Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance communicatie adviseur griffie (zzp)

Geplaatst 6 apr. 2023
Project ID: YIS 9131641
Plaats
Assen, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 17 apr. 2023
Einde: 10 okt. 2023
Tarief
60 - 75 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 13 apr. 2023 12:00

Start: zsm

Duur: 3 maanden

Uren: 16 uur per week

Schaal: 10 (senior)

Richttarief: € 75


Organisatie/ Team

De Griffie bestaat uit een Griffier, een plaatsvervangend Griffier, een Raadsadviseur/2e plaatsvervangend Griffier en twee Griffiemedewerkers. Samen zorgen wij dat de Asser gemeenteraad zijn taak optimaal kan uitvoeren. 

  

Jij

Wij zoeken een communicatieadviseur die ons gaat adviseren en ondersteunen voor de volgende activiteiten/onderwerpen:

De maanden mei en juni staan voor de gemeenteraad deels in het teken van twee projecten: ‘Raad on tour’ en een ‘Motiemarkt’. Het doel hiervan is de zichtbaarheid en toegankelijkheid van de raad te vergroten en het contact met de inwoners van Assen een verdere boost te geven, maar ook om inwoners verder te betrekken bij het werk van de gemeenteraad.

  

Vorm en inhoud Raad on tour

Op 4 avonden gaat de raad met een bus alle wijken in de gemeente Assen bezoeken. Hiermee hopen we recht te doen aan de negen wijken van Assen. We hebben hiervoor 4 dinsdagavonden in mei en begin juni voor in gedachten. De donderdagavonden in diezelfde periode zullen dan zoals gebruikelijk ingezet worden voor de reguliere besluitvormingsprocessen. Per avond zullen we in samenwerking met de wijkcoördinatoren een programma samenstellen waarbij ruimte is voor de presentatie van ontwikkelingen en initiatieven in desbetreffende wijken. Daarnaast moet het programma veel ruimte bieden om onder het genot van een hapje en een drankje in gesprek te gaan met bewoners van de betreffende wijk.

Vorm en inhoud Motiemarkt

In de voorbereiding richting de kaderbrief zouden we een Motiemarkt kunnen organiseren. Tijdens de motiemarkt presenteren inwoners hun ideeën voor Assen. Raadsleden kunnen deze ideeën ‘adopteren’ en vervolgens omzetten in een motie. De tijdens de ‘Raad on tour’ opgedane contacten en ideeën zouden input kunnen leveren voor de Motiemarkt, maar inwoners kunnen ook hun ideeën rechtstreeks indienen bij de griffie en tijdens de motiemarkt presenteren.

Communicatie

Om te zorgen dat de raad ook daadwerkelijk veel inwoners treft bij deze bijeenkomsten is een stevige communicatiecampagne van groot belang. Denk daarbij aan het maken en verspreiden van posters, flyers, persberichten, berichten voor de socials. Ook communicatie achteraf is van belang, denk hierbij aan foto’s en teksten voor onze website, persberichten, socials. Ook de afhechting van de activiteiten hoort hierbij: bedankbrieven aan de mensen die medewerking hebben verleend. De motiemarkt kent een afzonderlijk communicatietraject. Om dit toegankelijk te maken is een duidelijke en aantrekkelijke uitleg en uitnodiging zeer belangrijk. Ook bij deze activiteit zullen posters, flyers, webteksten, berichten voor de socials, persberichten, formats voor in te dienen ideeën moeten worden gemaakt en opgesteld. En ook hierbij geldt dat de communicatie achteraf ook aandacht verdient. Voor al deze werkzaamheden is het van belang dat er goed samengewerkt wordt binnen het team, een wekelijks afstemmingsoverleg over dit project behoort dan ook tot de werkzaamheden. 


Wij vragen

-         HBO werk en denkniveau

-         Aantoonbare ervaring met bovenstaande werkzaamheden

-         Kennis van de (lokale) overheid is een pre

-         Creativiteit en taalvaardigheid zijn een must

-         Je bent zowel in staat om te adviseren als uit te voeren 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten