Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance communicatie adviseur sociaal domein (zzp)

Geplaatst 16 mei 2022
Project ID: YIS 9114838
Plaats
Gouda
Uren
12 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 20 jun. 2022
Einde: 2 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 24-5-2022 12:00 Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

Startdatum voorkeur: asap

Duur opdracht: half juli tm 2 december

Aantal uren per week: 12 uur

 

Vacature: Communicatie adviseur sociaal domein (tijdelijk, 12 uur)

half juli tot 1 december 2022

                                                                                        

De gemeente Gouda werkt binnen het Sociaal Domein veel samen met inwoners, bedrijven en samenwerkingspartners. Met als doel de ondersteuning van inwoners te bevorderen, de leefbaarheid te vergroten en meer participatie in de maatschappij. Communicatie is daarbij een uiterst belangrijk instrument.

Om de medewerkers die zich met dit beleidsterrein bezig houden te ondersteunen, zijn wij op zoek naar een ervaren communicatieadviseur met affiniteit en expertise op dit gebied. Je bent in staat om in deze veelzijdige functie zowel op strategisch, tactisch als op operationeel niveau te werken.

 

Over Gemeente Gouda

Gouda is van oudsher de stad van kaas en stroopwafels. Smaakvol en divers! Een leuke, middelgrote stad met grootstedelijke uitdagingen, want Gouda ontwikkelt zich volop! De komende jaren staat er nog veel te gebeuren. Daarom zijn we ook zoek naar smaakmakers, want jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken!

 

Taken en rollen

In de functie van communicatieadviseur fungeer je als sparringpartner van de professionals in het Sociaal Domein. Je adviseert hen met als doel de communicatie te optimaliseren en je voert de communicatiewerkzaamheden in nauw overleg uit.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste werkzaamheden:

1.    Project Gouwe Huse – In Gouda komen 5 Gouwe Huse en een beheerdersruimte. Gouwe Huse zijn eenvoudige woningen op een rustige plek voor mensen die niet in een woonwijk kunnen wonen. Het is de Goudse variant van Skaeve Huse. Skaeve Huse is Deens en betekent letterlijk ‘raar huis’. Het idee van Skeave Huse is dat mensen die ernstige overlast veroorzaken in woonwijken op een rustige plek zelfstandig wonen, zodat zij weinig tot geen overlast meer veroorzaken. De communicatietaken bestaan uit het deelnemen in de projectgroep, uitvoeren en bijstellen van het communicatieplan en het participatietraject met omwonenden afronden.

2.    Raadsmemo voortgang sociaal domein – Elk kwartaal verzamelen we informatie, nieuwtjes, updates uit het sociaal domein en bundelen we die tot een memo voor de gemeenteraad. Jij hebt de coördinatie hierover. Je zorgt dat de informatie vanuit collega’s op tijd binnen is, prettig leesbaar is en dat het afgestemd is met de wethouders.

3.    Deelnemen in de projectgroep Lokale inclusie agenda? In de Goudse Lokale Inclusie agenda staat hoe de gemeente werkt aan het waarmaken van het VN-verdrag en daardoor aan een inclusieve samenleving. Je neemt deel aan de projectgroep en pakt eventuele communicatieacties die hieruit voortkomen op. [BJ1] 

4.    Redactie Goudawijzer. De Goudawijzer is een website voor Gouwenaars en legt uit hoe wonen, welzijn, werk en zorg in Gouda geregeld is. Je bent redacteur van deze website en past aan op verzoek/checkt feiten.

 

Plaats in de organisatie

Je leidinggevende is het afdelingshoofd van de afdeling Maatschappelijk Beleid. Binnen het Huis van de Stad zijn flexwerkplekken en veel overleggen zijn (nog) digitaal via ZOOM. Uiteraard werk je nauw samen met je collega-communicatieadviseurs en de woordvoerder van de wethouders sociaal domein.

 

 [BJ1]Ik weet niet precies hoe groot dit gaat worden, ik kreeg de indruk dat dit best een groot Gouds ding werd, maar is op dit moment nog niet gestart/niet bekend. 

 

Functie-eisen en persoonlijkheid

·        Minimaal een HBO-opleiding Communicatie en ruime praktijkervaring;

·        Je bent in staat een kort en kernachtig communicatieplan op te stellen en de daaruit voortkomende werkzaamheden uit te voeren;

·        Je hebt door praktijkervaring kennis van het Sociaal Domein;

·        Je hebt ruime praktijkervaring binnen de gemeentelijke overheid en kent de politieke verhoudingen;

·        Je bent flexibel, proactief en je hebt een hands-on mentaliteit;

·        Je bent organisatiesensitief;

·        Je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden;

·        Je weet de balans te vinden tussen zelfstandig opereren en de samenwerking zoeken.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten