Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance consulent CMD jeugdzorg (zzp)

Posted Aug 4, 2022
Project ID: YIS 9119081
Location
Geldrop , Noord-Brabant
Duration
5 maanden
(Aug 8, 2022 - Dec 31, 2022)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Aug 19, 2022 2:00 PM

Start : zsm

duur: 31-12-2022

uren: 32 uur

Tarief: passend bij schaal 9

 

Ben jij die enthousiaste professional die ons team op korte termijn komt ondersteunen? Wil je samen met ons staan voor kwaliteit en ons helpen om de wachtlijst terug te dringen?

kwaliteit wil leveren en zich wil blijven ontwikkelen? Ben jij echt overtuigd van de veerkracht van mens en samenleving? En sta je open voor een bijdrage aan een nieuwe organisatie vanuit jouw expertise op het gebied van Jeugd? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als klantadviseur Jeugd ben je er voor ouders en jongeren die vragen hebben over opgroeien en opvoeden.

 

Onze organisatie

Wij zijn een gemeente met veel ambitie en we werken er hard aan om samen met inwoners, bedrijven en instellingen een fijne woon, werk- en leefomgeving te creëren. We willen proactief op de vraag van de samenleving en de maatschappij anticiperen of, beter nog, de vraag voor zijn. Daarom blijven we onze interne organisatie door ontwikkelen. Zo werken we bijvoorbeeld steeds meer opgavegericht en zijn we sinds 1 april 2020 met een nieuwe structuur gestart. Het CMD in onze gemeente bestaat uit team Toegang, team Jeugd, team Zorg en Team Inkomen). Wij zijn een informele organisatie waarbinnen we streven naar verbinding, integraliteit, samenwerking en eigenaarschap.

 

 Team Jeugd

Dit team bestaat uit 8 klantadviseurs, 1 kwaliteitsmedewerker, 2 medewerkers leerplicht/ leerlingenvervoer en 3 administratieve ondersteuners. Samen houden zij zich bezig met ondersteuning van gezinnen als het gaat om hulpvragen rondom opvoeden en opgroeien van kinderen van alle leeftijden. Het CMD is ingericht volgens de klantreisgedachte. De klantreis start met een eerste contact bij het team Toegang waar gekeken wordt naar de eigen kracht van de klant en verwijzing naar het voorliggend veld. Is de hulpvraag van de klant niet binnen een aantal kortere contacten op te pakken dan wordt de vraag doorgeleid naar Team Jeugd. In dit team ondersteun je het gezin. Je legt huisbezoeken af, verheldert de hulpvraag en brengt de leefgebieden in kaart. Samen met de klant werk je aan een ondersteuningsplan, zodat hij/zij zelfstandig of met behulp van het sociaal netwerk en het voorliggend veld verder kan. Als daar een indicatie voor nodig is, indiceer je uiteindelijk zorg. Multiproblematiek wordt direct door Team Toegang doorverwezen naar ons Plusteam. Je werkt intern samen en integraal met de diverse teams zoals team Zorg (voor volwassenen), Plusteam, Team inkomen (en schuldhulp). Je focus ligt op de verbinding met ‘buiten’. Je werkt daardoor samen met scholen, kinderopvang, (huis)artsen, JGZ etc.

 

Jouw functie

Als klantadviseur Jeugd bied je ondersteuning op maat bij de opvoeding en ontwikkeling. Dit doe je na doorverwijzing van het team Toegang. Je begeleidt klanten als het gaat om bijvoorbeeld gedrags- of emotionele problematiek, grensoverschrijdend gedrag, verstandelijke beperkingen of bij problemen rondom de omgang met kinderen tijdens en na een echtscheiding.

 

Je begeleidt het gezin of de jongere in hun onderzoek waarbij jullie samen de vraag in kaart brengen met gebruik van het sociaal netwerk. Daarna help je bij het maken van een ondersteuningsplan.

Je schetst met de klant de mogelijkheden om zelf actief oplossingen te vinden (met hulp van sociaal netwerk zoals bv vrienden en/of familie). En je helpt ontdekken welke kortdurende ondersteuning of begeleiding je het gezin zelf kan bieden. Je bewaakt het verloop van het proces. Op basis van de uitkomst en jouw expertise of een extern advies stel je -indien nodig- een indicatie en stel je de beschikking op.

 

Onze wensen

De klant en diens buitenwereld staat voor jou centraal. Je bent overtuigd van de mogelijkheden van mensen, kunt goed luisteren, vraagt door en kunt oplossingen helpen ontdekken. Je maakt klanten bewust van hun kracht en hun opties en laat hen zien hoe zij vrienden, familie, school / kinderopvang, etc. kunnen betrekken. Je bent in staat om te spiegelen, weerstand weg te nemen en daadkrachtig op te treden. Je neemt de klant serieus en bent oordeelvrij. Met een open mind leg je makkelijk contact. Je bent bekend met het sociaal domein en hebt hier aantoonbare ervaring in. Kennis van de Jeugdwet en de sociale kaart is een must.

Je zoekt actief de samenwerking op met externe partijen in het netwerk van de klant. Binnen de afdeling zoek je afstemming met je collega’s en hebben ze aan jou een goede sparringpartner. Je hebt een groot analytisch vermogen. Naast een Hbo werk- en denkniveau beschikt je over een SKJ registratie en goede schrijfvaardigheden.

 

Ons aanbod

Je komt te werken in een positief ingestelde organisatie met korte lijnen en een hoog ambitieniveau. De sfeer is informeel en collegiaal. Een goede werk/privébalans vinden wij belangrijk. Werktijden/ -dagen zijn in overleg flexibel in te delen. 

Similar projects

+ Search all projects