Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance contentspecialist/communicatieadviseur thema duurzaamheid (zzp)

Geplaatst 12 okt. 2023
Project ID: YIS 9141163
Plaats
Sliedrecht
Uren
8 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 12 apr. 2024
Tarief
53 - 68 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 20 okt. 2023 12:00

Duur: z.s.m. tot in ieder geval 31 december, mogelijkheid tot verlengen

Aantal uren per week: 8

Schaal: 9

Richttarief: €53 - €68

Startdatum: Z.s.m.

Werklocatie: Sliedrecht. Thuiswerkmogelijkheden gedeeltelijk


Wil jij met je werk graag het verschil maken voor de inwoners van Sliedrecht? Wil je werken in een kleine informele gemeentelijke organisatie waar je op verschillende onderwerpen kan adviseren? Durf je door te pakken in je vak? Dan willen wij graag kennis met je maken!

 

Wie zijn wij? 


Vanuit de service gemeente Dordrecht ga je aan de slag voor de gemeente Sliedrecht. De gemeente Sliedrecht zet sterk in op de veranderende rol van de overheid: de samenleving staat centraal. Dat betekent dat primair gedacht wordt vanuit maatschappelijke vraagstukken en opgaven. De concrete doelstellingen en de wijze waarop het college van B&W invulling geeft aan deze nieuwe rol stelt hoge eisen aan de ambtelijke organisatie.

Met wie doe je dat?


Je komt te werken bij de gemeente Sliedrecht, namens Service gemeente Dordrecht. Je maakt deel uit van het communicatieteam in Sliedrecht (3,2 FTE). Tegelijkertijd ben je werkzaam bij de afdeling Communicatie van het Service gemeente Dordrecht. Daar werken ruim 70 collega's voor de hele regio Drechtsteden. Het Service gemeente Dordrecht is de verbindende kracht achter zeven gemeenten en een aantal regionale organisaties binnen de Drechtsteden. We bieden ondersteunende diensten op het gebied van Financiën, Juridische zaken, Personeel, Facilitair management, ICT en Communicatie. Naast het leveren van kwaliteit in dienstverlening staan plezier in het werk en de persoonlijke ontplooiing van onze medewerkers centraal.

 

Samen met een communicatieadviseur ga je aan de slag om het communicatieplan duurzaamheid te realiseren. Jij hebt de focus op projectcommunicatie, teksten en de website. Samen met de communicatie adviseur duurzaamheid zetten jullie duurzaamheid in Sliedrecht op de kaart.


Wat ga je doen?


Het Sliedrechtse college heeft mooie ambities voor de toekomst van Sliedrecht: Koers 2030. Om deze ambities te realiseren zetten we stevig in op goede communicatie. Ben jij de communicatieprofessional, die samen met de collega's, een thema laat groeien onder de (toekomstige) inwoners van Sliedrecht en de verschillende partners?

Voor dit thema ga je zelfstandig aan de slag. Het thema duurzaamheid is breed. Het gaat om aardgasvrij wonen, klimaatbewustzijn, aanpassen aan het huidige klimaat en duurzaamheidsinitiatieven. Als je aan de slag bent weet je hoe bewoners en stakeholders aangesproken willen worden over dit thema om onze resultaten te behalen. Je maakt hiervoor een communicatieplan en voert het uit. 

De werkzaamheden bestaan uit verschillende aspecten. Hierbij kun je denken aan meedenken over de strategie ten aanzien van het thema, adviseren van interne stakeholders maar vooral ook tekstschrijven en je bezighouden met contentontwikkeling. Gelet op de verhouding strategisch/tactsich/operationeel is de verhouding: 5/35/60. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten