Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance consulent WMO (zzp)

Posted Jul 13, 2022
Project ID: YIS 9117259
Location
Valkenswaard , Noord-Brabant
Duration
5 maanden
(Aug 1, 2022 - Dec 31, 2022)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Jul 29, 2022 12:00 PM

Start : 01-08-2022

Duur: 31-12-2022

Uren: 36

Tarief: max 65,00


 

Valkenswaard heeft een echt Brabants karakter: hartelijk, groen en bourgondisch. Gelegen aan de zuidkant van Eindhoven, met 31.000 inwoners en een rijke natuur die in de top 10 van Europa schittert. Een enorm groene gemeente met kwaliteit voor leven, waarin het geweldig wonen, werken en recreëren is. Een mooie plek voor inwoners en bezoekers. Zeker voor jongeren en jonge gezinnen. Het Valkenswaard van nu staat krachtig door een rijk verleden. Ooit Europese hoofdstad van de Valkerij en nu bakermat van onder meer de innovatieve brainportindustrie: Valkenswaard bewijst al eeuwen vanuit niets, iets te kunnen maken. 

Een Valkenswaardenaar stroopt dan ook graag de mouwen op, en als het kan het liefst met elkaar. Zelfs op internationaal niveau, waar het bloemcorso en de paardensportevents op de kalender staan. Dit DNA voel je terug in onze gemeentelijke organisatie. 

We staan open voor wie er leeft, onderneemt of er gewoon graag komt. Samenwerken en samen iets maken, daar houden we van! Zo hebben we onze inwoners betrokken bij het opstellen van de Toekomstvisie 2030, die inmiddels al jaren ons richtsnoer is. De aansluitende kernwaarden Empathisch, Gelijkwaardig, Oplossingsgericht en Daadkrachtig bepalen hoe we te werk gaan. 

 

Er zijn al veel fans van Valkenswaard. Ben jij de volgende?

 

Dit is jouw nieuwe baan:

De consulent Zorg richt zich op meervoudige en complexe zorgvragen vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). 

Als consulent Zorg ben je onderdeel van het team Klant Contact Centrum Zorg en van het Sociaal Team. De consulent Zorg onderhoudt het contact met de inwoner en andere betrokken professionals. Er is veelal sprake van een combinatie van vragen op een aantal leefgebieden uit de ZRM, zoals dagbesteding, hulpmiddelen, woningaanpassingen, huiselijke relaties, geestelijke gezondheid, verslaving en justitie.

 

Dit ga je doen:

·Je gaat in gesprek met de inwoner met als doel vraagverheldering;

·Je stimuleert (versterken van eigen kracht) en faciliteert inwoners om regie in eigen hand te nemen en/of te houden;

·Je verkent samen met de inwoner de eigen mogelijkheden, die van het persoonlijke netwerk en die van de sociale omgeving;

·Je helpt de inwoner een plan van aanpak te maken met het wenselijke resultaat en het tijdpad;

·Je biedt ondersteuning in een zo vroeg mogelijk stadium;

·Je zet op basis van kennis en expertise de juiste ondersteuning in, deze ondersteuning kan door het Sociaal Team worden geboden of zo nodig via inzet van een maatwerkvoorziening;

·Je houdt verbinding met expertises en competenties van externe professionals en benut deze als de casus daar om vraagt;

·Je voert casusregie, ook als er hulp buiten het Sociaal Team wordt ingeschakeld

 

Jij neemt mee: 

·   Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau met specifieke vakkennis binnen het sociaal domein; Kennis van somatiek en ouderenzorg is een pré!

·   Kennis van Awb en relevante wet- en regelgeving;

·   Je hebt al heel wat jaren relevante werkervaring in het indiceren van begeleiding, hulp bij het huishouden, rolstoel-, vervoer- en woonvoorzieningen.

·   Je communiceert transparant en bent realistisch over resultaten en werkwijze;

·   Je herkent jezelf in de kernwaarden empathisch, gelijkwaardig, oplossingsgericht en daadkrachtig.

·   Je werkt actief samen met de collega’s van Klant Contact Centrum Zorg, het Sociaal Team en met medewerkers van (vrijwilligers- en netwerk) organisaties en draagt bij aan effectieve samenwerking;

·   Je vertaalt vraagstukken, onduidelijkheden en belemmeringen naar kansen en concrete voorstellen;

· Je houdt kennis en expertise up-to-date en deelt deze proactief met collega's;

· Je levert een actieve bijdrage aan overlegsituaties van de gemeente over de voortgang;

· Je vertegenwoordigt de gemeente tijdens hoorzittingen bij de bezwaarschriftencommissies;

· Je levert een actieve bijdrage aan bijeenkomsten/ conferenties over de voortgang van het Sociaal Team; · Je neemt actief deel aan trainingen, intervisie en casuïstiekbesprekingen.

 

 

Similar projects

+ Search all projects