Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance communicatiecoördinator (zzp)

Geplaatst 15 feb. 2023
Project ID: YIS 9128594
Plaats
Groningen, Groningen
Uren
20 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 1 mrt. 2023
Einde: 30 sep. 2023
Tarief
0 - 90 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 19 feb. 2023 13:00

Start- en einddatum: maart/april tot oktober 2023

Aantal uren: 16-20 uren per week

Inschaling: Schaal 10, CAO HBO

Max tarief: € 84,00

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


De Hanzehogeschool Groningen is een kennisinstelling die werkt aan een duurzame wereld. We doen dit vanuit de engaged gedachte. We zijn verbonden met de wereld om ons heen en betrokken bij de mensen in de regio. Zo bouwen we mee aan een krachtige regio met onderzoek, onderwijs en innovatie. Centraal hierbij staat de leergemeenschap waarin wij, samen met onze studenten en met uiteenlopende partners, actief aan de slag zijn met het oplossen van maatschappelijke vragen in de regio en daarbuiten. share your talent. move the world.

Ben jij een proactieve en zelfstandige communicatieprofessional die wil bijdragen aan een duurzame samenleving? Heb je een vlotte pen en oog voor detail, behoud je gemakkelijk het overzicht en ben je flexibel? Dan zoeken wij jou!

Vanuit de afdeling M&C voer je je werkzaamheden uit binnen EnTranCe – Centre of Expertise Energy. Het betreft een tijdelijke functie i.v.m. afwezigheid van één van onze collega’s. In deze functie zet je EnTranCe op de kaart en vergroot je de maatschappelijke impact van het Centre of Expertise Energy.

Wat ga je doen?

Bij jouw rol horen de volgende werkzaamheden:

  • Zorgen voor een succesvolle uitvoering van het communicatieplan van EnTranCe en het bijsturen van het plan waar nodig.

  • Coördineren van een communicatieteam bestaande uit drie vaste collega’s en een stagiair. Daarnaast trek je de kar van het communicatieteam dat wordt opgezet voor het New Energy Forum, hét energiefestival voor de (aanstaande) energieprofessional op 23 juni 2022.

  • Informeren van interne en externe stakeholders van EnTranCe door de website up-to-date te houden en het schrijven van artikelen en/of blogs.

  • Schrijven van nieuwsbrieven om partners en collega’s op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen van EnTranCe.

  • Het organiseren van webinars of evenement met als doel om meer naamsbekendheid te generen en onderzoek van EnTranCe op de kaart te zetten. Jij bent hierbij specifiek verantwoordelijk voor de communicatie rondom het event en werkt daarbij nauw samen met de eventmanager van EnTranCe.

  • Verantwoordelijk voor de profilering van EnTranCe. Je bent in staat onze propositie en doelstellingen duidelijk naar buiten toe te communiceren.

  • Het schrijven van persberichten over actuele veranderingen en onderzoeken met impact.

Met wie werk je samen?

Je bent de sparringpartner van EnTranCe – Centre of Expertise Energy als het op communicatie aankomt en verantwoordelijk voor de uitvoering van alle communicatiecampagnes van EnTranCe. Dat doe je niet alleen, maar met de hulp van een aantal andere communicatiemedewerkers bij EnTranCe die jij functioneel aanstuurt en motiveert. Binnen het Stafbureau M&C stem je af met vakgenoten zoals adviseurs, redacteuren, persvoorlichters en marktonderzoekers.

Ook ben je in deze rol het visitekaartje van EnTranCe – Centre of Expertise Energy in overleggen met zowel interne als externe stakeholders. Nieuwe inzichten die hieruit voortvloeien zet jij om naar concrete en realistische acties die passen binnen de communicatiestrategie van EnTranCe. Denk hierbij aan het presenteren van wetenschappelijke resultaten, het schrijven van teksten over nieuwe onderzoeken en projecten, de creatie van promotie-uitingen voor een event of het opstellen van een persbericht voor een nieuwe partnersamenwerking.

Wie ben jij?

Je bent een enthousiaste, zelfstandig werkende communicatieprofessional, met bij voorkeur enige ervaring rond het thema duurzaamheid of energietransitie. Je bent gericht op samenwerking en co-creatie en bent een teamspeler. Je hebt een vlotte pen, bent initiatiefrijk en resultaatgericht. Je hebt een open houding en zoekt graag samen naar oplossingen.

Belangrijkste competenties:

1. Adviseren: collega’s en partners kun jij van goed onderbouwde adviezen voorzien op het gebied van communicatie.

2. Organisatorisch sterk: je behoudt het overzicht, werkt gestructureerd en hebt een hands-on mentaliteit.

3. Klantgericht: je denkt vanuit je verschillende doelgroepen en past je communicatiestijl en marketingkanalen daar op aan.

4. Samenwerken en motiveren: jij bent de kartrekker van het team en motiveert hen met jouw pro-actieve en positieve houding.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten