Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance contractmanager (zzp)

Geplaatst 25 jan. 2024
Project ID: YIS 9148761
Plaats
Lelystad
Uren
8 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 25 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 30 jan. 2024 13:00

Startdatum: z.s.m.

Duur opdracht: 3 maanden

Aantal uren week: 1 dag per week

Inschaling: 11 (gemeente cao)

Benodigde devices worden niet verstrekt door de opdrachtgever. (BYOD)

Om deze planning te realiseren is er nu/per direct behoefte aan een contractmanager. Het contract voor het project is naar schatting voor 75% gereed.

Doordat het project een behoorlijke tijd heeft stil geleggen moet het gehele contract worden gereviewd en op basis van deze review verder worden gecomplementeerd. De review bestaat voornamelijk uit of het opgestelde contract nog aan het (huidige) programma van eisen voldoet. Daarnaast dient het aanbestedingsteam te worden geformeerd met expertise van het team Grondzaken en Inkoop.

Ook moet worden gekeken ism. het team Ingenieursbureau op welke wijze na het afronden van de woningbouw de openbare ruimte wordt ingericht en wie dit gaat uitvoeren. Dat kan zijn door het Ingenieursbureau met eigen ingehuurde aannemer of dit wordt belegd bij de aannemer/partij die de woningbouw realiseert. Dit is een onderdeel van de inkoopstrategie waarbij wordt afgewogen wat het effect is op de organisatie, tijdsbesteding en capaciteit van de interne organisatie, externe voorbereidings- en uitvoeringskosten en kansen en risico’s.

Ook dient een realistische en obv. bovengenoemde globale uitgangspuntenplanning, en gedetailleerde planning met de mijlpalen van de aanbesteding en inzet van het team om producten te realiseren en beoordelen te worden gemaakt. Mogelijk heeft dit effect op de hier opgenomen globale planning en moet hier gemotiveerd van worden afgeweken in de vorm van een eerder of latere uitvoering van de woningbouw. Dit alles wordt opgenomen in een inkoopplan.

Tevens dient er nog een knelpunt te worden opgelost dat bestaat uit waar de commerciële plint kan parkeren. Deze oplossing dient tezamen met het team Ruimtelijke Strategie en Ontwikkeling (RSO) te worden gevonden. Ook dat is een rol van de contractmanager om deze gegevens als onderdeel van het programma van eisen te verzamelen en daarmee het contract te complementeren en indien nodig te verwerken in het contract. Het uitzoeken van dit onderdeel draagt bij aan de maakbaarheid van het project.

Project specifieke opgave:

- aanbesteding en publicatie uitvoeren zodanig dat aan het Didam-arrest* is voldaan ism. team Grondzaken [*= Hoge Raad/26 november 2021/het Didam-arrest uitgesproken. Vanaf deze datum moet de overheid bij de uitgifte van onroerend goed alle gegadigden dezelfde kansen bieden. De grond mag niet uitsluitend aan één partij worden aangeboden].

- het maken en/of complementeren van het inkoopdossier/inkoopplan.

- het bepalen welke kennis binnen de gemeentelijke organisatie noodzakelijk is, welke ontbreekt om het aanbestedingsproces met het gewenste resultaat te doorlopen en hiervan de benodigde capaciteit en kosten bepalen, zodat dit budgettair kan worden geborgd en de capaciteit binnen de eigen organisatie kan worden aangevraagd en indien noodzakelijk tijdig en volgens de Inkoopregels kan worden ingekocht.

- met het team Ingenieursbureau (projectleider betrokken bij het project is Peter Roos, project- en teammanagement) bepalen of het inrichten/afwerken van de openbare ruimte rondom het bouwproject in- of extern wordt uitgevoerd. Door Peter Roos is een globale planning gemaakt die (nog) niet aansluit op de huidige planning, een raming van de inzet [uren*tarief] en kosten om het afwerken van de openbare ruimte te kunnen realiseren.

- bepalen waar de benodigde parkeerplaatsen voor de commerciële plint moeten worden gerealiseerd ism. het team RSO/Maarten van Loenen.

- het, indien dit niet aanwezig is, opstellen en anders complementeren van het programma van eisen en wensen (PvE) en aantonen (maken) op welke wijze de gestelde eisen en wensen zijn vertaald in het contract.


Taken:

  • verantwoordelijk voor de beheersing van het proces van contractvoorbereiding en –uitvoering richting de marktpartijen.

  • Onderhoudt en voert zo nodig de informatiegesprekken (verstrekken van inlichtingen) en onderhandelingen met de marktpartijen.

  • Doet dit ism. het contractteam (in I en II2024 met de PM, RSO en I-bureau, daarna met het volledige IPM team) en de inkoopadviseur (afd. Inkoop).

  • Maakt een planning met daarin de mijlpalen van de aanbesteding en legt daarnaast de mijlpalen vast die nodig zijn waarin de in- (eigen gemeentelijke medewerkers)- en eventueel (ingehuurde) externe partijen gezamenlijk dienen te beoordelen, producten te leveren zodat kan worden gerekend op de beschikbare capaciteit en gewenste inzet wordt gereserveerd.

  • Maakt een capaciteitsplanning (uren/week/maand/jaar) voor de benodigde inzet van het aanbestedingsteam en van de eventueel ingeschakelde externe partij(en)

  • Verstrekt informatie voor de projectbeheersing.

  • Legt verantwoording af aan de projectmanager (formeel 1xmnd obv. korte memo voortgangsrapportage op GOTICK+R aspecten).

  • Vrijgave betalingen/prestatieverklaring indien van toepassing op deze wijze van aanbesteding

  • Het inrichten van het aanbestedingsproces en het beheren van het aanbestedingsplatform (zoals bv. Tendernet) ism. Inkoop.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten