Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Communicatie Adviseur - Stadsreiniging (zzp)

Geplaatst 3 feb. 2022
Project ID: YIS 9108914
Plaats
Almere
Uren
32 uur/week
Periode
10 maanden
Start: 28 feb. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
0 - 69 €/uur

Sollicitatie deadline (verlengd): 22-2 10:00 uur

Startdatum: zo snel mogelijk

Duur opdracht: tot einde jaar (evt. optie tot verlenging)

Aantal uren week: 32

Inschaling: CAO gemeente, schaal 10a

 

Communicatie Adviseur Stadsreiniging

We zijn op zoek naar een communicatieadviseur die een bijdrage levert binnen de afdeling Communicatie & dienstverlening, aan het team Stadsreiniging. In dit team werk je samen met communicatieadviseurs van verschillende niveaus en ervaring.

 

Wat ga je doen

We zoeken een zelfstandige en ervaren communicatieadviseur die beleidsadviseurs, projectmanagers en het management van Stadsreiniging adviseert. Het gaat daarbij om een brede portefeuille met afwisselende projecten op het gebied van afval scheiden & inzamelen, duurzaamheid & educatie en een schoon Almere samen met inwoners. Tot je werkzaamheden behoren onder andere: 

•  Het schrijven van communicatieplannen voor projecten en beleidsontwikkelingen. 

•  Het communicatief ondersteunen van projecten. 

•  Het uitvoeren van communicatieplannen, inclusief het produceren van middelen ism externe partijen.

•  Begeleiden van productie van campagnes, video’s, fotografie en andere audiovisuele middelen.

 

Als communicatieadviseur werk je intensief samen met o.a. communicatiecollega’s en beleidsadviseurs. Daarnaast heb je contact met externe partners.

In deze rol draai je ook mee in de crisiscommunicatie organisatie.

 

Wie ben jij

Je bent een zelfstandig opererende professional met een ‘hands-on’ mentaliteit. Je weet snel en flexibel te schakelen waardoor je zowel zelfstandig als in samenwerking effectief bent. Je houdt van afwisseling en om te werken in een operationele en soms hectische omgeving. Je bent voortdurend op zoek naar creatieve en innovatieve initiatieven die ingezet kunnen worden in je werk. Je weet wat er in de stad speelt en vertaalt dit in adviezen. Je hebt een goede politiek-bestuurlijke antenne. Je kunt de communicatie rond complexe onderwerpen terugbrengen tot de kern van de zaak. Je hebt overtuigingskracht, bent proactief, flexibel, oplossingsgericht en stressbestendig. 

 

Je kunt goed omgaan met tegengestelde belangen. Je houdt van het communicatie vak en je weet op de juiste manier contact te maken met de doelgroep. Je koppelt denkkracht en creativiteit aan het (laten) maken van diverse communicatiemiddelen en –interventies. Je weet mensen te enthousiasmeren en aan je te binden. Je bent een sterk inhoudelijke gesprekspartner en je overtuigt en inspireert hen én anderen met goede ideeën.

 

Als adviseur ontwikkel je communicatiestrategieën en het schrijven van plannen. Je brengt mensen bij elkaar en werkt daarbij samen met andere disciplines binnen het communicatieteam. Je weet daardoor goed wat binnen de organisatie speelt, legt de juiste verbanden en handelt daar vervolgens naar. Wij verwachten van je dat je in staat bent om onafhankelijk te adviseren en daarbij over de grenzen van je eigen onderwerpen/ projecten weet te kijken.

 

Wat breng je mee

  • Je hebt HBO/ WO werk- en denkniveau
  • Je hebt uitstekende kennis van het vakgebied communicatie en participatie
  • Je bent bekend met methodieken als Factor C
  • Je hebt affiniteit en/of ervaring met bestuurlijke/politieke besluitvormingsprocessen
  • Stevige advies- en netwerkvaardigheden
  • Taalvaardig
  • Uitstekende online vaardigheden
  • Ruime ervaring binnen een vergelijkbare functie

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten