Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance contractmanager en Accounthouder Sociaal Domein (zzp)

Geplaatst 16 mei 2022
Project ID: YIS 9114715
Plaats
Lelystad
Uren
36 uur/week
Periode
8 maanden
Start: 13 jun. 2022
Einde: 31 jan. 2023
Tarief
0 - 100 €/uur

Sollicitatie deadline: 25-5-2022 10:00

Startdatum: 13 juni 2022 (onder voorbehoud van het kunnen overleggen van een VOG, screening verloopt via YIS)

Einddatum: 31 januari 2023

Aantal uren week: 32-36

Inschaling: 11 (cao gemeenten)

 

Wil je het beste uit jezelf, de stad en de omgeving halen? Ben je iemand die graag bijdraagt aan de ontwikkeling van Lelystad naar een volwassen, zelfstandige stad.

 

Ben je een contractmanager met een brede, frisse blik en affiniteit met wat er leeft in de samenleving, de buurt of wijk? Heb je specifieke interesse in de Jeugdhulp? Weet je verbindingen te leggen tussen aanbieders en stakeholders en kun je vanuit een sociaal perspectief maar met een zakelijke instelling de samenwerkingsrelatie met aanbieders onderhouden?

 

Zo ja, dan komen wij graag met jou in contact!

 

Op dit moment geven enthousiaste collega’s binnen het Sociaal Domein (Jeugd, Wmo en Participatie) vorm en inhoud aan het accounthouderschap (subsidiepartners), contractmanagement en contractbeheer (contractpartners). Wij zijn op zoek naar een tijdelijke collega, ter vervanging van een collega die tijdelijk andere werkzaamheden verricht. Een nieuwe collega die het cluster contractmanagement en contractbeheer komt versterken en ons helpt om onze ambities in het Sociaal Domein waar te maken. Deze collega zal zich specifiek richten op het accounthouderschap van o.a. de GGD, MEE en slachtofferhulp, bovendien het strategisch en tactisch contractmanagement Wmo. Daarnaast pakt deze collega een rol in projecten zoals de doorontwikkeling van onze Sociaal Wijkteam, de implementatie van de nieuwe wet inburgering en volgt VNG ontwikkelingen binnen het sociaal domein met als doel om de organisatie daarop aan te sluiten. 

 

Team Bedrijfsondersteuning

Bij de gemeente Lelystad is het accountbeheer normaliter bij beleid belegd. Deze functie combineert accountmanagement en contractmanagement en wordt daarom gepositioneerd in het cluster contractmanagement van het Sociaal Domein bij het team Bedrijfsondersteuning Sociaal. Dit cluster is verantwoordelijk voor al het operationeel, tactisch en strategisch Contract- & Leveranciersmanagement. 

Het team Bedrijfsondersteuning in de breedte, bestaat uit enthousiaste en ambitieuze collega’s, die binnen het Sociaal Domein helpen om de doelen te realiseren. Zij doen dit door te ondersteunen, faciliteren, informeren en adviseren op o.a. de volgende terreinen: Applicatiebeheer, Bedrijfsvoering, innovatie en informatiemanagement, Communicatie, Contractmanagement, (Digitale) documentenbeheer, Financiën, Gegevensbeheer, Juridische beleidsadvisering, Kwaliteit en interne controle en Managementondersteuning.

 

Sociaal Domein

Binnen het Sociaal Domein vinden we de volgende teams Aanvragen, Mutaties, Handhaving, Financiën, Klantcontact, Jeugd, Wmo, Zelfstandigenloket Flevoland, Maatschappelijke ondersteuning en Gezondheid, Onderwijs & Jeugdhulp , Economie en Bedrijfsondersteuning).

 

De functie

Als contractmanager Sociaal Domein ben je verantwoordelijk voor de uitvoeringsfase, de afronding en evaluatie van een contract maar heb je ook een rol bij de totstandkoming van een contract. Binnen jouw aandachtsveld ben je het aanspreekpunt voor aanbieders en de verbindende factor tussen aanbieders en stakeholders en draag je zorg voor het onderhouden en verder ontwikkelen van een samenwerkingsrelatie met aanbieders. Ook ben je verantwoordelijk voor het monitoren en bewaken van de met de aanbieder(s) gemaakte afspraken en contractcondities en waar nodig het nemen van corrigerende acties richting contractpartijen – bijvoorbeeld om afgesproken bezuinigingen te realiseren. 

Het accounthouderschap betreft partijen die subsidie ontvangen. Er is hierbij een belangrijke rol weggelegd voor de formele processen rondom subsidies (e.g. aanvraag en vaststelling), monitoring en eventueel bijsturing en inspelen op ontwikkelingen.

Je werkt nauw samen met contractbeheerders, inkoopadviseurs, beleidsadviseurs en de collega’s die de gecontracteerde ondersteuning inzetten bij inwoners.

 

Wat ga je doen?

  • Je geeft invulling aan de “Aanpak Sociaal Domein 2021 en verder” om de uitgaven in lijn te brengen met de beschikbare rijksbijdragen.
  • Je levert een bijdrage aan de totstandkoming van contracten middels (Europese) aanbestedingsprocedures.
  • Je zorgt ervoor dat nieuwe contracten en subsidies goed worden geïmplementeerd en dat de dienstverlening wordt uitgevoerd zoals is afgesproken.
  • Je voert op basis van de KPI’s voortgangsgesprekken (en zorgt voor de verslaglegging hiervan) in samenwerking met de verantwoordelijken in de lijn.
  • Je geeft op basis van de evaluaties adviezen, stuurt op transformatie en implementeert verbeteringen.
  • Je houdt de contracten actueel door regelmatig de kosten en kwaliteit te monitoren.
  • Je werk samen met de zorgleveranciers aan het verdiepen van de samenwerkingsrelatie om op die manier toe te werken naar het realiseren van de doelstellingen en het verbeteren van de te leveren prestaties.

 

Dit ben jij

Je bent een sterke adviseur richting beleid, financiën en kwaliteit. Ook ben je een ervaren netwerker en teamspeler die in staat is met anderen resultaten te boeken. Je wordt enthousiast van complexe en tactische vraagstukken die op het snijvlak plaatsvinden tussen interne doelstellingen en de uitvoering van de zorgaanbieders. Je hebt ervaring met het werken in een omgeving met bestuurlijke belangen en bent in staat om duidelijk en helder te formuleren. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het Sociaal Domein. Je bent een vaardig onderhandelaar, communicatief sterk (zowel mondeling als schriftelijk), een creatieve aanpakker en je werkt effectief samen met netwerkpartners. Verder ben je in staat om datgene wat er politiek gewenst is samen met beleidsmedewerkers te faciliteren in goede voorstellen en praktische uitvoering.

 

Daarnaast beschik je over: 

  • Een succesvol afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur aangevuld met vakgerichte opleidingen en of trainingen, dan wel de bereidheid om deze te volgen.
  • Ruime ervaring met contract- en leveranciersmanagement binnen de Jeugdwet.
  • Ervaring met de inhoud van (specifieke onderdelen binnen) de Jeugdwet.
  • Juridische kennis van contracten, inkooptrajecten en relevante wet- en regelgeving is een pré.
  • Kennis van en ervaring met diverse bekostigingsvormen.
  • Kennis van bedrijfsvoering en financiële sturing.

 

Last but not least

Je bent op donderdagen bereid om fysiek op het Stadhuis te werken, dan werkt het team fysiek samen. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten