Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance communicatieadviseur Griffie (spoed deadline)

Geplaatst 21 apr. 2021
Project ID: YIS000640
Plaats
Helmond
Uren
18 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 30 apr. 2021
Einde: 31 jul. 2021
Tarief
Onbekend

Over gemeente Helmond

Helmond is een stad in beweging waar een hands on mentaliteit heerst. Hier maken we plannen in interactie met onze inwoners. Als communicatieadviseur bij de griffie speel je in dit proces een sleutelrol. Jij zorgt er, samen met je collega’s, voor dat onze gemeenteraad communicatiever wordt. Je geeft hierbij advies aan de gemeenteraad, de voorzitter en de leden van de door de gemeenteraad ingestelde commissies over hoe we de interactie met onze burgers op de juiste manier vormgeven en hoe we de betrokkenheid van ‘de Helmonder’ kunnen vergroten.


Over de afdeling

Het team ‘griffie’ bestaat (met jou erbij) uit een vijfkoppige griffie en valt rechtstreeks onder de gemeenteraad en staat los van de gemeentelijke organisatie. Echter, je werkt natuurlijk wel veel samen met de gemeentelijke organisatie en tevens word je ondersteund door de collega’s van de gemeente, bijvoorbeeld van de afdeling Communicatie. 


Dat betekent voor jouw werk als communicatieadviseur dat jij onder andere…

 de griffie, de gemeenteraad, de voorzitter (burgemeester) en de commissies ondersteunt op het gebied van in- en externe communicatie;

 zorgt voor een vernieuwende impuls voor communicatie van de raad door bijvoorbeeld een boost te geven aan de inzet van social media platforms;

 een communicatieplan opstelt (en uitvoert) voor de raad, mede met het oog op de gemeenteraadsverkiezing in maart 2022;

 wordt betrokken bij het geven van voorlichting aan scholen;

 levert je bijdrage bij de voorbereiding van podiumbijeenkomsten en webinars voor de raad;

 je de eindredactie voert over de informatie van de gemeenteraad en commissies op website, social media en traditionele media;

 communicatieplannen opstelt ten behoeve van complexe zaken;

 de communicatie bewaakt vanuit de vastgestelde beleidskaders;

 jij mede-woordvoerder bent in contacten met de media en burgers;

 teksten en speeches schrijft voor de griffier en de voorzitter van de gemeenteraad (de burgemeester)

 fungeert als gespreksleider bij (interactieve) bijeenkomsten voor burgers;

 persberichten voor de gemeenteraad redigeert;

 zorg draagt voor presentaties voor in- en externe bijeenkomsten;

 dus – gezien bovenstaande – een communicatief en politiek dier bent! 


Voor deze functie is het nodig dat je…

Naast goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden, gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen hebt. Je bent een (communicatie)adviseur pur sang. Daarnaast ben je stressbestendig, integer en flexibel inzetbaar vanwege vergaderingen en bijeenkomsten die ook ’s avonds plaatsvinden. Liever geen voetbaltraining of kookles op dinsdag- en donderdagavond, want dat zijn onze politieke avonden. Bovenal weet je hoe het gemeentelijke bestuur in elkaar zit en heb je bij voorkeur ervaring op het terrein van de gemeenteraad. Je hebt kennis van de politiek-bestuurlijke verhoudingen en besluitvormingsprocessen en je beschik je over de nodige overtuigingskracht en excellente social media skills. Jij bent op de hoogte van nieuwe media en weet wanneer je welk middel op welke manier moet inzetten om mensen mee te nemen in de veranderende wereld. Tot slot beschik je over afgeronde hbo of wo studie op het gebied van communicatie, marketing of bestuurskunde en breng je bij voorkeur (werk)ervaring in communicatietrajecten in de (openbaar) bestuurlijke context mee. 


Wij bieden jou…

Een uitdagende functie voor 18 uur per week die je voor een gedeelte ook zelf mag invullen om daar het maximale rendement uit te halen. Voor deze functie is het effectief dat je vaak op kantoor bent omdat de collegeleden en je collega’s dan bij je in de buurt zijn. Desalniettemin is er wat ons betreft ook echt wel ruimte om af en toe een tekst thuis te schrijven. Al helemaal als jij ’s avonds bij een commissievergadering moet zijn, om maar een voorbeeld te noemen.


Werken bij gemeente Helmond…

Betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn voor de stad mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Natuurlijk heeft de gemeente nog steeds veel te maken met regelgeving die moet worden gehandhaafd, maar in veel gevallen is er ruimte om samen met anderen tot oplossingen te komen. Het standaard antwoord is niet ‘Nee, mits’, maar ‘Ja, tenzij’.


Sollicitatie deadline is 23-4 om 09:00 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten