Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance concern controller (zzp)

Geplaatst 8 apr. 2024
Project ID: YIS 9154724
Plaats
Lelystad
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 22 apr. 2024
Einde: 20 okt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 15 apr. 2024 12:00

Startdatum: 22 april 2024 (of z.s.m. zodra een VOG beschikbaar is)

Einddatum: 20 oktober 2024 (afhankelijk van de startdatum, duur is halfjaar)

Aantal uren week: 24-28 (minder dan 24 uur, ondergrens 20 uur in overleg, meer uur dan 28 uur per week is niet mogelijk)

Geen thuiswerk optie: je bent als adviseur op het Stadhuis beschikbaar, bij voorkeur tenminste 4 dagen per week

Inschaling: 14 Cao Gemeenten

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



De nadruk van deze opdracht ligt op de voorbereiding op ombuigingsvoorstellen voor een bezuinigingsopgave. Naast inhoud daarvan, ook aandacht voor advisering over rol en plek van de raad en samenleving in dat proces in opmaat naar de begroting. Verder enkele majeure projecten zoals de woningbouwopgave en kosten van jeugdzorg

Wat ga je doen

Om goed strategisch advies te kunnen geven, kijk je in de breedte, weet je voor welke opgaven Lelystad staat en wat de beleids- en organisatiedoelstellingen zijn. Je bent kritisch én verbindend op alle niveaus in de organisatie. Daarnaast heb je de flexibiliteit en lenigheid om oplossingsgericht met bestuur en management mee te denken binnen de organisatie.

Als concerncontroller stel jij je op als proactieve meedenkende adviseur. Jij bent de sparringpartner voor ons bestuur en de directie. Daarbij ondersteun jij ze bij verschillende complexe vraagstukken. Je geeft advies vanuit een onafhankelijke positie over ontwikkelingen, kansen, bedreigingen en risico’s voor de organisatie en draagt zo bij aan de juiste koers. Nieuwe ontwikkelingen op zowel maatschappelijk als politiek-strategisch gebied volg je op de voet en kun je vertalen naar onze lokale situatie. Je neemt als adviseur deel aan vergaderingen van het directieteam en bent gepositioneerd direct onder de gemeentesecretaris.


Wat wij vragen

Als concerncontroller ben je een stevige, strategisch adviseur. Vertrouwenwekkend, conceptueel en sterk verbindend op inhoud en proces. Je werkt op het snijvlak van ambtelijke organisatie en bestuur en beschikt dan ook over uitstekende politieke-bestuurlijke sensitiviteit en weet je te bewegen binnen de organisatie. Je bent in staat vanuit rust en overzicht op een natuurlijk gezaghebbende wijze te adviseren en weet anderen mee te nemen in ontwikkeling. Je bent een teamspeler die met souplesse de samenwerking met de organisatie zoekt.

Vanzelfsprekend beschik je over

  • Goede kennis van bedrijfsvoering processen;

  • Academisch werk- en denkniveau, bijvoorbeeld richting bedrijfseconomie, bedrijfskunde of bestuurskunde;

  • Aantoonbare gemeentelijke ervaring als concerncontroller bij een middelgrote en/of 100.000+ gemeente.

Wij bieden

Een inspirerende opdracht dicht tegen politiek én de samenleving aan, voor gemiddeld 24 uur per week. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten