Gemeenteprojecten

Freelance communicatieadviseur GGD Covid-19

Geplaatst 16 sep. 2021
Project ID: YIS 9101344
Plaats
Dordrecht
Duur
6 maanden
(16 sep. 2021 - 16 mrt. 2022)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
60 - 78 €/hr

Sollicitatie deadline: 23-09 10:00

Vacature: Communicatieadviseur GGD covid-19

Reden: Uitbreiding team

Duur: z.s.m. tot en met 31-3-2022

Aantal uren: 32-36 uur

 

Door de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) zijn de werkzaamheden binnen het team communicatie flink uitgebreid. Wij zijn dan ook op zoek naar een communicatieadviseur die;

-       breed inzetbaar is,

-       van aanpakken weet,

-       zelfstandig kan adviseren en uitvoering kan geven aan alle benodigde communicatiewerkzaamheden,

-       op korte termijn beschikbaar is

-       bereid is om op piketbasis weekenddiensten te draaien

-       ook buiten kantoortijden inzetbaar is

 

Communicatieadviseur

32-36 uur per week / Dordrecht / tijdelijke vacature tot en met eerste kwartaal 2022

 

Waar kom je te werken?

De Gemeenschappelijke Regeling Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ (DG&J) verzorgt namens tien  gemeenten in Zuid-Holland Zuid onder meer de uitvoering van diverse taken op het gebied van publieke gezondheid, maatschappelijke zorg en leerplicht en voortijdig schoolverlaten. De Dienst is ook verantwoordelijk voor de aansturing van de uitvoering van de integrale jeugdgezondheidszorg.

 

Als communicatieadviseur verricht je werkzaamheden onder de eindverantwoordelijkheid van de manager bedrijfsvoering en in samenwerking met het team communicatie.

 

Wat ga je doen?

Als communicatieadviseur adviseer je gevraagd en ongevraagd medewerkers, directie en het overige management m.b.t. alle vormen van communicatie richting eigen medewerkers, het bestuur en de politiek, externe (keten)partners en het publiek.

 

Samen met het (cluster)management ontwikkel je, op basis van onze organisatiestrategie en –doelen, organisatie breed een communicatiebeleid en –plan. Dit houdt ook in dat je als sparringpartner optreedt voor directie en clustermanagers en hen adviseert inzake de communicatie rond (strategische) programma’s en projecten.

 

Je adviseert en voert de eindredactie over de essentiële communicatie-uitingen van de diverse taken van de Dienst en zorgt in afstemming met het (cluster)management voor het periodieke onderhoud van de interne en externe communicatieproducten. Je Initieert en bewaakt in brede zin de communicatie van de organisatie (o.a. de huisstijl) en fungeert als opdrachtgever naar externe (productie)partijen.

 

Het organiseren van de (pers)voorlichting en ondersteuning van de woordvoerders hoort ook tot jouw taken, waar nodig treed je zelf op als woordvoerder van de Dienst. Verder analyseer je het nieuws in de media, waarbij je anticipeert op en signaleert.

 

Wat breng je mee?

·       Hbo-opleiding Communicatie

·       Minimaal 5 jaar werkervaring op een communicatie-afdeling, bij voorkeur in de publieke gezondheid/veiligheid

·       Uitstekende communicatieve en redactionele vaardigheden

 

Geen dag is hetzelfde en werkzaamheden volgen elkaar snel op. Een hands-on mentaliteit is daarom belangrijk. Daarnaast heb je goede advies- en schrijfvaardigheid. Ervaring met crisiscommunicatie en het werken binnen de overheid of gezondheidszorg is een pré. Je bent een onafhankelijk denker, kunt zelfstandig werken en kunt interne en externe verbindingen maken. Je hebt ervaring met het te woord staan van de pers. Netwerken en samenwerken is voor jou belangrijk. Dit alles met een omgevingsbewuste houding en bestuurlijke sensitiviteit.

 

Functie specifiek:

  • Oordeelsvermogen
  • Omgevingsbewustzijn
  • Analytisch vermogen
  • Communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk)
  • Organisatiesensitiviteit
  • Politieke en bestuurlijke sensitiviteit
  • Organisatiesensitiviteit
  • Overtuigingskracht

 

Wat bieden we jou?

Een tijdelijke, afwisselende functie tot en met het eerste kwartaal van 2022. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Je neemt deel aan de piketdiensten van het team communicatie. Het betreft een functie in schaal 9 of 10.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten