Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance consulent bestaanszekerheid versterken (zzp)

Geplaatst 24 okt. 2024
Project ID: YIS 9168280
Plaats
Dordrecht
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 21 apr. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 28 okt. 2024 12:00
  • Duur: per direct tot einde jaar

  • Aantal uren: 32-36 uur

  • Schaal: 9

  • Richttarief: € 63,50 (all-in tarief inclusief reiskosten, excl. BTW)

  • Thuiswerken: 4 dagen fysiek op kantoor

  • Hoewel de organisatie is gehuisvest aan de Spuiboulevard in Dordrecht werk je op locatie daar waar dat nodig is, bijvoorbeeld in een lokale publieke setting binnen de Drechtsteden.



Je krijgt concreet een aantal casussen tot het einde van het jaar om op te pakken. Dit doe je op zelfstandige wijze, waarin je de voortgang rapporteert aan de opdrachtgever.

Jouw integrale blik op bestaanszekerheid binnen het sociaal domein is goud waard. Jij bent in staat om snel een vertrouwensbasis op te bouwen met de inwoner en 'de vraag achter de vraag' te achterhalen. Je bent bevlogen en hebt een brede expertise van (of aantoonbare affiniteit met) financiële voorzieningen. Je beschikt over uitstekende netwerkvaardigheden en het is jouw passie om een vertrouwd aanspreekpunt te zijn voor inwoners met geldzorgen, brede bestaanszekerheid vraagstukken of eenvoudige en complexe financiële vraagstukken (binnen en buiten de organisatie). Je laat niet los totdat er (samen met partners) een oplossing is. Jij bent onze Consulent Bestaanszekerheid.

 

Wat ga je doen?

  • Om verder invulling te geven aan onze visie “iedereen een zelfstandig en volwaardig bestaan” is binnen de opgave bestaanszekerheid versterken een nieuwe functie in ontwikkeling, de Consulent Sociaal Domein-Bestaanszekerheid.

  • Jij maakt de verbinding met de klant en bent een vertrouwd aanspreekpunt voor brede bestaanszekerheidsvraagstukken en eenvoudige en complexe financiële vraagstukken (binnen en buiten de organisatie).

  • Jij ondersteunt de klant om gebruik te maken van alle beschikbare en op diens situatie van toepassing zijnde financiële voorzieningen die bijdragen aan diens bestaanszekerheid. Daarnaast handel je zelfstandig aanvragen bijzondere bijstand en minimaregelingen af. 

  • Je werkt gemeentegericht en samen met partners ga je creatief op zoek naar oplossingen voor financiële vraagstukken van de klant. Je houdt de regie en laat niet los totdat er een oplossing gevonden is.

  • Bij complexe financiële vraagstukken waarbij sprake is van schulden, maak je verbinding met de afdeling schuldhulpverlening. Daarnaast heb je een signalerende rol bij brede bestaanszekerheid vraagstukken zoals wonen, veiligheid en gezondheid.

  • Je neemt initiatief, verbindt de inwoner met de juiste partner en volgt de impact.



Jij bent succesvol in deze functie omdat je buiten de kaders kunt denken op bestaanszekerheids-vraagstukken binnen een huishouden. Daarnaast ben je succesvol omdat je werkt vanuit de principes van stress sensitieve dienstverlening. Je bent creatief, communicatief en werkt resultaatgericht. Je bent mensgericht, werkt goed samen, waarbij het belang van de klant het uitgangspunt is en bent oplossingsgericht. Je hebt ruime kennis en ervaring met de participatiewet. Idealiter heb je een aantal jaar ervaring als consulent.

 

De opdracht houdt in dat je voor de periode van 2 maanden bestaanszekerheidsgesprekken voert. Je rapporteert uitvoering en duidelijk over deze gesprekken en handelt aanvragen bijzondere bijstand af die volgen uit deze gesprekken. Er worden afspraken gemaakt over het aantal te voeren gesprekken en de afhandeling hiervan. Je plant zelfstandig de gesprekken in en bewaakt de voortgang.



Wat neem je mee?

  • Hbo werk/en denkniveau met opleiding binnen het sociaal domein;

  • Actuele kennis van de Participatiewet en aanverwante regelgeving;

  • Werkervaring als inkomensspecialist in het afhandelen van bijzondere bijstand P-wet-klanten;

  • Kennis van diverse gesprekstechnieken waaronder interviewtechnieken en toepassing principes stress-sensitieve dienstverlening;

  • Aanvullende gespreksvoering en kennis op het gebied van laaggeletterdheid, anderstaligen en klanten met een psychische of verstandelijke beperking;

  • Kennis van Suite.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten