Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance communicatie adviseur (zzp)

Geplaatst 17 okt. 2023
Project ID: YIS 9141161
Plaats
Bovenkarspel, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
5 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 26 apr. 2024
Tarief
68 - 78.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 10 nov. 2023 13:00

Startdatum inzet: z.s.m.

Einddatum inzet: 26-4-2024

36 uur per week

Minimaal 50 procent van de tijd op locatie

Schaal 10, maximaal tarief 78,50 euro per uur

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

De opdrachtgever verzoekt expliciet om een (korte) motivatiebrief toe te voegen. ZZP'ers moeten als eenmanszaak bij de KVK staan geregistreerd of als een BV zonder personeel. Maatschap en VOF zijn niet mogelijk. Daarnaast dient de zzp'er een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering te hebben.


Communicatieadviseur domein Ruimte

In verband met het zwangerschapsverlof van onze collega zoeken wij een ervaren communicatieadviseur voor de periode van medio november 2023 tot en met april 2024.

Ben jij een stevige communicatieadviseur die denkt in kansen en mogelijkheden? Houd je ervan om te werken in een politiek-bestuurlijke omgeving? En maak jij met jouw expertise graag het verschil voor onze inwoners? Dan zoeken wij jou!

Wat houdt deze baan in?

In deze rol adviseer je beleidsmedewerkers, projectleiders en bestuurders over de communicatieaanpak voor het domein Ruimte. Binnen dit domein zijn er veel uitdagingen op het gebied van communicatie en participatie. Er lopen veel uiteenlopende projecten, waardoor het belangrijk is dat je goed overzicht kunt houden en prioriteren. In deze rol denk je mee, breng je stakeholders en hun belangen in kaart, stel je communicatieplannen op en breng je gevraagd en ongevraagd advies uit. Je bent in staat om signalen uit de omgeving goed op te pikken en te verwerken in adviezen, die passend zijn voor de doelgroep. Ook zorg je voor het (laten) uitvoeren van jouw adviezen. Daarbij weet je de soms complexe materie om te zetten naar begrijpelijke communicatie. Daarnaast treed je op als perswoordvoerder namens de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland voor de onderwerpen die betrekking hebben op het domein Ruimte.

Wie zoeken wij?

We zijn op zoek naar een proactieve en doortastende communicatieadviseur, die in staat is om pragmatisch en met humor om te gaan met de waan van de dag. Je kunt makkelijk schakelen tussen verschillende onderwerpen, belangen en de drie gemeenten. Je bent omgevingsbewust en kunt adviseren vanuit het perspectief van verschillende doelgroepen. Dat kunnen inwoners (met een hulpvraag) zijn, maar ook partners als lokale en regionale adviesbureaus, woningbouworganisaties of erfgoedcommissies.

Wat breng je mee?

  • Een afgeronde opleiding communicatie op minimaal hbo-niveau

  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur binnen een politiek bestuurlijke omgeving (ervaring bij gemeente is een pré)

  • Kennis van tools op het gebied van burgerparticipatie

  • Ervaring met crisiscommunicatie is een pré

Werken bij de SED

De SED organisatie is de ambtelijke werkorganisatie voor de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland. De SED organisatie is volop in beweging en ontwikkeling! Samen met zo'n 450 collega's spelen we in op veranderingen in de samenleving en streven we naar een optimale dienstverlening voor de bijna 60.000 inwoners van de drie SED-gemeenten. Werken voor de SED biedt vele voordelen; een prettige werksfeer, een goed salaris en veel ruimte voor ontwikkeling. 

Het team

Je gaat onderdeel uitmaken van het team Communicatie dat onderdeel uitmaakt van de afdeling communicatie, HR en JZ. Het team bestaat uit een klein team van 9 (strategisch-) communicatieadviseurs en -medewerkers. Daarbij werk je nauw samen met een andere domeinadviseur. Als team werken wij elke dag actief aan communicatievraagstukken van bestuur en organisatie. Ons doel is onze inwoners en ondernemers zo goed mogelijk, eenduidig en via het juiste kanaal te betrekken en te informeren. Wij werken deels thuis en deels op kantoor.

Wat bieden wij?

- Een leuk team en fijne collega’s om mee samen te werken binnen een samenwerkingsverband van drie gemeenten.

- Flexibele werkplekken, werktijden en werklocaties, uiteraard in afstemming met het team

Wat breng je mee?

  • Een afgeronde opleiding communicatie op minimaal hbo-niveau

  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur binnen een politiek bestuurlijke omgeving (ervaring bij gemeente is een pré)

  • Kennis van tools op het gebied van burgerparticipatie

  • Ervaring met crisiscommunicatie is een pré

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten