Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Content Manager / Online Coördinator (zzp)

Geplaatst 4 jan. 2023
Project ID: YIS 9125316
Plaats
Lelystad, Flevoland
Uren
36 uur/week
Periode
11 maanden
Start: 16 jan. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 11 jan. 2023 12:00

Startdatum:   16 januari 2023 (of z.s.m. zodra een VOG beschikbaar is)

Einddatum:    31 december 2023

Aantal uren week:               32-36 (gefaseerd starten is een mogelijkheid)

Thuiswerkratio:                   50|50

Inschaling:                           10 Cao Gemeenten

Vacature informatie



Jij bent de #eindbaas van al onze gemeentelijke socials en je weet hoe je het verhaal van de gemeente Lelystad vertaalt naar impactvolle content!

Wat ga je doen

Als Contentmanager zorg je voor een eigentijdse contentstrategie en weet je precies wat er nodig is aan kennis en vaardigheden om die samen met je collega’s uit te voeren. Je maakt zelf ook content. Voor ons team Online Communicatie ben jij een enthousiaste en inspirerende coördinator die kan meedenken en meedoen; van contentstrategie, het professionaliseren van het team tot het zelf maken van content. 

Je gaat aan de slag met het professionaliseren van het contentoverleg: hoe richten we dat goed in? En welke tools hebben we daar voor nodig? Daar hoort ook bij het introduceren van het werken in een newsroom met bijvoorbeeld omgevingsbeelden. Verder ben je verantwoordelijk voor webanalyse en -monitoring van onze socials. Je bent betrokken bij de aanbesteding van onze website en tenslotte ben je het aanspreekpunt van een nieuw sociaal intranet. 

Je coacht je collega’s van Team Online en je zorgt voor de ontwikkeling van het team. Daarbij heb je oog voor de mensen. 

Als Contentmanager schakel je gemakkelijk van strategisch naar operationeel niveau en terug. Tegelijkertijd begrijp je hoe de dienstverlening van de gemeente digitaliseert en wat daarvoor nodig is. Je zorgt voor een eigentijdse visie waarmee we inwoners, ondernemers en bezoekers beter kunnen bereiken via onze gemeentelijke social mediakanalen. 

Je bent in staat de grote lijnen te bewaken en kunt prioriteiten stellen. Daarnaast sta je stevig in je coördinerende rol. Je denkt in mogelijkheden en weet anderen mee te nemen met verfrissende en eigentijdse ideeën. Jouw communicatieve vaardigheden zijn sterk: je praat makkelijk op verschillende niveaus en komt bij vraagstukken met een duidelijk advies. Je bent helemaal thuis in online communicatie en dienstverlening. Ontwikkelingen op dit gebied volg je op de voet. Je denkt vanuit de ‘klant’, maar hebt ook oog voor wensen vanuit de organisatie.

Je zoekt verbinding binnen en buiten het team. En als dat nodig is, steek je zelf ook de handen uit de mouwen. Je inspireert, motiveert en stimuleert teamleden. Je bent besluitvaardig. 

Verder vragen wij het volgende van je:

  • Hbo werk- en denkniveau, richting: communicatie;

  • 4+ jaar relevante werkervaring

  • Ervaring met het werken in een newsroom en het maken van omgevingsbeelden;

  • Je weet alles van Obi4Wan;

  • Kennis van contentmanagement, analyse, web statistieken, digitale toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid.

Competenties: Creatief | Enthousiast | Humor | Prioriteiten stellen | Coördinerend | Communicatief sterk | Inspirerend | besluitvaardig | Stimuleren van teamleden I schrijven in B1.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten