Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance communicatie adviseur (zzp)

Geplaatst 26 okt. 2022
Project ID: YIS 9122845
Plaats
Almere, Flevoland
Uren
16 uur/week
Periode
2 maanden
Start: 26 okt. 2022
Einde: 2 jan. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 2 nov. 2022 13:00

Startdatum: z.s.m.

Einddatum inzet: 2-1-2023

Aantal uren week: 16-24

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

 

Communicatie adviseur tbv aankoopcentrale en projectteam herstelplan

Er spelen momenteel meerdere ontwikkelingen op regionaal niveau rond de jeugdhulp waarbij zorgvuldige communicatie een belangrijke rol speelt. In de huidige setting is er sprake van een moeizame samenwerking tussen de verschillende partijen waar meerdere zakelijke en bestuurlijke belangen met elkaar botsen. Tegelijkertijd moet een sterk gezamenlijk belang op de voorgrond blijven en dat is namelijk de zorg continuïteit van jeugdigen in de regio.

 

De regionale samenwerking bestaat momenteel nog uit de 6 gemeenten in de regio Flevoland, waarbij Zeewolde heeft aangegeven vanaf 2023 over te gaan naar Meerinzicht voor de inkoop van jeugdhulp. De andere 5 gemeenten blijven wel samenwerken op het vlak van jeugdhulp en diverse andere onderwerpen, waaronder beschermd wonen, maatschappelijke opvang en vrouwenopvang. De Gemeente Almere fungeert bij al deze onderwerpen als centrumgemeente.

 

Functieomschrijving

We zoeken op dit moment naar de volgende ondersteuning vanuit communicatie:

  • Inzet communicatie advies binnen projectorganisatie herstelplan regio en Triade Vitree.
  • Inzet binnen aan aankoopcentrale met het oog op overbruggingsjaar 2023 en afwikkeling huidige contractperikelen. 
  • Ondersteuning mbt schrijven van persberichten, bestuurlijke communicatieboodschappen en meelezen met regionale communicatie op eenduidigheid in toon en vorm.
  • Meedenken en een voortrekkende rol bij  met communicatiestrategie richting gemeenteraden en externen (media, zorgaanbieders, jeugdautoriteit, andere belanghebbenden)
  • Verbindende rol met woordvoerder gemeente Almere en communicatie adviseurs andere gemeenten. Daarnaast met de communicatie afdeling van Triade vitree en/of SWV waar nodig.

 

Gezien de bovenstaande omschrijving zoeken we naar een veelzijdige medior proactieve adviseur  met bij voorkeur ervaring binnen jeugdzorg

die zowel praktische ondersteuning kan bieden maar ook strategisch advies/ sparpartner kan helpen de juiste eenduidige toonzetting te vinden in de communicatie en kan vooruitdenken in de te nemen stappen op het gebied van communicatie.

 

Exacte inzet qua uren is momenteel nog niet exact in te schatten maar zal naar verwachting rond de 16 a 24 uur per week liggen. Beschikbaarheid van belang op met name maandagen, dinsdagen en donderdagen ivm diverse relevante besprekingen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten