Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance communicatie adviseur (zzp)

Geplaatst 3 okt. 2022
Project ID: YIS 9121640
Plaats
Valkenswaard, Noord-Brabant
Uren
16 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 24 okt. 2022
Einde: 1 mei 2023
Tarief
70 - 90 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 10 okt. 2022 10:00
  • 16-20 uur per week, voor de duur van 6 a 9 maanden met mogelijk een verlenging. Minder aantal uren is eventueel bespreekbaar. 
  • Een plek in een collegiaal, hardwerkend team en tegelijkertijd veel zelfstandigheid in de invulling van je werk.
  • We zijn flexibel in werktijden en werkplekken.
  • Tarief: richtlijntarief = 77,75, voor een echt goede kandidaat die aan de criteria voldoet kan het tarief hoger zijn.

 

 

Dit is Valkenswaard

Valkenswaard heeft een echt Brabants karakter: hartelijk, groen en bourgondisch. Gelegen aan de zuidkant van Eindhoven, met 31.000 inwoners en een rijke natuur die in de top 10 van Europa schittert. Een enorm groene gemeente met kwaliteit voor leven, waarin het geweldig wonen, werken en recreëren is. Een mooie plek voor inwoners en bezoekers. Zeker voor jongeren en jonge gezinnen. Het Valkenswaard van nu staat krachtig door een rijk verleden. Ooit Europese hoofdstad van de Valkerij en nu bakermat van onder meer de innovatieve brainportindustrie: Valkenswaard bewijst al eeuwen vanuit niets, iets te kunnen maken. Een Valkenswaardenaar stroopt dan ook graag de mouwen op, en als het kan het liefst met elkaar. Zelfs op internationaal niveau, waar het bloemcorso en de paardensportevents op de kalender staan. Dit DNA voel je terug in onze gemeentelijke organisatie. We staan open voor wie er leeft, onderneemt of er gewoon graag komt. Samenwerken en samen iets maken, daar houden we van! Zo hebben we onze inwoners betrokken bij het opstellen van de Toekomstvisie 2030, die inmiddels al jaren ons richtsnoer is. De aansluitende kernwaarden Empathisch, Gelijkwaardig, Oplossingsgericht en Daadkrachtig bepalen hoe we te werk gaan. Er zijn al veel fans van Valkenswaard. 

Ben jij de volgende?

 

Communicatie in- en extern

We zijn in Valkenswaard druk bezig met de implementatie van de Omgevingswet. De Omgevingswet streeft een cultuurverandering bij overheid, inwoners en bedrijven na. Uitdagingen zoals meer integraal werken, ruimte laten voor privaat initiatief, het faciliteren van burgerparticipatie en het tonen van lef vragen wellicht andere competenties van medewerkers en bestuur, een nieuwe blik op dienstverlening en een verder ontwikkelde organisatiecultuur. Inwoners en bedrijven kunnen straks bij één loket terecht met al hun vragen over de fysieke leefomgeving.

Dat betekent voor de gemeente Valkenswaard dat zij gaat werken  met nieuwe procedures, andere verantwoordelijkheden en nieuwe systemen. Verder is ook samenwerking met ketenpartners, zoals de Provincie, het Waterschap, de Omgevingsdienst, Veiligheidsregio, GGD en andere partijen belangrijk om een goede implementatie van de omgevingswet te bewerkstelligen.

Communicatie is hierbij een essentieel onderdeel van de invoering van de omgevingswet. Het afgelopen jaar is door de personele situatie in het programma te weinig aandacht geweest voor communicatie.

Om de omgevingswet goed voor het voetlicht te brengen van onze organisatie en de inwoners en bedrijven van Valkenswaard, is volle aandacht nodig voor interne en externe communicatie over de implementatie van deze wet.

 

Over het algeheel ziet de communicatie-aanpak er als volgt uit:

 

Externe communicatie

Met als doel dat alle inwoners, ondernemers, ontwikkelaars en andere partijen kunnen volgen wat de Omgevingswet inhoudt en hoe zich dat verhoudt tot wijzigingen in onze procedures/beleid om plannen van initiatiefnemers te verwezenlijken. Gebruikelijke communicatiekanalen van onze gemeente kunnen hiervoor worden ingezet, maar Valkenswaard is een vooruitstrevende gemeente die open staat voor  moderne nieuwe communicatiemiddelen  om onze moderne samenleving goed te kunnen bereiken en op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rondom de Omgevingswet. Goede oprechte participatie en communicatie tussen en met betrokkenen betaalt zich tijdens en aan het einde van het proces altijd uit. De invoering van de omgevingswet zal direct na de ingangsdatum nogal een impact hebben. . Alle inwoners, ondernemers en bovendien onze eigen medewerkers zullen moeten wennen aan de nieuwe wet en bijkomende veranderingen die daarmee gepaard gaan.

 

Interne communicatie

Met als doel onze eigen organisatie op de hoogte te houden van het implementatieproces.  Dit alles vraagt om inhoudelijke afstemming met de programmamanagers Omgevingswet en organisatieontwikkeling, het kernteam Omgevingswet, als ook natuurlijk het communicatieteam van onze gemeente. Communicatie dient integraal geborgd te zijn zoals dat bij alle majeure projecten en onderwerpen verankerd is binnen het communicatiebeleid van Valkenswaard.

 

Dit is je team

Je werkt vanuit het team communicatie A2 om zo verbinding te hebben met je communicatiecollega’s die vanuit de A2 samenwerking de 3 gemeenten ondersteunen. Je bent van daaruit alleen actief in de ondersteuning van het programma Omgevingswet binnen het Kernteam Omgevingswet in Valkenswaard. Daarom is je werkplek in Valkenswaard. Het kernteam bestaat uit een programmamanager, een ondersteuner en 3 projectleiders. Onder de projectleiders vallen de zogenaamde deelprojectleiders en deze vormen samen met het kernteam het Programmateam.

 

Wat ga je doen

Als communicatieadviseur adviseer je specifiek het kernteam dat verantwoordelijk is voor de implementatie van de Omgevingswet in alle communicatie-aspecten die met die implementatie samenhangen.

Je overziet het hele spectrum van het vakgebied, van het bedenken van communicatiestrategieën, het opzetten van stakeholdersanalyses, het maken van communicatieplannen, communicatie met stakeholders, tot het schrijven van persberichten. Je maakt onderdeel uit van het kernteam Omgevingswet.

Je denkt mee over manieren om tot een goede informatievoorziening van de organisatie en omgeving te komen. Je bedenkt mooie dingen én je voert ze voor een groot deel zelf uit. Uiteraard onderhoud je goede contacten met je communicatie collega’s in de A2 samenwerking en stemt communicatie acties optimaal op elkaar af.

 

Wie ben jij?

§ Jij bent een innovatieve communicatie-professional.

§ Je bent hands-on en daarmee in staat om de communicatie A tot Z uit te werken.

§ Je bent iemand die graag buiten de lijntjes kleurt, af en toe de boel even flink opschudt en met creatieve oplossingen komt.

§ Je bent een echte teamplayer en verbinder. Samen mooie resultaten neerzetten, daar krijg jij energie van.

§ Je kunt goed luisteren en daardoor kan jij een ingewikkeld onderwerp omzetten in een pakkend en voor iedereen begrijpelijk verhaal.

§ Je bent flexibel en service gericht.

§ Je bent een aanpakker en resultaatgericht.

 

Wat neem je mee?

§  HBO- werk- en denkniveau.

§  Ervaring in een vergelijkbare functie, liefst bij een gemeente of overheidsorganisatie.

§ Je bent innovatief, proactief en je hebt goede adviesvaardigheden.

§ Ervaring met projectcommunicatie, burgerparticipatie en de inzet van moderne communicatiemiddelen.

§ Het is een pré als je ervaring/kennis hebt van de Omgevingswet en/of het fysieke domein.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten