Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance concernadviseur gebiedsgericht werken (zzp)

Geplaatst 24 mrt. 2023
Project ID: YIS 9130801
Plaats
Groningen, Groningen
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 1 mei 2023
Einde: 30 apr. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 14 apr. 2023 16:00

Stardatum: 1-5-2023

Duur: 1 jaar

Inzet: 36 uur per week

Inschaling: Schaal 12, CAO Gemeenten

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Heb je hart voor een veilig Groningen? Wil jij graag die resultaatgerichte verbinder zijn die voor onze noordelijke wijken de benodigde integrale aanpak weet te ontwikkelen? Dan verwelkomen we jou graag in ons team!

 

Wie ben jij?

Met jouw energieke en proactieve aanpak zorg jij voor een brede, gebiedsgerichte blik op de planvorming voor onze noordelijke wijken. Je toont betrokkenheid in de ontwikkelingen in de wijk en weet de belangen van alle stakeholders zoals inwoners, ondernemers, welzijnsorganisaties, politie en vele anderen te verwerken in een integrale aanpak. Jouw inzet geeft een impuls aan de leefbaarheid en veiligheid in onze noordelijke wijken. Onze ambitie spreekt jou aan: Groningen is en blijft een aangename, levendige en bovenal veilige gemeente.

 

Je takenpakket

  • Je ontwikkelt een plan waarin we onze staande beleidsaanpak in de noordelijke wijken integreren en intensiveren en waarmee we de leefbaarheid en veiligheid in dit gebied een duurzame impuls geven.;

  • Je zorgt voor een meerjarige veiligheidsstrategie waarin de aanpak van ondermijnende criminaliteit, jeugd- en veiligheid, digitale veiligheid, de verbinding tussen zorg en veiligheid en de aanpak van maatschappelijke onrust en polarisatie terugkomt;

  • Je adviseert het hoofd openbare orde en veiligheid en de directeur van de directie Veiligheid;

  • Je neemt deel aan de relevante beleidsmatige overleggen, maar voert ook regie uitvoering en realisatie in dit dossier;

  • Je ontwikkelt een stevige relatie met handhaving en politie, helpt mee in het verder gebiedsgericht intensiveren van de samenwerking op het gebied van leefbaarheid & veiligheid in de noordelijke wijken en ondersteunt hen in het bereiken van een optimaal maatschappelijk effect.

Waar kom je te werken?

De afdeling Openbare Orde en Veiligheid draagt bij aan veilig Groningen. We werken aan toename van wijkveiligheid, afname van criminaliteit en jongerenoverlast en het voorkomen en bestrijden van incidenten en verstoringen van de openbare orde. Het team bestaat uit 18 gedreven professionals.

We zijn onderdeel van de directie Veiligheid die volop in ontwikkeling is. We werken samen met politie, openbaar ministerie, inwoners, ondernemers, organisaties en instellingen. Bij onze afdeling werken betekent dan ook oog en oor hebben voor Groningers en de gemeente als geheel, vraag-en resultaatgericht werken, initiatief nemen, flexibiliteit tonen en samenwerken.

De afdeling ondersteunt de burgemeester bij de uitvoering van zijn wettelijke bevoegdheden op het gebied van veiligheid door regievoering op de beleidsontwikkelingen en uitvoering daarvan en treedt regelmatig op als projectleider. 

Voor ons staat plezier in je werk bovenaan. Dat plezier bestaat uit leuke collega’s, een goede werksfeer en een inhoudelijk interessante baan in één van de mooiste gemeenten van Nederland. Samen zorgen we dat alle inwoners van Groningen prettig en veilig kunnen wonen, werken en leven.

Wij zoeken een sociaal vaardige en stressbestendige collega die kan omgaan met bestuurlijke en maatschappelijke gevoeligheid van veiligheidsvraagstukken en media-aandacht. 

Om succesvol te zijn in deze rol te zijn heb je nodig:

  • HBO of WO werk- en denkniveau;

  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring en kennis van het domein openbare orde en veiligheid;

  • Ervaring met wijk- en gebiedsgericht werken, brede complexe maatschappelijke vraagstukken met grote bestuurlijke en maatschappelijke impact is een pré;

  • Een flexibele communicatiestijl voor de verschillende organisaties en niveaus: uitvoerders, beleidsmakers en bestuurders;

  • Een planmatige manier van werken gericht op zichtbaar resultaat.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten