Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance communicatie adviseur bestuurlijke toekomst (zzp)

Geplaatst 2 sep. 2024
Project ID: YIS 9164885
Plaats
Wormer, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 okt. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
80 - 94 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 6 sep. 2024 09:52

Let op Startdatum 1 oktober.

Einddatum: 31-12-2024 (kans op verlenging)

Schaal 11

Tarief: €80 - €94 Er zit geen ruimte over max tarief!

Graag motivatie en beschikbaarheid opnemen in het CV

ZZP = eenmanszaak of BV met DGA ingeschreven in NL, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap etc. kan niet!

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Wij is OVER-Gemeenten?

De werkorganisatie van de gemeenten Oostzaan en Wormerland. Twee gemeenten die bestuurlijk zelfstandig zijn. OVER is een kleine maar fijne organisatie. Maar we zijn tegelijkertijd groot in onderwerpen. Dit komt door onze ligging, dicht bij de grotere steden Zaanstad en Amsterdam. Door die nabijheid kennen we veel van de uitdagingen van een grotere stad. Die tackelen we met een hecht team. Bij OVER vertrouwen we elkaar, collega’s helpen elkaar.

In deze rol ondersteun en adviseer je de gemeente Oostzaan over de bestuurlijke toekomst en werk je aan het project Duurzaam Begrotingsevenwicht. Je krijgt veel vrijheid om zaken te regelen, maar werkt ook samen met diverse collega’s. Het is cruciaal om overzicht te bewaren en anderen op een coachende manier aan te spreken. Je onderzoekt zelfstandig en gaat de dialoog aan, zelfs als dit uitdagend is. Je adviseert de burgemeester(s) en het college houdt structuur en overzicht. Coördineer communicatieprocessen, bewaak deadlines, onderhoud contacten met de pers, en schrijf persberichten over de bestuurlijke toekomst.

Je neemt deel aan projectgroepen en bent verantwoordelijk voor zowel woordvoering als crisiscommunicatie. In deze veelzijdige rol ben je tot de sleutelpersoon in de communicatie over de bestuurlijke toekomst van Oostzaan. De gemeenteraad van Oostzaan moet hiervoor nog een afwegingskader vaststellen.

De gemeenteraad van Oostzaan moet hiervoor nog een afwegingskader vaststellen.

In ’t kort:

·        Soms krijg je informatie op een presenteerblaadje aangereikt, vaker niet. Daarom ga je zelf op onderzoek. Je gaat de dialoog aan en vraagt door, ook als het schuurt.  

·        Het is een functie waar veel op jou afkomt, maar jij verstaat de kunst van prioriteren

·        Je adviseert de burgemeester(s)

·        Je houdt structuur en overzicht, je denkt mee en kijkt vooruit

·        Je coördineert communicatieprocessen en bewaakt deadlines

·        Je onderhoudt contacten met de pers en bent verantwoordelijk voor de persberichten over het onderwerp Bestuurlijke Toekomst

·        Je neemt deel aan projectgroepen


Voor het domein Bestuur zoeken wij een communicatie adviseur.

Naast onder andere de woordvoering voor onze beide burgemeesters en crisiscommunicatie ben jij dé communicatie adviseur voor de bestuurlijke toekomst van de gemeente Oostzaan. En dat is nogal wat. Je sluit aan bij de projectgroep die zorgt voor een burgeradviesraad, geeft de burgemeester(s) advies, spreekt met de pers en stemt af met je collega’s (en soms ook de directeur) voor de interne zaken. Je bent voor dit onderwerp dus inzetbaar op alle vlakken, dat maakt deze functie zo uitdagend!

In 't kort:

·        Jij hebt werkervaring binnen een politiek-bestuurlijke omgeving, het liefst bij een gemeente;

·        Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als communicatie adviseur;

·        Je bent organisatiesensitief en voelt haarfijn aan wat je wel en niet kan zeggen en wanneer;

·        Je hebt een afgeronde Hbo of universitaire opleiding richting communicatie;

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten