Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance communicatie adviseur (28-32 uur, zzp)

Geplaatst 7 apr. 2023
Project ID: YIS 9131811
Plaats
Best, Hybride
Uren
28 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 17 apr. 2023
Einde: 1 okt. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 14 apr. 2023 12:00

Start: zsm

Eind 01-10-2023

Uren: 28-32 uur

Schaal: 10

Reden: vaste medewerker uit dienst, gaan de plek pas na de zomervakantie weer voor vast inzetten.

Thuiswerken: in overleg mogelijk

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


De gemeente is op zoek naar een ervaren communicatieadviseur met ervaring op gemeente politiek bestuurlijk niveau. Je werkt samen in een goed op elkaar ingesteld en gedreven team van acht communicatie- en participatieprofessionals.

Je adviseert vakspecialisten, management en college over de inzet van communicatie bij diverse (complexe) vraagstukken. Dit betreft allerlei vakgebieden en maakt de functie heel veelzijdig. De organisatie is volop in beweging. Door uitdagingen zoals de Omgevingswet en de kanteling in het sociaal domein, maar ook omdat Best een goede dienstverlening naar inwoners en organisaties belangrijk vindt.

Gemeente Best wil een betrouwbare overheid zijn. Ondanks de beperkte schaal van Best wordt er gewerkt aan de bouw van meer dan 1000 huizen, aan de (snel-) wegen en de infrastructuur en hebben veiligheid en ondermijning er de volle aandacht.

Tot slot gaat het team aan de slag om inwoners- en overheidsparticipatie echt vorm te geven. Je neemt deel in projecten en trekt eventueel communicatieprojecten. Ook zorg je voor een deel van de uitvoering van het communicatiebeleid. Dit kunnen zowel regelmatig terugkerende acties zijn als projecten.

In je werk kom je met verbetervoorstellen en draag je bij aan de verdere ontwikkeling van (online en offline) communicatie. Je stuurt indien nodig vormgevers of communicatiebureaus aan en formuleert briefings.

• Een functie voor 32 uur per week maar minder uren kan ook (minimaal 28 uur).

• Zeer gevarieerd werk wat betreft aard en inhoud. Je werkt in een groeigemeente met ambities.

• Best is een dorp met stadse allure dat ook nog eens onderdeel is van één van de slimste regio’s ter wereld (Brainport).

• De medewerkers van de gemeente Best werken hybride en zijn flexibel in hun werktijden.

• Een organisatie met loyale en betrokken collega’s en bestuurders die jouw deskundige inbreng bijzonder waarderen. Er zijn hele korte lijnen.

• Het gemeentehuis van Best is gunstig gelegen nabij de A2, A58 en het OV en beschikt over een treinstation op ca 7 min lopen van de werkplek. 



Wat bied jij aan de gemeente Best?

• Je bent een communicatieprofessional die weet waarom het gaat bij een gemeente of een andere politiek bestuurlijke organisatie.

• Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau opgedaan tijdens een passende opleiding en/of door je ervaring.

• Je hebt minstens 3 jaar ervaring in het vak.

• Je hebt ijzersterke communicatieve eigenschappen en kunt goed schakelen tussen verschillende onderwerpen. Je toont persoonlijk eigenaarschap en je houdt ervan om samen te werken. Je durft beslissingen te nemen en je bent niet bang om fouten te maken. Daarbij ben je pro-actief in je handelen en heb je sterke adviesvaardigheden.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten