Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance consulent Zorg (zzp)

Geplaatst 28 feb. 2022
Project ID: YIS 9110230
Plaats
Geldrop
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 7 mrt. 2022
Einde: 5 sep. 2022
Tarief
Onbekend

Deadline sollicitatie: 04-03 13:00 uur (Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst)

Startdatum: z.s.m. 

Einddatum: 5-9-2022

Uren per week: 32-36 uur per week

Richtlijntarief: € 45/uur (tarief is bespreekbaar, afhankelijk van ervaring)

 

Onze organisatie

Wij zijn een gemeente met veel ambitie en we werken er hard aan om samen met inwoners, bedrijven en instellingen een fijne woon, werk- en leefomgeving te creëren. We willen proactief op de vraag van de samenleving en de maatschappij anticiperen of, beter nog, de vraag voor zijn. Daarom blijven we onze interne organisatie door ontwikkelen. Zo werken we bijvoorbeeld steeds meer opgave gericht en zijn we sinds 1 april 2020 met een nieuwe structuur gestart. Maar nog veel belangrijker vinden we de informele organisatie waarbinnen we streven naar verbinding, integraliteit, samenwerking en eigenaarschap.

 

Team Zorg

De consulent Zorg is een collega in het team Zorg. Daarnaast bestaat het team uit een teammanager, een kwaliteitsmedewerker, enkele klantadviseurs Zorg, consulenten Zorg en ondersteunende medewerkers. Team Zorg is er voor klanten die ondersteunings- of hulpvragen hebben op het gebied van Wmo / maatschappelijke ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan inwoners die problemen hebben op meerdere leefdomeinen en begeleiding nodig hebben bij het op orde krijgen van hun leven. Maar ook enkelvoudige Wmo vragen op gebied van bijvoorbeeld mobiliteit en hulp in het huishouden. Binnen dit team staat de klantreis centraal. Deze klantreis start met een eerste contact met het team Toegang waar gekeken wordt naar de eigen kracht van de klant en eventuele verwijzingen naar het voorliggend veld. Is de hulpvraag van de klant niet binnen een aantal kortere contacten op te pakken, dan wordt de vraag doorgeleid naar team Zorg, team Inkomen en Toegang of team Jeugd. Multiproblematiek wordt direct door Team Toegang doorverwezen naar ons PlusTeam. 

 

Jouw functie 

Als consulent Zorg ondersteun je de klant en zijn netwerk. Je legt huisbezoeken af en verheldert de hulpvraag. Samen met de klant werk je aan een ondersteuningsplan zodat hij/zij zelfstandig of met behulp van het sociaal netwerk en het voorliggende veld verder kan. Als daar een indicatie voor nodig is, indiceer je uiteindelijk zorg. Je stelt op basis van de eigen analyse of een extern advies een indicatie in het kader van de Wmo betreffende de “oude” Wmo en Huishoudelijke Hulp. Daarnaast leg je de indicatie vast in een beschikking. Bij het toekennen van de benodigde voorzieningen spelen juridische, sociaal-medische en bouwkundige afwegingen een rol.  

Je werkt intern samen en integraal met de diverse teams zoals team Jeugd, afdeling Ruimte en PlusTeam. Je zoekt actief de verbinding op met onze samenwerkingspartners ten behoeve van de zorgvraag van de klant, zoals de leveranciers, (para)medisch en (bouw)technisch adviseurs. 

 

Onze wensen

De klant en diens buitenwereld staat voor jou centraal. Je neemt de klant serieus en bent oordeelvrij.

Met een open mind leg je makkelijk contact en je bent cultuursensitief. Je bent bekend met het werk en hebt hier aantoonbare ervaring in.

Je beschikt over minimaal een Mbo werk- en denkniveau. 

Kennis van de Wmo en de sociale kaart is een vereiste. Je zoekt actief de samenwerking op met externe partijen in het netwerk van de klant. Binnen het team zoek je afstemming met je collega’s en hebben ze aan jou een goede sparringpartner.

Je kunt je mening en informatie duidelijk weergeven en bent in staat om oordeelkundig te handelen, waarbij je de procedures volgt, zoals we die hebben vastgelegd.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten