Gemeenteprojecten

Freelance Communicatie Adviseur Sociaal Domein

Geplaatst 19 jul. 2021
Project ID: YIS000722
Plaats
Dordrecht
Duur
5 maanden
(19 jul. 2021 - 31 dec. 2021)
Uren/week
24 hrs/week
Tarief
Unknown

Sollicitatie deadline: 22-7-2021 08:00


Projectmedewerker communicatie (24 uur, tijdelijk)

Ben jij de alleskenner op het gebied van (online) content en communicatie en ga jij geen uitdaging uit de weg? Lijkt een functie binnen een maatschappelijke en dynamische organisatie, waar de mens centraal staat, jou interessant? Ben je proactief en een tikkeltje eigenwijs ? Dan is deze functie jou op het lijf geschreven!

Middenin de samenleving, aan de rand van de Randstad en omringd door de grote rivieren werken zeven gemeenten samen in de Drechtsteden. De taken in het sociaal domein worden uitgevoerd door de Sociale Dienst Drechtsteden. Hier ga je aan de slag en werk je dagelijks vol passie met ongeveer 500 collega's samen aan hetzelfde doel: ervoor zorgen dat iedereen in de Drechtsteden zelfstandig en volwaardig kan leven, werken wonen en meedoen. Deze visie staat centraal en wordt uitgedragen in alles wat de sociale dienst doet.

De sociale dienst besteedt veel aandacht aan haar dienstverlening en werkt continue aan de kwaliteit hiervan. Het is een vernieuwende organisatie die vanuit een eigen verantwoordelijkheid steeds naar de beste oplossing zoekt. Altijd op een mensgerichte manier, want mensen staan centraal. Dit doet zij samen met de 7 Drechtstedengemeenten en samenwerkingspartners in de regio.


Wat ga je doen?

Als projectmedewerker communicatie ondersteun je de senior communicatieadviseurs van de Sociale Dienst Drechtsteden in verschillende projecten. Je adviseert hen over de in te zetten (online) communicatiemiddelen en neemt graag het stokje over als de strategie in samenwerking met jou is neergezet. Zo ben je betrokken van begin tot eind, waarbij jij verantwoordelijk bent voor het (laten) ontwikkelen van diverse (online) communicatiemiddelen. Je schrijft, redigeert, creëert en publiceert content via verschillende kanalen en wanneer nodig brief je en begeleid je de productie met bureaus. Aan minder complexe projecten neem je zelfstandig deel. Daarnaast monitor je dagelijks (sociale) media op actuele onderwerpen en weet je dit te vertalen naar de behoeften van de organisatie en jouw projecten. Verder bewaak je de huisstijl en inspireer en adviseer je jouw directe collega's met je kennis over (online) media en (nieuwe) middelen, waarin je jezelf blijft ontwikkelen


Wat neem je mee?

  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding richting communicatie.
  • Je hebt 4 tot 6 jaar werkervaring op een communicatieafdeling of bij een communicatiebureau.
  • Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden.
  • Je hebt kennis van en affiniteit met toegankelijke webredactie en Content Management Systemen (CMS).
  • Je bent politiek sensitief en weet je te bewegen in een complexe organisatie.
  • Je kunt zelfstandig werken, maakt je dingen snel eigen en completeert graag.
  • Je hebt een enthousiaste en proactieve houding, je deelt je ideeën en adviseert ook ongevraagd.
  • Het is een pre als je gerichte werkervaring hebt binnen het sociaal domein.
  • Het is een pre als je ervaring hebt met tekstschrijven en redigeren op B1-niveau.


Je hebt een creatieve frisse blik en steekt graag de handen uit de mouwen. Maar dat hoeft niet altijd tegen je gezegd te worden want je bent een bezige bij die kansen ziet, dit aangeeft en zich verantwoordelijk voelt om het voor elkaar te krijgen. Jij bent dé specialist in het team wanneer het gaat om online communicatie en je adviseert hier graag over. Je vindt het een uitdaging om informatie via verschillende kanalen zo begrijpelijk mogelijk over te brengen op de doelgroep. Momenteel ligt er een voorzet voor een contentstrategie, je kijkt graag mee of je hier nog aanvullingen in hebt en je weet als geen ander hoe je dit vertaalt naar een contentkalender en uiteindelijk publiceert via de verschillende kanalen. Waarbij social media geen geheimen heeft voor jou. Daarnaast ben je organisatorisch sterk en ben je zo nu en dan coördinator voor verschillende (digitale) bijeenkomsten die plaatsvinden. In dit werk is geen enkele dag hetzelfde. Je weet hier goed mee om te gaan en kunt prioriteiten stellen, waarbij je ook gerust aangeeft dat iets even niet lukt maar wel met een plan B komt.


Wat wordt jouw plek?

Jij gaat onderdeel uitmaken van het communicatieteam. Dit team bestaat uit 2 senior communicatieadviseurs, 3 medewerkers media en middelen en 1 trainee. Zij werken nauw samen met het afdelingshoofd communicatie die ook programmanager verbinding en verandering is. Het team wordt in de organisatie gezien als strategisch partner die een bijdrage levert aan de implementatie van de visie van de sociale dienst. Het is een ambitieus en professioneel team dat bouwt op elkaars expertise en kracht. Samen vormen ze een geoliede machine en weten zij de strategie naar de operatie te vertalen. Het team draagt bij aan de verandering in de organisatie en een van de ambities uit het jaarplan is het communicatiever maken van de organisatie. Er wordt naast het harde werken op een informele manier met elkaar omgegaan en humor is onmisbaar in het team.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten