Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance consulent backoffice Energietoeslag (zzp)

Geplaatst 7 apr. 2022
Project ID: YIS 9112779
Plaats
Weert
Uren
16 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 20 apr. 2022
Einde: 20 jul. 2022
Tarief
0 - 45 €/uur

Startdatum: 20 april 2022

Duur opdracht: 3 maanden met kans op verlenging

Uren per week: 16 uur per week

Tarief: indicatie € 40

Deadline sollicitatie: uiterlijk 12 april 2022, 17:00uur. 

Geschikte kandidaten worden direct onder de aandacht gebracht, de vacature kan dan ook eerder gesloten worden.

 

Specifieke taken als consulent uitvoering regeling Energietoeslag:

Het wetsvoorstel Eenmalige energietoeslag lage inkomens 2022 is op 15 maart 2022 gepubliceerd. De energietoeslag is een vorm van categoriale bijzondere bijstand en moet dit kalenderjaar (2022) aan rechthebbenden zijn uitbetaald.

De eenmalige energietoeslag is niet alleen bedoeld voor huishoudens met een uitkering. Ook huishoudens die beschikken over een ander inkomen, bijvoorbeeld inkomen uit arbeid, alimentatie, pensioen of een socialezekerheidsuitkering, kunnen een beroep doen op de eenmalige energietoeslag, voor zover het totale inkomen van het huishouden niet hoger is dan 120% van de toepasselijke bijstandsnorm. Deze inwoners kunnen de energietoeslag zelf aanvragen.

Als consulent Energietoeslag ga je je bezighouden met de beoordeling van de aanvragen, het nemen van besluiten m.b.t. klanten van registratie t/m administratieve verwerking en mutaties. Hierin is begrepen het controleren van het dossier op juistheid en volledigheid, het rappelleren bij ontbreken van gegevens, waar nodig in contact treden met de klant en/of instanties om aanvullende gegevens te verkrijgen en het besluiten en beschikken op de betreffende producten;

Toekenningen, afwijzingen, buiten behandeling stellen van aanvragen, en eventuele terugvordering van onterecht betaalde energietoeslagen:

 

Jouw kwaliteiten

Om deze functie succesvol te kunnen uitvoeren ben je iemand die houdt van samenwerken, resultaatgericht en besluitvaardig is en zich snel een goed afgewogen oordeel kan vormen. Je communiceert helder en duidelijk zowel in woord als geschrift. Het is belangrijk dat je zelfstandig kunt werken en goed kunt plannen en organiseren.

 

Jouw achtergrond

·      Een door opleiding en/of werkervaring verkregen Mbo-niveau (niveau 4);

·      Kennis van de relevante wet- en regelgeving binnen de Participatiewet en andere sociale wetgeving;

·      Kennis van de juridische ‘omgeving’ en sociale kaart.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten