Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance communicatie adviseur domein samenleving (zzp)

Geplaatst 8 jan. 2024
Project ID: YIS 9147529
Plaats
Bovenkarspel, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 15 jan. 2024
Einde: 15 apr. 2024
Tarief
75 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 12 jan. 2024 12:00
  • €91,- (All in);

  • 24 p/u;

  • Startdatum z.s.m.;

  • Niveau medior/senior (harde eis);

  • Opdracht tot 15-04-2024 (zoeken verder naar vaste formatieplek);

  • Graag motivatie en beschikbaarheid opnemen in het CV;

  • Eventuele vakantieplannen graag opnemen in het voorstel;

  • Thuiswerken in overleg;

  • Eventuele gesprekken zullen na de sluitingsdatum worden ingepland in de week van 15 tot 19 januari.


Communicatieadviseur Samenleving 

Ben jij een stevige communicatieadviseur die denkt in kansen en mogelijkheden? Houd je ervan om te werken in een politiek-bestuurlijke omgeving? En maak jij met jouw expertise graag het verschil voor onze inwoners, maatschappelijke partners en bestuurders? Dan zoeken wij jou!

Wat houdt deze functie in?

Als communicatieadviseur adviseer je beleidsmedewerkers, projectleiders en bestuurders over de communicatieaanpak voor het domein Samenleving. Je bent verantwoordelijk voor de communicatie over inhoudelijke vraagstukken als schulphulpverlening, armoedebeleid, jeugdhulp, sportbeleid, cultuurbeleid en zorg en onderwijs. Ook Publiekszaken valt binnen dit domein. Op diverse thema’s wordt in regionaal verband nauw samengewerkt. Daarnaast treed je op als perswoordvoerder namens de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland voor de onderwerpen die betrekking hebben op het domein Samenleving. Verder wordt van je verwacht dat je deelneemt aan de lokale bereikbaarheidsdiensten en de regionale crisispool van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

 

Als adviseur ben je in staat om in- en externe signalen goed op te pikken, argumenten in context te analyseren en op basis daarvan te adviseren. Daarbij lukt het om complexe materie om te zetten in begrijpelijke woorden. Je zorgt ook voor afstemming met communicatiemedewerkers voor de uitvoering van de communicatieadviezen. De medewerkers zorgen vervolgens voor realisatie van de uitvoering (planning en publiciteit).

Aanpakker gezocht!

We zijn op zoek naar een proactieve en doortastende communicatieadviseur, die in staat is om pragmatisch en met humor in te spelen op wat nodig is en weet om te gaan met de waan van de dag. Je kunt makkelijk schakelen tussen verschillende onderwerpen, belangen en de drie gemeenten(-besturen). Je bent omgevingsbewust en kunt adviseren vanuit het perspectief van verschillende doelgroepen. Dat kunnen inwoners (met een hulpvraag) zijn, maar bijvoorbeeld ook partners als lokale en regionale zorgaanbieders, culturele instellingen en vrijwilligersorganisaties. We zoeken een echte teamspeler, die binnen en buiten het team makkelijk verbindingen en contacten weet te leggen. En iemand die het leuk vindt om zich in een uitdagende omgeving met drie gemeenten verder te ontwikkelen.  

 

Daarbij beschik je over:

  • Een afgeronde opleiding communicatie op minimaal hbo-niveau.

  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur.

  • Meerdere jaren aantoonbare werkervaring binnen een politiek bestuurlijke omgeving, bij voorkeur binnen de (semi) overheid.

  • Ervaring /affiniteit met het sociaal domein en de diverse spelers binnen dat domein.

  • Kennis van tools op het gebied van burgerparticipatie.

  • Bestuurlijke sensitiviteit.

  • Ervaring met Factor C is een pré, net als ervaring met crisiscommunicatie.

Wie zijn wij als SED organisatie? 

De SED organisatie is de ambtelijke werkorganisatie voor de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland. Werken bij de SED is samen werken aan een prettige en veilige woon-, werk- en leefomgeving voor onze inwoners en ondernemers.

 

Waar kom je terecht? 

Je gaat onderdeel uitmaken van het team Communicatie dat bestaat uit diverse communicatieadviseurs en - medewerkers. Samen werken wij elke dag actief aan communicatievraagstukken van bestuur en organisatie. Ons doel is onze inwoners en organisaties zo goed mogelijk, eenduidig en via het juiste kanaal te betrekken, met hen in gesprek te zijn en te informeren. Daarbij ondersteun je het bestuur en de organisatie hierin strategisch, tactisch en uitvoerend. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten