Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance communicatieadviseur gebiedsgericht werken (zzp)

Geplaatst 14 mrt. 2023
Project ID: YIS 9130199
Plaats
Nieuwerkerk aan den IJssel, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 3 apr. 2023
Einde: 3 okt. 2023
Tarief
60 - 78.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 22 mrt. 2023 13:00

Startdatum 1 april

Duur opdracht: 6 maanden

Aantal uur per week: 32-36 uur per week

Schaal: 10

Indicatie uurtarief: 78,50

Wij werken Hybride waardoor variabele werktijden en thuiswerken tot de mogelijkheden behoord.

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Weet jij precies wie de belanghebbenden zijn bij (complexe) projecten en reconstructies van buurten in onze dorpen? Denk jij graag mee over hoe we de bewoners het beste kunnen informeren? Zie jij kansen, ga jij constructief aan de slag met het organiseren van draagvlak? Wordt dan Communicatieadviseur Gebiedsgerichte aanpak bij Zuidplas!

Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!

Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 11 jaar, en net als een echte tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijks werk én voor je carrière. Door onze ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch.

 

Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal collega’s in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan. Om aan te sluiten op die ontwikkelingen is op interactieve manier een concernplan Zuidplas Groeit! en veranderplan gemaakt, inclusief een nieuwe organisatievisie voor Zuidplas. De organisatieontwikkeling heeft als stip op de horizon de hoofdopgaven: Opgavegericht, Zelforganiserend, Slagvaardig en Wendbaar en is nog in volle gang.

Het cluster Ingenieursdienst en Beheer Openbare Ruimte (IBOR) houdt zich bezig met het ontwikkelen en in stand houden van de voorzieningen in de openbare ruimte op het gebied van wegen, groen, riolering, water, afval, begraafplaatsen, verlichting en sportvelden. Het cluster is sinds 2023 nog meer gebiedsgericht aan het werken en wil de communicatie- en participatie daar ook mee in lijn brengen. 

Als Communicatieadviseur Gebiedsgerichte aanpak weet jij dat geen dag hetzelfde is. Soms zit je een dag achter je laptop een participatie aanpak uit te werken of sta je op een informatieavond een project uit te leggen aan omwonenden en andere burgers. Een andere dag bezoek je een locatie van een project en sta je letterlijk met je schoenen in de klei. Je voelt je prettig bij deze diversiteit aan werkzaamheden en vindt het elke keer weer een leuke uitdaging om draagvlak voor projecten en werkzaamheden in de buitenruimte te creëren onder de verschillende stakeholders, inwoners en betrokkenen. Dit doe je voor verschillende ontwikkel en reconstructieprojecten, zoals Dorresteijn-Noord en Velden en Dalenbuurt. Ook draag je zorg voor de juiste afstemming en communicatie bij activiteiten op het gebied van afval, beheer en onderhoud, zoals nieuwe afvalpassen, vervangen speeltuintjes of onderhouden bruggen. Je werkt gebiedsgericht samen met de beheerregisseurs en dorpsregisseurs.

Als communicatieadviseur gebiedsgericht werken adviseer je collega’s en projectleiders van het cluster Ingenieursdienst en Beheer Openbare Ruimte. Je bent voor collega’s de eerste ingang bij communicatievragen. Je denkt/helpt mee bij het ontwikkelen van communicatieproducten en –middelen en adviseert over participatietrajecten.

 

De werkzaamheden van het cluster zijn heel zichtbaar in de gemeente en hebben vaak tijdelijk impact op de woon- en werkomgeving. Daarom is heldere en tijdige communicatie noodzakelijk.

 

Je werkt daarin samen met de senior communicatieadviseur Ruimte en je collega’s bij ZIN (Zuidplas in het Nieuws) en het Publieksplein (waaronder het Klant Contact Centrum).

Je (dagelijkse) activiteiten bestaan onder meer uit:

·        Proactief adviseren en ondersteunen van vakcollega’s en projectleiders bij communicatie en participatie met inwoners, op basis van o.a. het Kader Participatie

·        Schrijven van teksten, bijvoorbeeld voor uitnodigingen voor informatiebijeenkomsten, bewonersbrieven, nieuwsbrieven, gemeentewebsite (projectenpagina), persberichten, advertenties en aankondigingen voor de gemeentepagina, borden in de buitenruimte en de LED schermen in de vier dorpen

·        Adviseren over en uitvoeren van digitale participatie (via www.maakzuidplas.nl)

·        Adviseren bij beleidsstukken over de inzet van participatie en communicatie (aanleveren van teksten over communicatie en participatie voor raads- en collegedocumenten)

·        Afstemmen met gebieds- en dorpsregisseurs Je maakt een omgevingsanalyse van stakeholders, belangen en invloeden en vertaalt deze op basis van de gebiedsleefstijlen naar een stakeholderstrategie.

·        Je draagt je kennis intern uit en je adviseert projectleiders en assetbeheerders over het proces en te volgen omgevingsmanagement en communicatie.

Je zorgt ervoor dat bestuurders op de hoogte blijven van successen en mogelijke knel- of verbeterpunten in afstemming met de adviseur bestuurscommunicatie;

Functie-eisen:

·        Je hebt een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur op het gebied van communicatie

·        Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur, bij voorkeur in een overheidsorganisatie of binnen de openbare ruimte

·        Je hebt ervaring met communicatie- en participatietrajecten, ervaring met gebiedsgericht werken is een pré

·        Je kunt op inspirerende wijze adviseren en ondersteunen en zoekt actief de verbinding op

·        Je hebt ervaring met het schrijven van persberichten, brieven en andere (web)teksten (ook voor social media)

·        Je bent pragmatisch maar je bent je altijd bewust van je omgeving. Je houdt van humor op zijn tijd.

·        Je kunt goed werken in een dynamische werkomgeving.

·        Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten