Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance communicatieadviseur omgevingswet & duurzaamheid (zzp)

Geplaatst 16 mrt. 2022
Project ID: YIS 9111226
Plaats
Hardinxveld-Giessendam
Uren
12 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 1 apr. 2022
Einde: 30 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Aantal uren: 12 uur

Schaal: 10 / Richttarief: €80,-

Deadline sollicitatie: 23 maart 15:00 uur

Startdatum: zsm (in overleg), uiterlijk 1 april tot het einde van het jaar.

 

Let op: Op deze opdracht is Bring Your Own Device van toepassing.

 

De gemeente Hardinxveld-Giessendam is hard op zoek naar een energieke communicatieadviseur die aan de slag zal gaan met twee thema's: De omgevingswet en Duurzaamheid. Om een duidelijk beeld te schetsen vindt je hieronder de opdrachtomschrijvingen per thema.

 

Omgevingswet(8 u/pw)

Als communicatieadviseur ben je verantwoordelijk voor de communicatie over de Omgevingswet. De Omgevingswet betekent een grote omslag voor onze organisatie, gemeenteraad en inwoners/ondernemers. Communicatie is van groot belang voor de bewustwording en informatie over alle veranderingen. Het is een uitdagende klus om anders te gaan werken. Als gemeente willen we het samenspel tussen initiatiefnemers, belanghebbenden en overheid zo goed mogelijk organiseren. Daar kun jij een mooie bijdrage aan leveren.

·       Je bent een adviseur die de verbinding weet te leggen in een politiek-bestuurlijke omgeving.

·       Je bent een netwerker en kunt goed en snel je weg vinden in complexe omgevingen.

·       Je maakt een plan van aanpak over de communicatie en vertaalt deze in concrete activiteiten.

·       Je adviseert de opdrachtgever gevraagd en ongevraagd over de communicatieaanpak.

·       Je hebt de regie over de uitvoering en pakt deze zelf op.

Je gaat specifiek aan de slag met actieve communicatie richting ontwikkelaars, het formuleren van content voor op de website, en je levert vanuit je expertise een bijdrage in het opzetten en uitvoeren van het onderdeel participatie in het traject van de omgevingsvisie en het omgevingsplan.

 

Duurzaamheid (4u/pw)

Als communicatieadviseur ben je verantwoordelijk voor de communicatie over de lokale duurzaamheidsagenda. Communicatie is van groot belang voor de bewustwording en informatie over de lokale duurzaamheidsagenda en de projecten die hieruit voortkomen. Het gaat niet alleen over de projecten vanuit het RES en RAS/LAS, maar ook lokale wijkuitvoeringsplannen (TGW), lokale doelgroepenbenadering en project "Gemeente geeft het goede voorbeeld'. 

Kortom: daar waar we als gemeente het verschil kunnen maken met communicatie!  En precies daar kun jij als communicatieadviseur een mooie bijdrage aan leveren.

·       Je bent een adviseur die de verbinding weet te leggen in de organisatie en daarbuiten.

·       Je bent een netwerker en kunt goed en snel je weg vinden in complexe omgevingen

·       Je maakt een plan van aanpak over de communicatie, vertaalt deze in concrete activiteiten en voert deze uit.

·       Je adviseert de opdrachtgever gevraagd en ongevraagd over de communicatieaanpak.

·       Je hebt de regie over de uitvoering en pakt deze zelf op.

Je gaat specifiek aan de slag met actieve communicatie richting inwoners, bedrijven en andere doelgroepen. Het formuleren van content voor online/offline communicatie is geen enkel probleem voor jou.

 

Je hebt/bent:

-       Minimaal een afgeronde hbo-opleiding in de richting communicatie;

-       Ervaring met de thema's omgevingswet(must) duurzaamheid(pré);

-       Ervaring binnen een politiek bestuurlijke organisatie(grote pré bij gemeente ervaring);

-       Flexibel beschikbaar voor 12 uur in de week;

-       Hands-on, een aanpakker en zeer collegiaal.

 

De gemeente Hardinxveld-Giessendam

Hardinxveld-Giessendam is een ondernemende gemeente met een lange maritiem-industriële traditie en groot bedrijvennetwerk. Als organisatie stellen wij de inwoners centraal en gaan we uit van de kracht van de samenleving.

De samenleving is een netwerk, de gemeentelijke organisatie sluit daarop aan en is opgezet als een netwerkorganisatie. De organisatie kent een platte structuur met korte lijnen en een hoog loyaliteitsgehalte. We werken over het algemeen in kleine, betrokken teams. Samen staan ze voor passie, aandacht, verbinden, lef en vertrouwen. Alle teams zijn zelf-organiserend. Dat brengt vrijheid en directe zeggenschap met zich mee, maar vraagt ook een stuk verantwoordelijkheid.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten