Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance consulent participatie statushouders (zzp)

Geplaatst 3 feb. 2023
Project ID: YIS 9128012
Plaats
Meerkerk, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
11 maanden
Start: 3 feb. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 10 feb. 2023 11:00
  • Bij voorkeur zsm starten, opdracht t/m dec 2023

  • 32-36 uur per week

  • Standplaats is Meerkerk. De voorkeur gaat uit naar niet of weinig thuiswerken, gezien de aard van de werkzaamheden. Geef aub specifiek aan in je motivatie als je niet in staat bent om alle dagen op kantoor te zijn, inclusief om welke dagen (en/of hoeveel uur) het dan gaat.

  • Schaal 9, max tarief €56,00



Voor Avres zoeken we een Consulent Participatie Statushouders. Let op: we zoeken tevens een Consulent Participatie, maar omdat dit een aparte aanpak vergt behandelen we dit ook als twee aparte procedures (zie andere positie op onze site).


Breng jij mensen in beweging?

Als consulent participatie statushouders help je mensen verder, die om welke reden dan ook, een uitkering ontvangen en een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Je hebt affiniteit met de doelgroep, gevoel voor culturele verschillen en brengt vanuit creativiteit onze kandidaten in beweging. Je ondersteunt, begeleidt, stimuleert en motiveert hen om te participeren in de samenleving. Dit doe je niet alleen. Samen met collega’s van Avres en professionals van andere organisaties zorg je ervoor dat zij de best mogelijke begeleiding krijgen.


Waar kom je te werken?

De functie maakt onderdeel uit van het team Werk Ontwikkeling Dienstverlening dat onderdeel is van het bedrijfsonderdeel Re-integratie en Dienstverlening.  Binnen het team zijn we gericht op het ontwikkelen en activeren van mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Je stemt dagelijks af met je collega’s binnen ons ontwikkelbedrijf maar ook met onze sociale partners in de regio.


Wat ga je doen?

In deze functie is er sprake van meerdere aandachtsgebieden.


Aandachtsgebied intake en onderzoek

  • Voeren intakegesprekken voor de doelgroep participatie

  • Input geven aan opzet ontwikkelingsplan van cliënten

  • Knelpunten in ontwikkeling onderzoeken

  • Vraagbaak voor collega’s over voortgang ontwikkeling


Aandachtsgebied Individuele Ontwikkeling

  • Activeren cliënten gericht op participatie en in verbinding brengen met onze partners

  • Vaststellen arbeidsmarktwaarde

  • Coachen en begeleiden in ontwikkeling

  • Opstellen voortgangsrapportages

  • Voeren adequate werkadministratie

  • Uitvoeren van de taken voor de nieuwe wet Inburgering per 1 januari 2022 in samenwerking met onze partners Vluchtelingenwerk en Taalschool IVIO. (o.a. uitvoeren Brede Intake, opstellen plan inburgering & participatie, uitvoering module arbeidsmarkt & participatie)

  • Vergroten van de taal-en arbeidsvaardigheden van statushouders in samenwerking met collega’s

  • Het monitoren van het inburgeringstraject

  • Invulling geven aan lokaal werken en samenwerken met lokale partners


We zoeken iemand met concrete werkervaring in een soortgelijke functie. Een consulent die direct ‘op de rijdende trein’ kan stappen en meters kan maken. Daarnaast is het van belang dat de consulent ervaring heeft met rapporteren. 



Wie ben jij?

Je hebt kennis van de participatiewet en van de Wet Inburgering. Kennis van jongeren tot 27 jaar is een pré. Je hebt ervaring met het motiveren van kandidaten op het gebied van werk, scholing en ontplooiing. Je bent vindingrijk in het zien van kansen en een talent in verbinden. Daarnaast ben je een echte team-player. Last but not least heb je kennis van het systeem de suite. Gezien ons werkgebied is een rijbewijs een pré.


Wat neem jij mee?

Jij hebt een HBO opleiding gevolgd in een relevante richting. Daarnaast heb je enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie met verschillende doelgroepen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten