Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance consulent leerplicht 20 - 28 uur (zzp)

Geplaatst 19 sep. 2022
Project ID: YIS 9120946
Plaats
Boxtel, Noord-Brabant
Uren
24 Uur/week
Periode
2 maanden
Start: 24 okt. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorstel datum: 17 okt. 2022 12:00

Startdatum: zsm 

Einddatum: 31-12-2022

Uren: 20-28

Tarief passend bij schaal 9

Thuiswerken: ja

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst.

 

Wil jij werken met en voor jeugdigen die leerplichtig zijn? Zet je dan in als Wijkteam Consulent Leerplicht. Jij houdt toezicht op de naleving van de Leerplichtwet en adviseert daarin. Samen komen jullie tot oplossingen en pak je de regie. Maak jij het verschil en zorg je voor verbinding?

Als wijkteam consulent leerplicht voer je het leerplicht- en het beleid voor vroegtijdige schoolverlaters uit voor de gemeenten Boxtel, Sint-Michielsgestel en Vught. Ook voor jongeren tussen 18 en 23 jaar die niet op school zitten en nog geen startkwalificatie behaald hebben. Jij bent verantwoordelijk voor de volledige en integrale behandeling van de cases in het complexe speelveld van onderwijs, hulpverlening, jeugdigen en hun ouders / opvoeders.

 

Wat doe je?

 • Je houdt toezicht op de naleving van de Leerplichtwet
 • Meldingen ontvang en beoordeel je en stelt schoolverzuim vast
 • Je voert gesprekken met leerlingen, ouders en hulpverlening. Jouw taak is het signaleren van risico’s/zorgen en het mogelijk doorverwijzen naar hulpverlening
 • Je adviseert over en beslist op aanvragen voor extra verlof, vervangende leerplicht, vrijstelling en plaatsing op speciale projecten
 • Administratieve werkzaamheden, waaronder dossiervorming via het jeugdvolgsysteem (JVS).

 

Wil jij je verder ontwikkelen op handhaving, dan is er ook een mogelijkheid om een BOA bevoegdheid te behalen en dit in te zetten tijdens jouw werkzaamheden.

 

Wie ben jij?

 • Je beschikt over minimaal een HBO opleiding gericht op sociaal of onderwijs
 • Uiteraard heb je affiniteit met jeugd/jongeren
 • Communicatief vaardig op verschillende niveaus. Je voert gesprekken met directeuren, onderwijsinstellingen en inwoners
 • Empathisch én besluitvaardig, hierdoor weet je jongeren te motiveren vervolgstappen te zetten richting school, werk of dagbesteding.

 

Het team

De taakgroep Leerplicht & Voortijdig Schoolverlaten is een onderdeel van het team Jeugd binnen het Sociaal domein. Het team Jeugd bestaat uit ongeveer 30 medewerkers, die allen verbonden zijn met jeugd. Je werkt vanuit een wijkteam, waarbij je verbinding hebt met je collega’s consulenten leerplicht en VSV.

 

Een kenmerk van de consulenten leerplicht is dat ze constant in ontwikkeling staan. Ze leren van elkaar, houden ontwikkelingen van wet&regelgeving in de gaten, volgen de bijhorende trends van de samenleving en gaan naar scholingsdagen.

 

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau (een opleiding afgerond op het op het terrein van welzijn/onderwijs/jeugd is een pré)
 • Je hebt affiniteit met en kennis van het onderwijsveld, leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten
 • Je beschikt over pedagogische kennis over en/of ervaring in de omgang met jongeren met complexe problemen
 • Je bent creatief, een denker én doener, je werkt samenwerkings- en oplossingsgericht
 • Ervaring als consulent leerplicht is wenselijk
 • De bevoegdheid buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) is een pré.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten