Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance communicatie adviseur (zzp)

Geplaatst 24 jul. 2023
Project ID: YIS 9137232
Plaats
Lansingerland, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
7 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 29 mrt. 2024
Tarief
63.5 - 78.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 4 aug. 2023 14:00

Duur: 6 maanden met optie tot verlenging met 3 maanden

Uren per week: 24

Richttarief: €63,50 - €78,50

Functieschaal: 10



De gemeente Lansingerland is per direct op zoek naar een medior communicatieadviseur voor het project invoering Omgevingswet. Binnen het projectteam invoering Omgevingswet treffen we de voorbereidingen op de inwerkingtreding van de Omgevingswet op 1 januari 2024. In jouw rol als communicatieadviseur zijn zowel ondersteunende als adviserende en coördinerende taken aan de orde. Met de voorbereiding van de Omgevingswet zijn we al een eind op weg. De uitdaging waarmee jij aan de slag gaat is de interne en externe communicatie over de Omgevingswet. Een aantal zaken is al uitgewerkt. Zo ligt er al een communicatieplan, zijn er conceptteksten geschreven en is er al nagedacht over het inrichten van de website. Dat houdt echter niet in dat alles al helemaal in kannen en kruiken is, er is nog veel ruimte voor frisse ideeën en eigen inbreng.



De werkzaamheden vanuit je rol als communicatieadviseur zijn van groot belang. De Omgevingswet vraagt om een andere manier van werken en denken voor onze organisatie, de gemeenteraad, onze inwoners en ondernemers. Dit vraagt om een bredere communicatieblik. Door goede communicatie zorg je er mede voor dat alle stakeholders zich bewust zijn van de veranderingen en dat ze weten wat ze te wachten staat. Bijvoorbeeld de komst van het nieuwe digitale omgevingsloket, de kerninstrumenten en de veranderingen in de behandeling van een initiatiefaanvraag. Jij kunt hier een mooie bijdrage aan leveren.



Jouw profiel:


• We zoeken een communicatieadviseur die graag de handen uit de mouwen steekt en de communicatie richting alle stakeholders op een pragmatische manier vormgeeft

• Kennis van de Omgevingswet is absoluut een pré. Heb je daar geen ervaring mee, dan ben je in staat om snel kennis over dit onderwerp op te bouwen én voort te bouwen op de lijnen die ingezet zijn

• Je bent 24 uur per week beschikbaar

• Je hebt minimaal een afgeronde hbo opleiding in de richting van Communicatie

• Je bent politiek sensitief

• Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als communicatieadviseur bij de overheid

• Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met het schrijven van persberichten, nieuwsbrieven en het bijwerken van websites en bijhouden van social media

• Je bent bereid om soms in de avonduren te werken

• Je herkent jezelf in de woorden: omgevingsbewust, gestructureerd, nieuwsgierig, generalist, flexibel, veranderingsgezind, verbindend, kwaliteitsgericht, zelfstandig, proactief, resultaatgericht en verbindend



Over de gemeente Lansingerland:


Lansingerland ligt in de metropoolregio Rotterdam en Den Haag. De gemeente is op 1 januari 2007 ontstaan uit de fusie van Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek en telt inmiddels rond de 64.000 inwoners. Samen met ongeveer 450 collega’s werken we voor onze jonge groeigemeente, haar inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen. De gemeente Lansingerland ontwikkelt zich volop. We zijn een gemeente waar mensen fijn wonen, werken en recreëren. Een dynamisch en stads karakter. Veel groen en water om te verblijven. Mooie bedrijven en wereldwijde spelers als het gaat om sierteelt, voedselproducten en kenniscentra. Komende jaren worden er 11.000 woningen bijgebouwd. We zijn ambitieus en resultaatgericht. Samenwerken met onze inwoners, ondernemers en organisaties vinden we belangrijk. Dat zie je terug in de manier waarop wij omgaan met onze opgaven wonen, mobiliteit, leefomgeving, veiligheid, jeugd en zorg.



Ons team:


Je komt te werken binnen het Domein Ruimte & Economie in het projectteam invoering Omgevingswet, dat onder het team Omgevingsrecht valt. Dit projectteam heeft als opdracht dat wij als gemeente voor 1 januari 2024 (afhankelijk van inwerkingtreding) klaar zijn voor de invoering van de Omgevingswet. Op sommige onderdelen, zoals het omgevingsplan, werken we ook vooruit. Omdat de Omgevingswet meerdere keren is uitgesteld, maken wij momenteel een plan van aanpak voor 2023 en 2024, met een doorkijk naar de transitiefase.



Het projectteam bestaat, naast jouzelf, uit een projectmanager (jouw opdrachtgever), twee deelprojectleiders en een communicatieadviseur. Ook werken we samen met een projectondersteuner en een projectadviseur. Samen coördineren wij de voorbereidingen op de Omgevingswet, maar samenwerking met collega’s uit de hele organisatie is essentieel. We werken vanuit vijf deelprojecten, ook wel sporen genoemd. Naast het overkoepelende spoor 0 (over ambities, strategie, aanpak, financiën en communicatie) gaat het om vijf sporen: 1. Omgevingsvisie, 2. Omgevingsplan, 3. Vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH), 4. Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) en 5. Veranderopgave.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten