Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance communicatieadviseur (zzp)

Geplaatst 30 nov. 2023
Project ID: YIS 9144812
Plaats
Capelle aan den IJssel, Hybride
Uren
20 uur/week
Periode
11 maanden
Start: 15 jan. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 6 dec. 2023 13:00

Denk je graag mee over veranderingen in de maatschappij die van invloed zijn op het besturen van de gemeente? Zorg jij voor een goed besluitvormingsproces in de raad? Jouw talenten en werkgeluk staan bij ons voorop.

Jouw functie als communicatieadviseur heeft effect omdat…

Er altijd ruimte is voor eigen ideeën. Zo zorg jij, met de rest van het team, voor een omgeving waarin de lokale democratie het best tot zijn recht komt en voor het voetlicht gebracht wordt. Als enthousiaste en betrokken communicatieadviseur draag je het werk van de raad en de griffie uit in de stad, bijvoorbeeld door presentaties te geven bij basisscholen, de raadspagina’s in de lokale krant te vullen. Centraal staat het informeren, betrekken en meedoen van zoveel mogelijk Capellenaren bij de lokale politiek. Verder houd jij je bezig met het:

 

·         ondersteunen van de raadsadviseurs en de griffier op het gebied van communicatie.

·         signaleren van de ontwikkelingen en thema’s om de Capellenaar bij de gemeenteraad te betrekken.

·         uitvoeren van het raadscommunicatieplan ‘Meer Capellenaren bij de raad betrekken’.

·         namens de gemeenteraad regelmatig berichten plaatsen op Facebook, Instagram en X. Actie ondernemen op berichten aan de raad die bij de social media van de gemeente binnenkomen.

·         voert de eindredactie over de informatie van de gemeenteraad en commissies in de lokale huis-aan huiskrant, intranet, website en social media.

·         verslaglegging van activiteiten en vergaderingen van raad en commissies.

·         beantwoorden van praktische en inhoudelijke vragen vanuit de raad, ambtelijke organisatie en de pers over het werk van de gemeenteraad.

·         meewerken aan trainingen over het werk van de raad.

Functieomschrijving

Over Capelle aan den IJssel

Wij zijn een gemeente met het mooiste aantal inwoners dat er bestaat. Groot genoeg om te werken met de uitdagingen en onderwerpen die bij een grote stad horen. Klein genoeg om op individueel niveau echt verschil te maken. Wist je trouwens dat:

·         vakmanschap en de drive te blijven ontwikkelen ons kenmerkt?

·         lef en daadkracht ons onderscheiden?

·         we bereikbaar zijn voor alle Capellenaren?

Over de Griffie

Hier ben jij onder andere de collega van Kirsten en Ton. Relaties opbouwen en maatschappelijke betrokkenheid zijn talenten die jullie allemaal hebben. Dat merk je vooral door jullie inlevingsvermogen in de positie van de raadsleden en interesse voor de lokale democratie.

“Op de griffie is geen dag hetzelfde. De politiek bepaalt ons werk en daarin bewegen wij mee. Hierbij horen ook wisselende werktijden. Dat maakt het werk soms hectisch, maar ook leuk en afwisselend.”

“We werken met elkaar, voor de gemeenteraad!”

Als collega van de griffie ben je lid van een kleine afdeling met een groot takenpakket. De griffie ondersteunt de gemeenteraad en dat werk gaat áltijd door. Dit doen wij met zo’n 10 collega’s. We zorgen voor een zo goed mogelijk besluitvormingsproces van de raad. Wij adviseren en ondersteunen de leden en burgerraadsleden van de gemeenteraad en communiceren namens de gemeenteraad. We maken beleid en verordeningen en denken mee over veranderingen in de maatschappij die van invloed zijn op het besturen van de gemeente. Wij ondersteunen raadsleden bij initiatiefvoorstellen, amendementen, moties en schriftelijke raadsvragen. Wij zijn altijd bezig met het professionaliseren van de raad.

  • Looptijd circa 1 jaar, 20u. per week

  • Minimaal enkele jaren ervaring binnen een soortgelijke rol binnen de gemeente en/of griffier.

  • Flexibel qua werktijden is een pre

Jouw talenten

Iedereen heeft talenten en bij Capelle kan en mag je die altijd inzetten. Zo werken we samen aan een inclusieve samenleving. Dat doe je met jouw innoverende ideeën en persoonlijke aanpak.

Verder neem je mee:

·         afgeronde hbo-wo opleiding op het gebied van communicatie of relevante meerjarige aantoonbare ervaring in het communicatie vak.

·         enthousiasme, empathisch vermogen, nieuwsgierigheid en flexibiliteit.

·         de bereidheid incidenteel ook in de avonduren te werken.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten