Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance consulent Werk (zzp)

Geplaatst 7 feb. 2023
Project ID: YIS 9128207
Plaats
Lansingerland, Zuid-Holland
Uren
32 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 mrt. 2023
Einde: 1 jul. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 12 feb. 2023 13:00

Duur: 3 tot 6 maanden


Uren: 32


Richttarief: €60,00 




Resultaatgebied 1: beleidsuitvoering

- Draagt zorg voor de participatie en integratie van één of meerdere doelgroepen (kwetsbare jongeren, arbeid beperkten en asielgerechtigden) in de Lansingerlandse samenleving en zet instrumenten in die hierbij ondersteunend kunnen zijn.


- Voert intake-/diagnosegesprekken met inwoners en maakt een analyse van de noodzakelijke ondersteuning. Dit wordt gedaan aan de hand van een brede uitvraag op alle leefgebieden en maakt in overleg met de eerstelijns professionals, collega’s van andere beleidsterreinen en de inwoner samen een ondersteuningsplan. Stimuleert en motiveert in de gesprekken de inwoners om weer mee te draaien in de maatschappij. Bevordert dat de financiële situatie van de klant geen belemmering vormt voor werk, re-integratie en participatie. Informeert over de rechten en plichten. Door de zwaarte van de Multi problematiek met een onvoorspelbaar karakter kunnen dit lastige gesprekken zijn. Met het plan wordt methodisch, cyclisch en vraaggericht gewerkt op basis van de specifieke situatie van de inwoner.


- Vormt het eerste aanspreekpunt en voert de regie over een caseload van kandidaten.


- Coacht en begeleidt kandidaten naar passend werk of participatie op het gebied dat mogelijk is voor de kandidaat. Draagt verantwoordelijkheid voor het onderhouden van periodiek contact met de kandidaten. Ziet erop toe dat de gemaakte afspraken tussen werkzoekenden en in- en externen worden nagekomen en gaat over tot acties wanneer afspraken niet nagekomen worden. Stimuleert zelfredzaamheid en uitkeringsonafhankelijkheid.


- Beoordeelt en neemt besluiten op alle voorkomende aanvragen voor re-integratie en gemeentelijke subsidieregelingen met betrekking tot re-integratie.


- Geeft workshops en trainingen in het verlengde van de dienstverlening.


- Vormt het eerste aanspreekpunt voor klanten bij vragen over werk, scholing, re-integratie/ activering en/of andere leefgebieden.


- Legt alle voortgang, activiteiten en resultaten vast in gemeentelijke systemen en draagt hiermee zorg voor complete dossiervorming.


- Is alert op het voorkomen van fraude en nakomen van verplichtingen in het kader van de participatiewet. Geeft uitvoering aan het maatregelbeleid.


- Specifiek voor doelgroep statushouders: zorgt voor begeleiding bij plaatsing in de gemeente (warme overdracht van COA naar gemeente). De consulent is verantwoordelijk voor het gehele traject dat een inburgeraar volgt. Het traject start in bij het COA en eindigt bij participatie en afronding inburgering.


Resultaatgebied 2: relatiebeheer


- Werkt integraal samen binnen de eigen organisatie en met publieke en private partners. Onderhoudt contacten met inwoners, diens vertegenwoordigers en instanties op casusniveau en werkgevers.


- Volgt actuele ontwikkelingen op de regionale arbeids- en participatiemarkt en houdt zich bezig met het aantrekken van nieuwe organisaties ten behoeve van de bemiddeling naar werk en/of participatie.


- Draagt bij aan het verbeteren van de aansluiting van leerlingen van het praktijkonderwijs (PRO) en het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) naar werk en bouwt hiervoor een netwerk bij de scholen op.


- Brengt signalen en inzichten uit de uitvoeringspraktijk via de coördinator in bij de totstandkoming van het uitvoeringsbeleid en optimalisatie van producten.


Jij


- Specifieke beleidslijnen en daarbij behorende relevante wet- en regelgeving, processen en procedures zijn van belang voor de uitvoering van de werkzaamheden.


- Rapporteert aan de teammanager Participatie over de inhoud, voortgang (planning) en resultaat.


- Neemt zelfstandig uitvoeringsbesluiten over in te zetten activiteiten, voorzieningen en instrumenten die nodig zijn om kandidaten te begeleiden.


- Stemt, onder andere in diverse gremia, af met interne- en externe ambtelijke betrokkenen.


- HBO werk- en denkniveau. Kennis van de sociale kaart.


- Essentiële competenties: politiek en bestuurlijk- en omgevingsbewustzijn, plannen en organiseren, initiatief, samenwerken, flexibiliteit, netwerken, klantgerichtheid, nauwkeurigheid, resultaatgerichtheid, mondelinge en schriftelijke communicatie, overtuigingskracht.



Consulent Werk, goede communicatieve vaardigheden, ervaring met groepsgerichte aanpak, goed in beheer eigen caseload, zelfstandig kunnen werken zonder begeleiding.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten