Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance coördinerend planeconoom (zzp)

Geplaatst 31 mrt. 2022
Project ID: YIS 9112183
Plaats
Barendrecht
Uren
36 uur/week
Periode
8 maanden
Start: 1 mei 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Startdatum inzet: 1-5-2022

Einddatum inzet: 31-12-2022

Uren per week: Tussen 24 en 36 (in overleg)

Deadline sollicitatie: 10 april, 16 uur. (Geschikte kandidaten worden doorgezet bij binnenkomst naar de inhurende manager en beoordeeld).

Gesprekken met eindkandidaten staan gepland voor de week van 11 april.

 

Als Planeconoom ben je de adviseur in ruimtelijke ontwikkelingen binnen het team projecten. 

Je beoordeelt de haalbaarheid van initiatieven en bepaalt mede de strategische doelen van een project. Gedurende het gehele proces, vanaf de initiatief- en definitiefase tot en met het afsluiten van een project, analyseer en stuur je als planeconoom op risico’s in het project. 

Op basis van je analyses optimaliseer en stuur je, waar mogelijk, vroegtijdig bij. Hiermee heb je als planeconoom een grote inbreng binnen ruimtelijke ontwikkelingsprojecten.

 

Jij bent de persoon die zich bezighoudt met de financiële vertaling van de ruimtelijke projecten binnen de gemeente. Je wilt graag een rol van betekenis spelen in het invullen van ruimtelijke opgaven. 

Als planeconoom ben je een belangrijke sparringpartner voor de projectleiders van onze diverse gebiedsontwikkelingen. Je adviseert over het haalbaar en mogelijk maken van de ambities, onderhandelt namens de gemeente en speelt een cruciale rol in de vertaling van visie naar realisatie van de projecten.

 

In de functie van Coördinator Planeconomie heb je ook een coördinerende rol. Je coördineert de werkzaamheden van het team planeconomie en geeft de onderlinge kennisdeling tussen planeconomen een ‘boost’. Je bewaakt, borgt en toetst de voortgang en kwaliteit en bent de inhoudelijke ondersteuning voor de collega’s. Jij pakt de ruimte die we je bieden graag om nieuwe processen in te regelen en collega’s met energie en enthousiasme daarin mee te nemen.

 

Jouw profiel:

· Je hebt een afgeronde relevante WO of HBO+ - opleiding

· Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van planeconomie en overige vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ontwikkelingen en grondzaken.

· Je wordt gewaardeerd vanwege je kennis en senioriteit in planeconomie, risicomanagement en vanwege je analytisch denkvermogen, strategisch inzicht en onafhankelijke oordeel.

· Je hebt aantoonbare kwaliteiten in klantgerichtheid, samenwerken, resultaatgerichtheid, initiatief nemen, omgevingsbewustzijn, zelfsturend vermogen, overtuigingskracht, onderhandelingsvaardigheid.

· Je hebt ervaring met bestuurlijke processen en inzicht in c.q. gevoel voor bestuurlijke, organisatorische en functionele verhoudingen binnen het gemeentelijk apparaat en andere overheden. Je snapt de agenda en belangen van derden (ontwikkelaars, burgers etc.) en kunt daar effectief naar handelen.

· Je hebt tevens deskundigheid op het gebied van grond en opstallen , BBV, NWR, basiskennis privaat- en publiekrecht, fiscaal recht (btw) en inzicht in marktontwikkelingen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten