Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance communicatieadviseur groot onderhoud (zzp)

Geplaatst 9 feb. 2024
Project ID: YIS 9149995
Plaats
Lelystad, Hybride
Uren
18 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 9 aug. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 23 feb. 2024 12:00

Startdatum: z.s.m.

Duur opdracht: half jaar, met optie tot verlenging

Aantal uren week: 16 - 18 uur

Sollicitatiegesprekken: 4 maart tussen 10:00 - 14:00

Benodigde devices worden niet verstrekt door de opdrachtgever. (BYOD)

Indexeren gedurende de gehele opdracht niet mogelijk


Wil je helpen om de wijken in Lelystad mooier te maken? En word je blij van zowel strategisch als praktisch werken? Reageer dan snel op de tijdelijke opdracht Communicatieadviseur Groot Onderhoud. <In eerste instantie voor 16-18 uur per week voor de periode van 6mnd met uitzicht op verlenging>.


Wat ga je doen?

De gemeente Lelystad voert ieder jaar groot onderhoud uit in een aantal woonwijken. We knappen dan de openbare ruimte op: van stoepen en wegen tot parkeerplaatsen en het groen in de plantsoenen. We informeren en betrekken bewoners hier in een vroege fase bij. We doen dit onder andere via bewonersbrieven, nieuwsbrieven, onze website en facebookpagina.

In deze opdracht komen strategisch denken en het uitvoeren van de communicatie samen. Jij schrijft namelijk strategische communicatieplannen voor de groot onderhoudsprojecten én je werkt mee aan de uitvoering hiervan. Je geeft gevraagd en ongevraagd communicatieadvies aan de projectgroep. Jij weet hoe je een rake boodschap overbrengt aan je doelgroep, met het juiste middel op het juiste moment. Dat doe je op zijn Lelystads: in duidelijke en begrijpelijke taal. Hierdoor zorg je ervoor dat inwoners, ondernemers en stakeholders goed geïnformeerd zijn over onze onderhoudsprojecten. Daarbij signaleer je ook wat er speelt onder onze inwoners en dit koppel je terug aan projectgroep, met een compleet uitgewerkt communicatieadvies.

Verder zijn de volgende punten onderdeel van de opdracht:

·       Deelnemen aan overleggen met de verschillende projectgroepen; hier haal je inhoudelijke informatie op die je verwerkt in je communicatieplannen en communicatiemiddelen.

·       Standaard teksten maken voor bewonersbrieven en nieuwsbrieven.

·       Vaktaal vertalen volgens de richtlijnen van duidelijke en begrijpelijke taal. Hiervan maak je uiteindelijk een begrippenlijst voor in de Lelystadse schrijfwijzer.  

·       Het coachen van de projectsecretarissen in het schrijven van brieven in duidelijke taal.

Hoe ga je dit doen?

Bij team Communicatie blijven we in ontwikkeling. We werken met de methode Communiceren met Focus. We communiceren over zaken die onze inwoners echt raken. Voor deze opdracht zoeken we iemand die ook volgens deze methode werkt of deze manier van werken wil leren. 


Functie-eisen

·       Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau en hebt een afgeronde opleiding in communicatie, journalistiek of gelijkwaardig

·       Je beschikt over relevante werkervaring

·       Kennis van duidelijke taal.

·       Je beschikt over ervaring met het ontwikkelen van online en offline communicatiemiddelen en je bent online vaardig

·       Het is een pre als je kennis hebt van Communiceren met Focus maar je moet in ieder geval de interesse hebben om je hierin te verdiepen

·       Het is een pre als je werkervaring hebt binnen een gemeente

·       Je weet een middenweg te vinden tussen vakinhoud en het toepassen van duidelijke taal in je communicatie.

·       Een stevige persoonlijkheid die graag samenwerkt

·       Kennis van Lelystad is een pré of je bent zeker bereid om de stad te leren kennen.


Tenslotte zou het fijn zijn als je beschikt over de volgende eigenschappen:

-       Enthousiast en creatief

-       Analytisch en probleemoplossend

-       Je zier kansen en weet deze te benutten

-       Je kunt schrijven in duidelijke taal (B1)

-       Humor

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten