Gemeenteprojecten

Freelance Communicatieadviseur Representatie & Public Affairs

Geplaatst 14 jul. 2021
Project ID: YIS01200000
Plaats
Helmond
Duur
5 maanden
(1 aug. 2021 - 31 dec. 2021)
Uren/week
28 hrs/week
Tarief
Unknown

Sollicitatie deadline: 19-7-2021 14:00


Als Communicatieadviseur Representatie & Public Affairs ben je een belangrijke spil in de branding van het Helmondse college van Burgemeester & Wethouders. Samen met je collega communicatieadviseurs zet jij de gemeente Helmond op de landelijke, regionale en lokale kaart en bouw je mee aan het imago van onze stad. Jij zorgt ervoor dat het college uitblinkt bij publieke of interne optredens en houdt altijd in de gaten dat elk optreden waarde toevoegt aan ons motto: ‘Helmond, de stad van het doen’.

 

De uitdaging

Jouw mailbox puilt uit met uitnodigingen voor de burgemeester en wethouders. Als er acht dagen in een week zouden zitten én geen enkele uitnodiging valt op het tijdstip van een andere, dan zou de planning niet zo’n uitdaging zijn en zou je overal ‘ja’ op kunnen zeggen. Weet wel dat je dan zelf minstens negen dagen per week nodig zou hebben om speeches en voorwoorden te schrijven, de burgemeester en wethouders voor te bereiden voor hun optredens, contact te leggen met degenen die de uitnodigingen verstuurd hebben én een terugblik via sociale media te verzorgen.

 

Niet haalbaar dus en zeker niet wenselijk. Hoe je het dan slim aanpakt? Dat is helemaal aan jou. Binnen deze functie heb je alle ruimte om ervoor te zorgen dat het college dáár is waar ze moet zijn en uitstraalt en vertelt wat ze moet uitstralen en vertellen. Het betreft gelegenheden die bijdragen aan de het realiseren van onze doelen, te weten:

·       een dynamische economie;

·       een sociale stad;

·       een gezonde en duurzame stad;

·       een bereikbare stad;

·       een aantrekkelijke woonstad

 

Maar natuurlijk ook jubilea, herdenkingen en openingen. Lintjes knippen? Dat ook, maar ook hier geldt: bij alle publieke optredens staat de inhoudelijke component voorop!

 

Concreet houdt dit in dat je…

Uitnodigingen bekijkt, screent en beoordeelt of er iemand vanuit de gemeente heen gaat en zo ja, wie dat is. Dit doe je ook pro-actief; niet elke interessante uitnodiging komt vanzelf… Jij bouwt een zodanig netwerk op én houdt de actualiteit bij dat je zelf ook kansen creëert voor het college om op een goede manier naar buiten te treden. Uiteraard doe je dit in nauwe samenspraak met de bestuursadviseurs/woordvoerders van de collegeleden en de Coördinator Public Affairs.

 

Er is een groot aantal evenementen die jaarlijks terugkeren, zoals de Lintjesregen, de Nieuwjaarsbijeenkomst en de Dodenherdenking. Maar denk ook aan openingen van bijvoorbeeld bedrijven, een nieuw klaslokaal, of een openbare gelegenheid. En vergeet zeker niet jubilea, diamanten huwelijken en culturele evenementen in ons mooie Helmond. Maar of ze nou ad hoc zijn of al lang op de planning staan; jij regelt gewoon dat de bestuurder in kwestie goed beslagen ten ijs komt.

 

Daarbij maakt met name één ding jou goed in je werk: toevalligheden bestaan niet. Jij zorgt er namelijk voor dat ieder ‘optreden’ waarde toevoegt. Dat komt door de brug die jij weet te slaan tussen onze doelen en het evenement en die vertaalt in de speeches die jij voorbereidt, naar de contacten die je onderhoudt met de organisatoren van de desbetreffende events en de goede voorbereiding die je live, op papier of telefonisch met het collegelid doet. Maar ook doordat jij soms meegaat naar deze evenementen om ervoor te zorgen dat de gewenste impact bereikt wordt. 


Jij….

Kunt als geen ander teksten schrijven, netwerken, plannen, organiseren en prioriteiten stellen. Je hebt bij voorkeur al ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving en bent communicatief sterk onderlegd. Dat je in de huidige samenleving niet om Instagram, Snapchat en Twitter heen kan, is voor jou vanzelfsprekend en pro-activiteit is jouw ‘middle name’.

Je hebt een afgeronde relevante studie op minimaal HBO niveau en ervaring in een vergelijkbare functie/positie.

 

Wij….

Bieden jou een opdracht voor 28 uur per week die je voor een groot gedeelte ook zelf nog mag invullen om daar het maximale rendement uit te halen. Voor deze opdracht is het zeer effectief als je vaak op kantoor bent, omdat de collegeleden en je collega’s dan bij je in de buurt zijn, maar er is ook ruimte om een tekst thuis te schrijven. Al helemaal als jij ’s avonds met de burgemeester mee gaat naar de opening van een demo-avond op de Automotive Campus, om maar een voorbeeld te noemen. Dit betreft een tijdelijke opdracht die wordt gewaardeerd conform schaal 10 cao gemeenten.


Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten