Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance consulent werk en inkomen (zzp)

Posted Sep 8, 2022
Project ID: YIS 9120451
Location
Waddinxveen, Zuid-Holland
Timeline:
3 months
Starts: Sep 19, 2022
Ends: Dec 31, 2022
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Sep 16, 2022 2:00 PM

Startdatum : zsm.

Duur opdracht: 3,5 maanden met optie tot verlenging

Aantal uren per week: 36 uur (32 uur is bespreekbaar)

Schaal: 9 (gemeente cao).

Thuiswerken is na de inwerkperiode mogelijk (50/50)

Deadline voor het aanbieden van kandidaten: vrijdag 16 sept 14 uur (let op kandidaten worden bij voorstellen direct doorgezet)

Je dient te beschikken over eigen devices.

Gesprekken: fysiek en zo snel mogelijk.

 

Extra informatie, De nadruk voor deze functie ligt op caseload beheer, de opdrachtgever is op zoek naar een enthousiaste en creatieve kandidaat die de vrijheid krijgt om zijn/haar cliënten kansen te bieden.

 

 

De gemeente Waddinxveen zoekt een Consulent Werk en Inkomen!


Wij werken voor de inwoners van Waddinxveen. Samen bouwen we aan een fijne plek om te wonen, te ondernemen en te recreëren. Wil je, samen met jouw collega’s in het Sociaal team, mensen motiveren en stimuleren richting de arbeidsmarkt? Dan gaan we graag met jou in gesprek! Wat ga je doen?


Jouw uitdaging: Het participeren en integreren van kwetsbare inwoners naar werk. Je beheert een caseload, coacht en begeleidt cliënten naar passend werk. Je treedt hiervoor in gesprek met inwoners waarvoor je ondersteuningsplan opstelt. Je stimuleert en motiveert cliënten om weer mee te draaien in de maatschappij. Daarvoor analyseer je welke ondersteuning noodzakelijk is om de cliënten te begeleiden naar werk. 

Je krijgt een eigen caseload, maar je maakt onderdeel uit van het Sociaal Team, waarin je samen met 20 andere collega’s werkt om hulpvragen van inwoners samen op te lossen. Dat kan zijn door een oplossing vanuit de eigen kracht, de participatiewet of de wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).


 Elke werkdag is afwisselend en uitdagend waarin de cliënt centraal staat. Jouw werkdagen zijn bespreekbaar maar op vrijdag ben je er in elk geval.
 

Jouw voornaamste werkzaamheden: 

·      je bemiddelt en motiveert jouw cliënten naar betaald werk of sociale activiteiten ter voorbereiding op reguliere betaald werk;

·      je legt, indien nodig, huisbezoeken af, hebt contacten met ketenpartners en zorgt dat je de doelen van jouw cliënten duidelijk vastlegt in een ondersteuningsplan;

·      je bepaalt of maatwerk zoals bijzondere bijstand en/ of een werk- leer- en taaltrajecten nodig is en stelt vervolgens de beschikking op;

·      Je onderzoekt het recht op uitkering indien er een wijziging in de (gezins-)omstandigheden is en doet tussentijdse heronderzoeken;

·      je toetst het werk van collega’s;

·      je handelt bezwaren zelf af. 

 

Waar kom je te werken?


Bij Waddinxveen werk je met 200 andere collega´s. We zijn dus een kleine organisatie. De lijntjes zijn daarom kort. We kennen elkaar allemaal. Samen zijn wij Waddinxveen: Een fijne plek om te werken.

 

Onze organisatie geeft veel kansen. We weten van elkaar dat we hard werken en verantwoordelijk zijn. Daarom krijg je het vertrouwen en de vrijheid. En werkt het flexibel werken. Wij waarderen zelfstandigheid en eigen initiatief en denken mee met jouw ontwikkeling. Wij kijken altijd of er mogelijkheden zijn om te verbeteren.

 

Wat breng je mee?

Je communiceert helder richting je collega’s en externe betrokkenen welke stappen je onderneemt. 

Daarbij stuur je op deadlines en gemaakte afspraken. Je deinst niet terug voor gesprekken met complexe problematiek en je kan de rust en het overzicht houden om tot het best mogelijke resultaat te komen wat bij die cliënt passend is. 

Je brengt de situaties in kaart door gerichte vragen te stellen, door te vragen en jouw verkregen informatie te controleren bij meerdere bronnen. Hiervoor onderscheidt je gemakkelijk feiten van meningen. Je hebt een flexibele inzet, kan snel schakelen en houdt van de uitdaging die de doelgroep biedt;


 

Daarnaast heb je:

  • een afgeronde MBO/HBO opleiding, richting (bijvoorbeeld MWD/SJD/Social Work;
  • 1 jaar werkervaring als consulent Werk en Inkomen; (duidelijk terug te zien in CV en/ of motivatiebrief)
  • werkervaring in het begeleiden van cliënten naar werk of projecten die leiden naar werk;
  • actuele kennis van de Participatiewet (en de Wmo is een pré)

 

 

Similar projects

+ Search all projects