdracht: t/m 31 december 2024

Aantal uren week: vanaf 28 uur, 32 en 36 uur is ook mogelijk.

Inschaling: 11A (gemeente cao)

Voorsteltermijn: maandag 22 januari 2024 om 10.00 uur

Uiterlijk bekendmaking selectie: dinsdag 23 januari 2024

Sollicitatiegesprekken: woensdag 24 januari 2024 tussen 9.00 - 15.00  uur.

Benodigde devices worden niet verstrekt door de opdrachtgever. (BYOD)


Ben jij

Een ervaren, verbindende adviseur met een scherp oog voor financiën en het verhaal erachter? Word jij gelukkig van cijfers, financiële puzzels en het verbinden van mensen? Overzie jij als financial controller of businesscontroller bedrijfsvoering en/of het sociaal domein het hele speelveld binnen de gemeente?

Dan is dit de opdracht waar je blij van wordt!

De plek in de organisatie

Je komt te werken bij het team planning en control in het bruisende Lelystad, een stad die volop in ontwikkeling is en waar de pioniersmentaliteit heerst. De gemeente Lelystad heeft een groeiambitie waarbij kwaliteit voorop moet blijven staan. Om alle ambities waar te kunnen maken, moet er flink ontwikkeld worden in Lelystad. Dit betekent dat er allerlei uitdagende projecten en maatschappelijke opgaven zijn waar veel geld binnen de 3 domeinen in omgaat. Jouw opdracht als controller is cruciaal bij het beheerst realiseren van deze opgaven en projecten en het bewaken van de kaders. 

Het team

Het is een dynamische functie waarin je samenwerkt met een team van (nu) 9 betrokken professionals. Je staat in direct contact met budgethouders, projectmanagers, teamleiders en directie. Je gaat met ze in gesprek, stelt vragen, deelt analyses en presenteert de financiële positie. Klinkt serieus? Zeker! Maar we verliezen nooit het plezier uit het oog.

Wat ga je doen?

Als controller krijg je de kans om jouw ervaring en expertise in te zetten op verschillende domeinen, voornamelijk binnen het sociaal domein. Samen met je collega's ben je een waardevolle sparringpartner voor het management en draag je bij aan de advisering en ondersteuning van de domeinen en projecten.Verder speel je een rol bij het toekomstbestendig maken van de control functie. Hierin blijft de financial control onverminderd belangrijk.

Daarnaast groeit het team P&C naar business control. Hierin heb je als controller een rol, zowel binnen het team als richting de domeinen. Je bent toekomstgericht bezig, met onder andere het ontwikkelen van scenario's en het adviseren van de directie. Jij kunt hier het verschil maken door het meedenken over de strategie en het leggen van verbanden.

Samengevat:

  • Ben je een ervaren sparring- en adviserend partner voor het management;

  • Ondersteun en adviseer je op het gebied van risicomanagement;

  • Breng je businessvraagstukken in verbinding met andere vakgebieden en specialisten;

  • Toets je prestaties en college- en raadsvoorstellen  aan interne en wettelijke kaders;

  • Creëer je inzicht en grip via het (door)ontwikkelen van stuurinformatie;

  • Regel je beheersmaatregelen in (bijv. inrichten en onderhouden van de administratieve organisatie en het benoemen van kritische succesfactoren) die bijdragen aan het behalen van de doelstellingen (prestaties en maatschappelijke effecten).


Wie ben je?

Jij, als onafhankelijk denkende financiële professional en adviseur, wilt jouw kennis van overheidsregelgeving en financiën met passie inzetten om een positieve impact te hebben op onze stad. Jij houdt altijd rekening met de bestuurlijke context en streeft naar kwaliteit en volledigheid van financiële informatie. Flexibiliteit en creativiteit zijn jouw kracht, en je weet deze eigenschappen op het juiste moment in te zetten.

Je bent iemand die:

  • Vragen stelt;

  • Proactief te werk gaat;

  • Zowel zelfstandig als in teamverband uitblinkt;

  • Beschikt over sterke communicatieve vaardigheden;

  • In staat is om de brug te slaan tussen verschillende bedrijfsonderdelen, disciplines en het bestuur;

  • Altijd de business wil begrijpen en met oplossingsgerichte ideeën komt;

  • Op gepaste momenten moeiteloos schakelt tussen betrokkenheid en onafhankelijkheid;


Je neemt mee:

  • Een solide bedrijfseconomische opleiding heeft genoten op HBO/WO-niveau;

  • Ervaring heeft met het gemeentelijke domeinen, bij voorkeur het sociaal domein;

  • Ruime en aantoonbare ervaring heeft als (business)controller en/of adviseur;

  • Kan “spelen” met de BBV en de door de commissie BBV geschreven notities;

  • Jij bent klaar om met jouw expertise en ervaring een waardevolle bijdrage te leveren aan ons team en de Gemeente Lelystad.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten