Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance consulent WMO (zzp)

Posted Oct 26, 2022
Project ID: YIS 9122793
Location
Reuver, Limburg
Timeline:
6 months
Starts: Nov 1, 2022
Ends: Apr 25, 2023
Hours/week
24 hrs/week
Payrate range
0 - 70 €/hr
Application Deadline: Oct 31, 2022 5:00 PM

Startdatum: z.s.m.

Duur opdracht: 6 maanden

Uren p week: 20-24 uur per week.

Functieschaal: 9

Tarief: indicatie € 55-65 (afhankelijk ervaring)

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

 

Als allround Wmo consulent ben je de schakel tussen de inwoner met een hulpvraag en een passende oplossing. Je brengt de ondersteuningsbehoefte in kaart en bespreekt de mogelijkheden. Je hebt veel contact met inwoners, je collega’s van (Wmo, Participatie en Jeugd), zorgverleners en -aanbieders. Je legt hiervoor huisbezoeken af en voert gesprekken. In het gesprek worden de omstandigheden van een inwoner in kaart gebracht. Op basis daarvan stel je doelen op, breng je problemen en oplossingen in kaart, schrijf je een leefzorgplan en voer je herindicaties uit. Het gaat met name om de gebieden wonen, vervoer, hulp bij huishouden, begeleiding en persoonlijke verzorging. Op grond van de bevindingen wordt getracht binnen de omgeving van de inwoner een oplossing te vinden. Als dat niet mogelijk is, wordt een ondersteunende voorziening ingezet. Het is belangrijk dat je de bevindingen goed kunt verwoorden en netjes kunt verwerken in het leefzorgplan en de beschikking. De Wmo consulent vormt zelf en-of met collega’s een oordeel over de situatie. De grootste uitdaging in het werk van de Wmo consulent is de beweging die de gemeente Beesel heeft ingezet dat van inwoners steeds meer verwacht wordt dat ze hun eigen maatschappelijke netwerk inzetten om het probleem indien mogelijk zelf op te lossen.

Vanaf 1 januari 2022 heeft het Wmo team dat bestaat uit drie Wmo consulenten en een kwaliteitsmedewerker er nieuwe taken bijgekregen. Deze nieuwe taken betreffen beschermd wonen en maatschappelijke opvang. Vanaf 1 september 2022 onderzoeken de Wmo consulenten ook de aanvragen voor leerlingenvervoer. De uitbreiding van deze taken maakt dat er op dit moment extra capaciteit gevraagd wordt in het team. Je eerste aanspreekpunt en de persoon die je begeleidt bij het inwerken is de kwaliteitsmedewerker.

 

Wie zoeken wij?

·       Je hebt een afgeronde HBO opleiding

·       Je hebt aantoonbare en relevante werkervaring van minimaal 2 jaar als consulent Wmo of vergelijkbaar

·       Goede inhoudelijke kennis van het werkveld Wmo

·       Kennis van de doelgroep en ziektebeelden is noodzakelijk;

·       Actuele kennis over relevante wet- en regelgeving 

·       Je bent gericht op resultaat en houdt hierbij de termijnen voor besluitvorming in beeld

 

 

Similar projects

+ Search all projects