Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance consulent schuldhulpverlening (zzp)

Geplaatst 16 feb. 2024
Project ID: YIS 9149230
Plaats
Capelle aan den IJssel
Uren
36 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 4 mrt. 2024
Einde: 31 mei 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 23 feb. 2024 13:00

Uren per week: 32,00 - 36,00

Startdatum inzet: 4-3-2024

Einddatum inzet: 31-5-2024

Schaal 9

Motivatiebrief gewenst

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas werken op het gebied van Sociale Zaken met elkaar samen in een Gemeenschappelijke Regeling: IJsselgemeenten. Voor Capelle en Krimpen doen we dat ook voor de ICT.

Werkveld

Inwoners van Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas kunnen terecht bij de afdeling Sociale Zaken als ze een uitkering willen aanvragen, werk zoeken of schulden hebben. Het team Schuldhulpverlening helpt burgers die zelf geen structurele oplossing hebben kunnen vinden voor hun schuldenproblematiek. Schuldenproblematiek gaat vaak gepaard met achterliggende (psychosociale)problematiek en als Consulent Schuldhulpverlening werk je als intermediair tussen diverse ketenpartners en hulpverlenende instanties.

Het team Schuldhulpverlening bestaat momenteel uit 10 personen, waarvan 2 medewerkers zorg dragen voor de administratieve werkzaamheden en 8 medewerkers verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van het minnelijk traject. Een senior medewerker stuurt het team operationeel aan, is verantwoordelijk voor de planning en ziet toe op de uitvoering.

Voor het team Schuldhulpverlening zijn wij op zoek naar een ervaren en energieke Consulent Schulphulpverlening.

Ons DNA

Wij zijn een club betrokken, hard werkende en bevlogen professionals. Naast het werk is er ook tijd voor ontspanning, zo hebben we bijvoorbeeld één keer per jaar een Vitaliteitsdag, doen we mee aan de ‘Meester in je werkweek’ en hebben we jaarlijks een themafeest.

Jouw functie

Als Consulent Schuldhulpverlening ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het minnelijk traject en de daarbij behorende werkzaamheden. In de intakefase worden de ontvangen gegevens en informatie van de aanvraag verwerkt en van daaruit wordt samen met de burger de hulpvraag vastgesteld. Gezien de complexiteit van de problematiek, is nauwe samenwerking met diverse hulpverlenende instanties een belangrijk onderdeel van je werk. Verder bied je de burger budgetbegeleiding door o.a. het opstellen van budgetplannen en het uitvoeren van financieel- en budgetbeheer. In de uitvoering van het minnelijk traject heb je een bemiddelende rol en ben je bewust van diverse belangen van de betrokken partijen. Je bent bekend met de gerechtelijke procedures die bij de uitvoering van het minnelijk traject horen en weet deze op en passende manier in te zetten.


Wij vragen

Een doortastende enthousiaste collega met een afgeronde relevante Hbo-opleiding en minimaal 3 jaar relevante werkervaring binnen het werkterrein Schuldhulpverlening. Voor de uitvoering is het van belang dat je verschillende onderwerpen en werkzaamheden snel eigen kan maken, adequaat kan handelen in diverse complexe situaties en daarbij om kan gaan met belangentegenstellingen. Wij vragen een medewerker die zelfstandig een caseload kan beheren, goed samen kan werken in teamverband en kan presteren onder druk. Klantgerichtheid, oplossingsgerichtheid, zorgvuldigheid en samenwerking staan binnen het team Schuldhulpverlening centraal.

Vanwege toenemende instroom zoeken we iemand die snel beschikbaar is en tot het eind van dit jaar fulltime inzetbaar is. Van diegene verwachten we dat hij/zij zelfstandig een caseload kan draaien. We zoeken dus iemand met ervaring (liefst minimaal 3 jaar), die snel aan de slag kan zonder al teveel begeleiding, zodat we de huidige consulenten vrij snel al kunnen ontlasten.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten