Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance coördinerend webredacteur (zzp)

Geplaatst 27 sep. 2024
Project ID: YIS 9166350
Plaats
Amersfoort
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 7 okt. 2024
Einde: 14 apr. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 3 okt. 2024 12:00

Startdatum: zsm

Einddatum: 14-04-2025

Uren p week: 36 uur per week.

Functieschaal: 10

Tarief: indicatie € 71,50 (afhankelijk ervaring)

Thuiswerken: in overleg

Gesprekken: 21-10


Coördinerend webredacteur

Jij zorgt ervoor dat Amersfoort.nl heel gemakkelijk te gebruiken is voor onze inwoners. Dit doe je door heldere content te maken en door uit te zoeken wat de voorkeuren en meningen van onze gebruikers zijn. Die weet je vervolgens snel te vertalen naar verbeteringen van de website.

Jij bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van de content op amersfoort.nl en meerdere kleine gemeentelijke websites. Je bekijkt welke informatie gepubliceerd wordt en je zorgt dat binnen de webredactie op een zelfde manier gewerkt wordt. Jij zorgt voor samenhang.

Samen met de webredacteuren zorg je dat wetgeving rondom digitale toegankelijkheid; privacywetgeving en cookiewetgeving goed op orde is. Vanuit jouw coördinerende rol neem je initiatief om de kwaliteit van websites te verhogen.

Een onderdeel van je werk is ook collega's uitleggen hoe inwoners gebruik maken van de website en uitleggen waarom we bepaalde keuzes maken. Amersfoort.nl is een toptaken website en achter de schermen draait het CMS van Drupal.

Het team

De afdeling Publiekscontact en Advies (circa 75 fte) bestaat uit drie teams: Klantcontactcentrum, Mediateam en het Communicatieadviesteam. Je gaat aan de slag in het Mediateam (circa 15 fte) en daarbinnen in het nieuwe webteam (6 fte) waarin communicatie en ICT samenwerken. Het team is verantwoordelijk voor alle gemeentelijke websites. De komende tijd ligt er een taak om websites over te hevelen naar centrale regie of websites af te stoten. Jij bekijkt welke verzoeken voor nieuwe websites opgepakt worden samen met de webmaster. Je doet daarvoor intakes bij collega's.


We vragen:

  • Een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van communicatie, journalistiek of marketing;

  • Ervaring met teksten schrijven op B1 niveau;

  • Kennis van wetgeving rondom digitale toegankelijkheid, privacy en cookies;

  • Interesse in UX design, contentdesign en gebruikersonderzoek;

  • En dat je tegengas durft te bieden en kritisch bent als dat kan, maar ook weet mee te bewegen als dat moet;

  • We zoeken iemand met een zakelijke inslag, stappen durft te zetten, resultaatgericht is. Een doener. Senioriteit is belangrijk. 

  • Daarnaast is het belangrijk dat het werk wordt verdeeld. Het is een klein team, samen verdeel je het werk.

  • Iedereen is met zijn/haar eigen werk bezig maar het werk wordt wel samen gedaan. Deze persoon gaat hoog over kwaliteit bewaken. 



De taken van de coördinerend webredacteur op een rijtje:

Bewaking en ontwikkeling kwaliteit:

·        Ontwikkeling en bewaking kwaliteit websites die in beheer zijn van webredactie

·        SEO-optimalisatie: Testen van de zoekmachines van de gemeentelijke websites met in Siteimprove gevonden zoekwoorden. En het resultaat zo nodig verbeteren. Testen van het zoekresultaat in Google.

·        Toegankelijkheid: pagina’s, documenten, formulieren en media moeten voldoen aan de toegankelijkheidsrichtlijnen. Daar moet iedere webredacteur zelf op letten bij het maken of aanpassen van content op Amersfoort.nl, METAmersfoort en werkenbijAmersfoort.nl. Op basis van steekproeven controleren of dit goed gaat.

·        Gebruiksvriendelijkheid: werken aan de gebruiksvriendelijkheid en gebruikerservaring van de website door periodieke gebruikerstests te organiseren en op basis van uitkomsten voorstellen te doen voor het aanpassen op basis van de tests.

·        Analyse van statistiek: Met Siteimprove de prestaties van de websites meten en naar aanleiding van resultaten de informatie voor bezoekers van de website verbeteren.

·        Reacties gebruikers verzamelen: Behandelen van vragen en opmerkingen van websitegebruikers en KCC en deze gebruiken om de website te verbeteren.

·        Ontwikkeling formats voor projectenpagina’s op Amersfoort.nl

·        Formulieren toegankelijk maken en in B1. Advies over nieuwe aanvragen voor formulieren.

·        Redactiewijzer up to date houden en regelmatig checken of nieuwe content daar aan voldoet.

Beleid

·        Eigenaar beheerplan voor alle websites (samen met webmaster). Zorgen dat het plan actueel blijft.

·        Aanvragen voor nieuwe websites beoordelen en daarover adviseren.

·        Formuleren van meetbare doelen voor Amersfoort.nl

·        Deelnemen aan ontwikkelingen binnen het mediateam, zoals het ontwikkelen van een contentstrategie.


Innovatie en trends:

Bijblijven met trends: Het volgen van nieuwe ontwikkelingen in contentmanagement, webdesign en digitale communicatie.


Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten