Gemeenteprojecten

Freelance Consulent Participatie

Geplaatst 9 mrt. 2021
Project ID: YIS000506
Plaats
Avres SW B.V.
Duur
3 maanden
(8 mrt. 2021 - 8 jun. 2021)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
35 - 51 €/hr

Vacature omschrijving

Intake en onderzoek

 Voeren intakegesprekken voor de brede doelgroep

 Input geven aan opzet diagnoseplan van cliënten

 Knelpunten in ontwikkeling onderzoeken

 Vraagbaak voor collega’s over voortgang ontwikkeling


Individuele Ontwikkeling

 Activeren cliënten gericht op participatie.

 Vaststellen arbeidsmarktwaarde

 Coachen en begeleiden in ontwikkeling

 Opstellen voortgangsrapportages

 Voeren adequate werkadministratie


Vanwege ziektevervanging is Avres op zoek naar een consulent participatie. We zoeken een kandidaat met gemiddeld 5 jaar relevante werkervaring. Iemand die weet hoe de participatiewet in elkaar zit en weet wat er binnen deze wet mogelijk is bijv. betreffende opleidingen. Je komt te werken met een caseload van 100 a 120 klanten met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Ervaring met deze doelgroep is een vereiste. Voor deze functie zoeken we iemand die initiatiefrijk is, goede gesprekstechnieken bezit en een groot empathisch vermogen heeft. Tevens is het belangrijk je een probleem goed kunt analyseren, kunt inleven in de klant en samen met de klant een passende oplossing kunt opstellen en daarin mag je best overtuigend zijn. Je gaat samen met de klant kijken naar hun mogelijkheden en probeert de klant zover te krijgen dat zij gaan werken aan hun eigen ontwikkeling. Activatie is belangrijk.

Het is belangrijk dat je een flexibele werkhouding hebt, je vindt het geen probleem om je aan te passen wanneer het werk daarom vraagt. Je moet direct inzetbaar zijn, een duidelijk inwerkprogramma is momenteel helaas lastig. Er wordt wel een netwerkkaart gedeeld zodat je op die manier je eigen weg kunt vinden binnen de organisatie.


We zoeken een kandidaat op HBO-nivo. Je werkt vanuit huis. In uitzonderlijke gevallen zal je op locatie moeten werken (Gorinchem, Leerdam of Vianen).

Startdatum is zsm, duur van de opdracht zal ongeveer 3 maanden zijn.

De functie is voor 36 uur per week, denk daarbij aan 4 x 8 uur en 1 x 4 uur.


Must haves: kennis van Suite CompetenSYS, kennis Participatiewet, ervaring met klanten met grote afstand tot de arbeidsmarkt, flexibele werkhouding, initiatiefrijk en klantgericht.


Sollicitatie deadline is 11-3 om 11:00 uur


Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten