Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance contractmanager afval & schoon (zzp)

Posted Aug 23, 2022
Project ID: YIS 9119779
Location
Nieuwerkerk aan den IJssel, Zuid-Holland
Timeline:
1 year
Starts: Oct 1, 2022
Ends: Sep 30, 2023
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Sep 11, 2022 2:00 PM

Startdatum uiterlijk 1 oktober 2022

Duur opdracht: 1 jaar, met optie tot verlenging

Aantal uur per week: 36 uur per week

Schaal: 10/11

Indicatie uurtarief: marktconform

Deadline voor het aanbieden van kandidaten: n.v.t. Goede kandidaten worden na het aanbieden voorgedragen.

Je dient te beschikken over eigen telefoon en laptop.

 

 

Zorg jij ervoor samen met de collega’s van de buitendienst dat het afval van onze inwoners wordt opgehaald en verwerkt? 

Stuur je onze contractpartners aan en draag je je steentje bij aan projecten op het gebied van de afvalinzameling? 

Houd jij ons afvalbeleid modern en actueel? Ga jij voor die schone buitenruimte? 

Wordt dan contractmanager Afval & Schoon bij Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!

 

Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!

Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 12 jaar, en net als een echte tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijkse werk én voor je carrière. Door onze ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch.

 

Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal collega’s in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan. Om aan te sluiten op die ontwikkelingen is op interactieve manier een concernplan Zuidplas Groeit! en veranderplan gemaakt, inclusief een nieuwe organisatievisie voor Zuidplas. De organisatieontwikkeling heeft als stip op de horizon de hoofdopgaven: Opgavegericht, Zelforganiserend, Slagvaardig en Wendbaar en is nog in volle gang.

 

Je komt te werken binnen de leukste en vernieuwende groeigemeente Zuidplas! Met de groei van de gemeente in het vooruitzicht, groeit ook het cluster Ingenieursdiensten en Beheer Openbare Ruimte (IBOR). Hier is veel ruimte om mee te bouwen aan het cluster zelf door ruimte voor eigen initiatief en ideeën op het gebied van gebiedsgerichte aanpak. Bijvoorbeeld het beheren en sturen op beleving en bewonerstevredenheid, omgevingsmanagement op basis van leefstijlen en gastheerschap in de buitenruimte.

 

Wat ga je doen als Contractmanager Afval & Schoon?

Het cluster IBOR is onderverdeeld in de Ingenieursdienst Zuidplas en Beheer Openbare Ruimte met de focus op Techniek en Leefbaarheid. Binnen de focusgroep Leefbaarheid worden de ‘zachtere’ assets en diensten beheerd en geregeld. Denk aan de groenvoorziening, biodiversiteit, bomen, spelen, straatmeubilair, begraafplaatsen en buitensportaccommodaties. Maar ook verschillende diensten zoals afvalinzameling, zwerfvuil en reiniging, graffitibestrijding, dierenwelzijn, de begraafplaatsregistratie en verschillende andere leefbaarheidsvraagstukken.

 

In Zuidplas wordt voor afvalinzameling gebruik gemaakt van het Diftarsysteem. Hoe zorg je voor een goede balans tussen de afvalstoffenheffing, tarieven en de geboden dienstverlening? Hoe geef je vorm aan een goede mix tussen zelf doen en uitbesteden als opdrachtgever? Hoe vertaal jij de pilots op afvalgebied in nieuw beleid?

Zomaar een paar belangrijke vragen waar we bij de gemeente Zuidplas een antwoord op moeten vinden. In deze functie ben je samen met je collega contractmanagers, dorpsregisseurs en beheerregisseurs verantwoordelijk voor de service en dienstverlening en beheer van de openbare ruimte in de gemeente Zuidplas.

 

Als contractmanager Afval & Schoon bij jij de sparringpartner voor het bestuur en management. Je bent opdrachtgever en budgetverantwoordelijk voor de onderdelen afval en schoon en levert inbreng voor de Planning & Control cyclus. Je geeft vorm aan de circulaire ambities van de gemeente. Je organiseert de afhandeling van meldingen van onze inwoners.

 

De taken die je verricht zijn o.a.

 

·        Je onderhoudt het relatiebeheer met en bent opdrachtgever van onze contractpartners en buitendienst op het gebied van de afvalinzameling en schoon;

·        Je neemt deelt en/of leidt diverse (strategische) overleggen met de contractpartners waarin je de belangen van de gemeente behartigd;

·        Je coördineert de diverse vraagstukken/meldingen die binnenkomen via contractpartners en inwoners, en lost dit op;

·        Je levert een inhoudelijke bijdrage aan de P&C-cyclus. Je controleert de facturen en termijnstaten en spreekt contractpartners aan op onjuistheden;

·        Je begeleidt aanbestedingstrajecten wanneer er nieuwe contracten moeten worden afgesloten;

·        Je adviseert het bestuur en collega’s op het gebied van de afvalinzameling– en verwerking;

·        Je bent opdrachtgever van diverse projecten op het vakgebied van afval en schoon. Denk aan het vervangen/plaatsen van inzamelmiddelen en prullenbakken;

·        Je houdt je kennis van het vakgebied op peil door het lezen van vakbladen en het deelnemen aan (online) congressen.

 

 

Je profiel

Als medewerker van de gemeente Zuidplas beschik je over de kernwaarden verbindend, open, energiek en lef. 

Je bent vernieuwend en geeft richting en wil meedenken over de veranderingen van morgen en de ontwikkeling waar de organisatie zich in bevindt. 

Je bent politiek en maatschappelijk betrokken en wilt jouw bijdrage leveren aan een optimale leefomgeving van de inwoners van de gemeente Zuidplas. Je toont eigenaarschap door zelf de regie en verantwoordelijkheid te nemen en bij te dragen aan oplossingen, in te zetten acties en het bereiken van resultaten. Je bent kwaliteitsbewust, stelt hoge eisen en normen aan de kwaliteit van jouw werk. Jouw plannen, producten of diensten voldoen aan de verwachtingen van je omgeving. Dit alles doe je in goede samenwerking met je collega’s.

 

  • Voor deze functie is een HBO werk- en denkniveau een vereiste;
  • Je bent een strategische en oplossingsgerichte denker. Uiteraard beschik je over goede bestuurlijke en politieke sensitiviteit.
  • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als contractmanager, assetbeheerder (of gelijkwaardige functie).
  • Je bent op de hoogte van wet- en regelgeving + de ontwikkelingen op het gebied van afvalinzameling en -verwerking;
  • Je hebt een initiatiefrijke, proactieve en op samenwerking gerichte werkhouding;
  • Je durft verantwoordelijkheid te nemen en laat je hierop aanspreken;
  • Je beschikt over goede communicatieve- en adviesvaardigheden, zowel in woord als schrift;
  • Je hebt het vermogen om te schakelen tussen tactisch en operationeel niveau, tussen beleid en uitvoering en tussen politiek en inwoners;
  • Je hebt het vermogen over de vele vakgebieden die raken aan IBOR heen te kijken en weet daarin hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden.

 

Similar projects

+ Search all projects