Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance contentspecialist/ redacteur (zzp)

Posted Jun 9, 2022
Project ID: YIS 9116096
Location
Ridderkerk , Zuid-Holland
Duration
6 maanden
(Aug 1, 2022 - Jan 31, 2023)
Hours/week
24 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Jun 23, 2022 5:00 PM

Startdatum inzet: 1-8-2022

Duur: 4-6 maanden

Uren per week: 24

 

 

Wat ga je doen?

 

Je werkt zelfstandig en in samenwerking met communicatieadviseurs en je collega’s in het mediateam aan het bedenken en creëren van content over uiteenlopende onderwerpen. 

Van een rubriek ‘raad de straat’ op Instagram tot het uitwerken van contentplannen voor grotere projecten waarbij je diverse gemeentelijke communicatiemiddelen inzet, zoals onze social media accounts, de websites en de gemeentekranten. 

Jouw specialiteit is het creëren van content voor social media, maar ook voor een krantenartikel of webtekst draai jij je hand niet om. 

Je weet hoe je de verschillende kanalen elkaar kunt laten aanvullen en versterken om de boodschap zo goed mogelijk bij de doelgroep(en) aan te laten komen.

 

Je bent helemaal thuis in de verschillende social media platforms en hun mogelijkheden en kunt content maken die perfect pas bij de doelgroep en het platform. 

Met als doel een zo groot mogelijk bereik te genereren voor onze social media posts en stories. Goed, pakkend beeld is key op social media. 

Soms is dit een mooie foto of fotoserie, maar steeds vaker is video het beste middel om onze inwoners te bereiken. 

Je deinst er niet voor terug om zelf op pad te gaan en video’s te maken met je smartphone.

 

Social media is natuurlijk geen eenrichtingsverkeer, het draait juist om interactie. 

Als contentspecialist/redacteur monitor je de reacties die binnenkomen op de posts die jij plaatst. Je stemt de beantwoording af met de betrokken project- en communicatiecollega’s.

 

 

In welke context werk je bij ons?

Je komt te werken in het mediateam, een subteam van ons communicatieteam, ter vervanging van een collega die van half augustus tot begin december zwangerschaps- en bevallingsverlof heeft. Het mediateam voert redactie over de eigen communicatiemiddelen van de drie gemeenten. Om zo goed mogelijk te kunnen inspelen op wat leeft in de samenleving, hebben we elke week stand-ups. Hierbij bespreken we actuele issues die naar voren komen in de omgevingsanalyse zodat we hier met de juiste content zo goed mogelijk op in kunnen spelen. Ook hebben we wekelijks mediateamoverleg waarin we delen waar we mee bezig zijn, met elkaar kunnen brainstormen over content en van elkaar kunnen leren. 

 

Wat vragen wij van je?

Natuurlijk verwachten we dat je redactioneel sterk bent en dat social media geen geheimen voor jou hebben.

 

Wat zien we nog meer graag terug?

HBO-werk- en denkniveau, nieuwsgierigheid, creativiteit, kunnen samenwerken, bekend met de laatste trends in social media en kunnen werken in een politiek-bestuurlijke omgeving. 

Similar projects

+ Search all projects