Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance contentmanager (zzp)

Geplaatst 13 jun. 2024
Project ID: YIS 9159306
Plaats
Dordrecht, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 6 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 20 jun. 2024 12:00

Reden inhuur: Opvang vertrekkende medewerker & verdieping webredactie/content op gang brengen

Schaal: 9/10 Gemeente CAO op basis van kennis en ervaring

Aantal uren: 24-28 uur

Startdatum: z.s.m. liefst voor 1 juli

Duur voor nu: 6 maanden

In deze rol is hybride werken mogelijk. Werken op kantoor geniet de voorkeur

Richttarief: €71,- all-in richttarief

Gemeente Dordrecht


Opdrachtbeschrijving

Ons redactieteam beheert een deel van de websites van de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Deze websites zijn voor veel inwoners en ondernemers het eerste contactpunt met de gemeente. Als contentmanager schrijf, verbeter en beheer je teksten voor de websites. Je werkt samen met je collega’s om de onlinedienstverlening van de gemeente te blijven verbeteren. Digitale toegankelijkheid heeft voor jou geen geheimen.

Behalve de content op de websites, ga je je ook bezighouden met content in elektronische formulieren, automatische berichten, de kennisbank en andere informatiebronnen. Voor die uitdaging kom jij ’s ochtends graag je bed uit: je weet wat er nodig is bij het (her)ontwerpen van een betekenisvolle en aangename gebruikerservaring.

Door het vertrek van een collega webredacteur zorg je voor tijdelijke vervanging en daarnaast ben je een voortrekker in de ontwikkeling naar servicedesign gerichte aanpak.

Je gaat in deze functie o.a. het volgende aanpakken:

· Je (her)schrijft teksten voor de website. Dat zijn bijvoorbeeld teksten voor het aanvragen van gemeentelijke producten.

· Je bent sterk in contentbeheer. Je werkt hierbij samen met functioneel beheer en webanalisten en maakt gebruik van data-analyse bij de beslissingen die je neemt.

· Je zorgt dat de content op de website in woord en beeld voldoet aan de toegankelijkheidseisen die gelden voor overheidsinstellingen.

· Je coacht van nature en adviseert collega’s over de beste wijze van online informatie en communicatie, beredeneerd vanuit de waarde voor de inwoner.

· Onze stip op de horizon is een optimaal ingericht servicedesign voor onze top 10 dienstverleningsproducten. Daarbij ga jij ons helpen met een plan van aanpak/ werkwijze te maken hiervoor, waarbij we direct al stappen nemen in de goede richting.

Wij zoeken:

· Een kandidaat (HBO) met minimaal drie jaar in de afgelopen vijf jaar ervaring als webredacteur/contentmanager/UX designer.

· Je hebt relevante werkervaring met high volume (overheids-)website(s), content management systemen en systemen die websites ondersteunen.

· Verder heb je aantoonbare expertise op Digitale Toegankelijkheid, als adviseur, maar ook operationeel (webrichtlijnen WCAG 2.1).

· Je weet wat de inwoner nodig heeft op het vlak van digitale informatie en communicatie.

· Tevens heb je technisch inzicht en ervaring met UX-servicedesign.

· Kennis van Analytics is een pré.

· Je kunt goed en nauwgezet teksten van anderen beoordelen en verbeteren.

· Daarnaast heb je bij voorkeur minimaal een jaar ervaring in/voor een publieke organisatie.

· Bovendien heb je aantoonbare kennis met schrijven voor het web.

· Tot slot ben je inwoner- en resultaatgericht, nauwkeurig, overtuigend, zelfstandig, proactief, communicatief sterk, accuraat en je kan goed coachen en samenwerken.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten