Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Concern Controller (zzp)

Geplaatst 11 mei 2022
Project ID: YIS 9114510
Plaats
Hoornaar, Zuid-Holland
Uren
24 uur/week
Periode
10 maanden
Start: 1 sep. 2022
Einde: 15 jul. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 1 jul. 2022 13:00

Start: per zo snel mogelijk, uiterlijk 01 september. 

Duur: 1 jaar. Optie op verlening: mogelijk maar dat is nu nog onduidelijk

Aantal uur per week: 24 (iets minder uur is eventueel bespreekbaar)

Tarief: markt conform, schaal 13

Standplaats: Er zijn flexplekken beschikbaar in Hoornaar en Groot-Ammers

Thuiskwerken mogelijk: ja. In Molenlanden wordt er plaats- en tijdonafhankelijk gewerkt, in overleg met het betreffende vakteam

 

Interim Concern Controller Gemeente Molenlanden (ca 1 jaar, 24 uur per week)

Molenlanden investeert actief in de ontwikkeling van eigen medewerkers en talent. Op het gebied van concern control leidt tot een overgangsperiode waarin wij een energieke en ervaren interim controller willen inzetten om bij te dragen aan onze organisatiesturing, bedrijfsvoering en ontwikkeling van eigen talent binnen het vakgebied. De concern controller maakt deel uit van het Vakteam Besturing samen met 4 spelverdelers, de directie en de directiesecretaris.

 

De gemeente Molenlanden

Gemeente Molenlanden is een innovatieve gemeente in de Zuidelijke Randstad met een grenzeloze ambitie. Zij stelt haar inwoners centraal en is actief aanwezig in de twintig karakteristieke kernen. De gemeente Molenlanden verbindt zich met 44.500 inwoners, ondernemers en partners in de regio door hen te ontmoeten, kennis te delen, samen oplossingen te vinden en elkaar te inspireren.

In Molenlanden is er een plezierig en uitdagend werkklimaat. Vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid zijn hierbij de uitgangspunten. Zelforganiserende teams nemen verantwoordelijkheid voor de eigen werkzaamheden, monitoren hun prestaties en passen waar nodig hun werkstrategie aan. Zij luisteren naar wat de ander nodig heeft, sluiten flexibel aan op behoeften en zien win-win oplossingen. Het gaat om partnerschap en samenspel. Molenlanden gelooft en investeert in eigen initiatief, verantwoordelijkheid, verbinding, flexibiliteit en innovatie: de kerncompetenties.  

 

De uitdaging

Concern controller zijn in Molenlanden voegt wat bijzonders toe aan jouw ervaringen. Natuurlijk zijn er de klassieke taken en rollen, maar in onze innovatieve context van zelforganisatie draag je bij aan de eigen kracht, verantwoordelijkheid en competenties van onze teams en professionals.

In deze dynamiek adviseer je  de directie, college, gemeenteraad en teams gevraagd en ongevraagd over concern-brede vraagstukken en ontwikkelingen op het terrein van rechtmatigheid, doelmatigheid en risico’s gericht op het in control zijn van de organisatie en je stimuleert de kwaliteitsontwikkeling.

De belangrijkste opgaven voor deze opdracht zijn:

  • Coördineren van correcte, tijdige en relevante sturingsinformatie inclusief een grondige verschillen analyse
  • Goede P&C stukken i.s.m. het vakteam Financieel Beleid & Control opleveren gericht op zowel de  korte als lange termijn met duidelijke kaders voor Directie/College
  • Gevraagd en ongevraagd adviseren van de directie, het college en de vakteams
  • Risk control+ maatregelen implementeren i.s.m. de internal auditor
  • Rechtmatigheid VIC verder implementeren i.s.m. de directie en de auditcommissie
  • Zorgdragen voor duidelijke procesbeschrijvingen en adviezen voor “checks & balances”
  • Overdragen van kennis, ervaring en kunde aan de interne organisatie, zodat de functie van Concern Controller en het ‘in control zijn’ op de lange termijn geborgd kunnen worden.

 

 

Jouw profiel

 

Je hebt een record waaruit diepgaande kennis van de gemeentelijke bedrijfsvoering en financiën blijkt. Je hebt een WO werk- en denkniveau. Je combineert een verbindende en zakelijke manier van werken en communiceren. We hechten waarde aan een kritische en onafhankelijke houding en we verwachten een voorbeeldrol als het gaat integriteit. Jouw plezier en zingeving vind je door vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid mee uit te dragen en samen te smeden in onze zelforganisatie. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten