Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance communicatie adviseur ontheemden (zzp)

Geplaatst 17 apr. 2024
Project ID: YIS 9155684
Plaats
Bovenkarspel, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 mei 2024
Einde: 18 okt. 2024
Tarief
67 - 79 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 26 apr. 2024 14:00
  • €67,- / 79,- (All in);

  • 20 - 24 uur p/w;

  • Startdatum z.s.m.;

  • Niveau medior/senior;

  • Opdracht tot 30-10-2024;

  • Graag motivatie, beschikbaarheid opnemen in het CV (geen overige informatie zoals uurtarief of bedrijfspresentatie);

  • Eventuele vakantieplannen graag opnemen in het voorstel;

  • Minimaal 1 dag op locatie.

SED Organisatie

Standplaats: BOVENKARSPEL

Wil jij je inzetten voor een betere toekomst voor ontheemden en deel uitmaken van een gemotiveerd team? De gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland hebben hun krachten gebundeld in een landelijke opgave: de integrale opvang en ondersteuning van ontheemden, waaronder huisvesting voor statushouders, opvang van Oekraïners en (nood)opvang voor asielzoekers. In een programma dat in ieder geval loopt tot 2026, werken we samen aan opvang, werk, onderwijs, zorg en de integratie/participatie van deze doelgroepen.

Wat ga je doen?

Als communicatieadviseur ontheemden vervul je een essentiële rol binnen ons programma. Jij en het programmateam werken aan opvang van vluchtelingen. Samen met de interne collega’s, eigenaren van percelen, sociale partners, het COA en de provincie geeft het programmateam vorm aan deze nieuwe en bijzondere taak van de gemeenten. Goed contact met omwonenden, instellingen, bedrijven, vrijwilligersorganisaties, pers, vindt de SED Organisatie belangrijk. Door de politieke ontwikkelingen over de opvang in gemeenten is het programmateam continue in beweging. We denken na over het combineren van doelgroepen, de opvanglocatie, planningen en strategieën. Dit vraagt om goede omgevingsanalyse, communicatie, politiek-bestuurlijke sensitiviteit (bestuurders op het juiste moment in positie brengen), snel kunnen schakelen en oog hebben voor het complexe speelveld waar deze opgave zich in bevindt.

Het strategische karakter van de functie wordt afgewisseld met hands-on en praktische klussen. Beide vind je leuk om te doen. Je hebt veelvuldig contact met bestuurders, pers, omliggende gemeenten, je communicatie-collega’s en natuurlijk het team ontheemden.

We zoeken iemand die:

Die zich herkent in de inhoud en vaardig is in deze rol(len). Een proactieve allround communicatieadviseur met HBO/WO werk- en denkniveau met (ruime?) ervaring in omgevingscommunicatie, perscontact en werken met een politiek bestuur.

  • Per direct beschikbaar is voor 20-24 uur per week (met flexibiliteit in piekperioden).

  • Snel kan schakelen en praktisch ingesteld is.

  • Een proactieve, positieve instelling heeft en denkt in mogelijkheden en kansen.

  • Goed overzicht kan houden en structuur kan brengen in complexe (communicatie) processen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten