Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance contract- en leveranciersmanager GWW (zzp)

Geplaatst 2 mrt. 2022
Project ID: YIS 9110464
Plaats
Almere
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 16 mrt. 2022
Einde: 1 apr. 2023
Tarief
Onbekend

Deadline sollicitatie: 16-03-2022 13:00 uur

Startdatum inzet: zo snel mogelijk

Einddatum: maart 2023

Uren per week: 36

 

Werken bij de snelst groeiende gemeente van Nederland? 

De afdeling Stadsruimte zorgt voor een aangename buitenruimte in Almere. Samen met bewoners, partners en aannemers werken we aan de toekomst van de stad. Een ambitieuze stad. Groei, experimenten, innovaties en evenementen. Wat kan er níet in Almere? 

 

Wat ga je doen?

Leveranciersmanagement voor het Grond, Weg en Waterbouw (GWW) domein is vrij nieuw binnen de gemeente Almere. Vanuit jouw rol ga je dit met een paar directe collega’s verder implementeren. Ook is het Contractmanagement GWW onderhevig aan doorontwikkeling en professionalisering. We zijn volop bezig met het verbeteren en vernieuwen van (onderhouds)contracten en maken werk van innovatie en duurzaamheid. De uitdaging voor jou is om dit gezamenlijk met je collega’s stevig op te pakken. 

Het werk van de Contract- en leveranciersmanager GWW bij onze gemeente is afwisselend en breed. Je opereert zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau. Je stelt onder andere zelfstandig contracten en aanbestedingsstukken op voor de grotere en/of complexere GWW gerelateerde opdrachten. 

Je hebt een belangrijke rol in de contractbeheersing op UAV-gc of Bouwteam-opdrachten. Dit doe je voor opdrachten vanuit het beheer openbare ruimte maar ook voor gebiedsontwikkeling, stedelijke vernieuwing en ruimtelijke ordening & mobiliteit. 

Je bent verantwoordelijk voor de continue verbetering en professionalisering van tools en processen binnen het vakgebied van Contract en Leveranciersmanagement (CLM). Je blijft bij met de ontwikkelingen op het vakgebied en organiseert dat het benodigde kennisniveau op peil blijft binnen de afdeling. 

Als expert op het gebied van inkoop en contractvormen in de GWW-markt geef je professioneel advies over inkoopstrategieën en contractvormen. 

Je ondersteunt collega’s bij de contractvorming, het aanbesteden en het gunnen van opdrachten. Je ondersteunt en coacht contractmanagers bij het optimaal uit nutten van (raam)contracten, zoals van het Raamcontract Advies- en Ingenieursdiensten GWW. 

Als gesprekspartner schakel je makkelijk tussen theorie en praktijk, heb jij zowel oog voor project- als concern doelstellingen. Je werkt nauw samen met adviseurs en vaktechnici op diverse vakgebieden en je draait mee in projectteams. Je onderhoudt contact met interne opdrachtgevers, adviseurs, (bouw)partners, andere (semi)overheden en andere partijen in het taakveld.

 

Wie ben jij

Allereerst ben jij een stevige persoonlijkheid, jij staat er echt. Je communiceert makkelijk op allerlei niveaus. 

Jij brengt innovatievermogen en creativiteit mee, wij leren van jouw frisse blik en verwondering. Wij zoeken iemand die zijn comfortzone uit durft te stappen en kan reflecteren op zichzelf en anderen en vooral niet bang is voor verandering. 

Je bent een vakidioot die verder kijkt dan zijn eigen vakgebied en toont betrokkenheid bij ontwikkelingen binnen de organisatie. 

Je bent een echte teamplayer en denkt in oplossingen. Je weet je te verplaatsen in de klant en in de opgave. 

Rechtmatigheid, doelmatigheid en professioneel opdrachtgeverschap staan bij jou hoog in het vaandel.

 

Wat breng je mee

  • HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt bij voorkeur een afgeronde HBO opleiding in een commercieel technische richting, zoals Technisch Bedrijfskunde, Civiele Techniek, Bouwtechniek en/of Watermanagement;
  • Aanvullende opleidingen en trainingen op het gebied van contractvorming, contractmanagement, inkopen en/of Europees aanbesteden;
  • Minimaal 5 jaar ervaring met Contractmanagement, vervuld op GWW (gerelateerde) contracten; 
  • Ervaring met het zelfstandig opstellen van inkoopstrategieën, het geven van inkoopadviezen binnen de GWW sector, het uitbesteden van werkzaamheden bij Advies- en Ingenieursbureaus en het uitvoeren van marktconsultaties;
  • Ruime ervaring met zelfstandig opstellen van aanbesteding– en contractstukken ten behoeve van RAW -, UAV-gc contracten en bouwteam-overeenkomsten;
  • Ervaring met het opstellen van BPKV criteria en de procesbegeleiding bij de beoordeling daarvan;
  • Kennis van ARW, UAV, aanbestedingsrecht, Systems Engineering, kostenramingen, Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB) en Kwaliteitsmanagementsystemen;
  • Zelfstandig (kunnen aansturen) van een Europese aanbesteding is een sterke wens.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten